Er komt geen nieuw onderzoek naar de zogenoemde 'Teeventap', de mislukte opname van een telefoongesprek dat toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie in 2012 voerde met de van corruptie verdachte VVD'er Jos van Rey.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie vindt dit niet nodig. In december 2013 stelde Van der Steur, toen nog Kamerlid voor de VVD, nog Kamervragen aan de minister. Zijn vraag, waarom het backupsysteem de bewuste dag niet heeft gewerkt, is nog steeds niet beantwoord. Ondanks dat het eerdere onderzoek van de Auditdienst Rijk (ADR) uit december 2014 niet op alle punten volledige duidelijkheid heeft opgeleverd vindt de minister van Veiligheid en Justitie dat het onderzoek diepgaand en grondig is uitgevoerd.

In de uitzending van Argos pleitten hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen en hoogleraar computerbeveiliging Bart Jacobs voor een nieuw onderzoek. Uit het onderzoek van Argos bleek dat de geheime leverancier van het tapsysteem waarin de storing plaatsvond, het omstreden afluisterbedrijf Verint is. Het bedrijf meldde het voorval om onduidelijke reden destijds niet aan de politie en startte de tapinstallatie opnieuw op zonder de politie daarvoor toestemming te vragen. Voor een herstart van het systeem is die toestemming vereist, omdat daarmee gesprekken verloren kunnen gaan.

De onderzoekers van Auditdienst Rijk (ADR) meldden dat de leverancier van het tapsysteem (Verint) vanwege bescherming van bedrijfsgeheimen heeft geweigerd om zijn logboekgegevens over een storing op die dag vrij te geven. In de antwoorden op de Kamervragen hierover stelt de minister dat dit minder relevant was omdat de leverancier van het tapsysteem verder volledig had meegewerkt aan het onderzoek. De minister ziet dan ook geen noodzaak de leverancier Verint tot meer openheid te dwingen.
 
Lees de antwoorden van Van der Steur op de Kamervragen in de bijlage.