Deze week in Buitenhof

Multinationals en winstbelasting

Industrie en politiek stonden deze week tegenover elkaar in een verhit debat over multinationals. Betalen die überhaupt wel winstbelasting? Niet tot nauwelijks, zo bleek woensdag, toen Shell, Philips en AkzoNobel aanschoven in de Tweede Kamer. Hoe kan dat? Wat is de rol van de Nederlandse politiek en wat moet er anders? Te gast zijn Paul Sleurink, belastingadvocaat, en Henk Nijboer, Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Woningmarkt

De woningmarkt zit op slot. Er zijn te weinig woningen voor middeninkomens en er worden niet genoeg nieuwe huizen bijgebouwd. Moet de overheid ingrijpen? En zo ja: hoe dan? In Buitenhof: wethouder Boudewijn Revis (VVD) uit Den Haag, stadsgeograaf Cody Hochstenbach (UvA) en Frank van Blokland van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN).

Groningen

Na de zoveelste zware aardbeving is het tijd voor een ‘crisisaanpak' in Groningen. Het Staatstoezicht op de Mijnen riep het kabinet op onmiddellijk maatregelen te nemen: de gaswinning moet drastisch en nóg sneller omlaag, en de overheid moet nú de huizen gaan versterken. Ook Commissaris voor de Koning in Groningen René Paas roept de overheid deze week andermaal op tot actie. Gaat het ook gebeuren?

Column

Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem, leest een column in de uitzending van Buitenhof.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte