Argos

Automatisering met kinderziektes in Radboudumc

Het Radboudumc in Nijmegen is een half jaar geleden overgegaan op Epic, een Amerikaans computersysteem voor alle processen in het ziekenhuis. In een klap zijn alle papieren dossiers verdwenen.

Meer dan 38 miljoen euro heeft Epic tot nu toe gekost, bijna vijf miljoen meer dan begroot. Maar dan heb je ook wat. De Ferrari onder de systemen. Dat heeft de Raad van Bestuur beloofd. De start werd begeleid met ronkende artikelen in de pers.
Artsen en patiënten zijn bezorgd en klagen, maar de leiding van het ziekenhuis noemt het een succes en heeft het over kinderziektes.
Argos over kinderziektes in een Academisch ziekenhuis?

Persvrijheid in Nederland

Nederland staat op een gedeelde eerste plaats als het gaat om persvrijheid. We doen het beter dan ooit en staan op eenzame hoogte als het gaat om gebrek aan censuur en persbreidel. En de mate van mediadiversiteit is een garantie dat er in ons land voor ieder wat wils te vinden is. Toch kan het nog beter. Advocaat mediarecht Otto Volgenant en emeritus hoogleraar mediarecht Gerard Schuijt hebben op een rij gezet waar de persvrijheid ook in Nederland nog tegen grenzen en bezwaren stuit.

fragmenten