Boeken

Cordula Rooijendijk

Cordula Rooijendijk vertelt over haar roman 'Waterwolven', dat gaat over stormvloeden, dijkenbouwers en droogmakers – over mensen die al eeuwenlang proberen te voorkomen dat Nederland door het water wordt opgeslokt.

Van de hand van Cordula Rooijendijk verscheen in 2007 een boek over de geschiedenis van de computer in Nederland. Wat ze vooral interessant vond aan het schrijven hiervan, was dat ze aandacht kon besteden aan de lang vergeten pioniers op dit gebied. Haar nieuwste boek, Waterwolven, gaat over een heel ander onderwerp, maar de kern is hetzelfde gebleven: het beschrijven van invloedrijke mensen die in de vergetelheid zijn geraakt.

Waterwolven gaat over stormvloeden, dijkenbouwers en droogmakers – over mensen die al eeuwenlang proberen te voorkomen dat Nederland door het water wordt opgeslokt. Rooijendijk schrijft daarom onder meer over de Friezen die terpen bouwden in de Waddenzee en over de monnik Willem van Saeftinghe die op blote voeten de Zeeuwse slikken introk om klei te scheppen. Rooijendijk beschrijft de Nederlandse watergeschiedenis, maar doordat de historische personages centraal staan is het resultaat erg bijzonder.