nieuwe site?

Gunga Din

1939, George Stevens, 117 minuten
D

Verenigde Staten 1939. Avonturenfilm van George Stevens. Met o.a. Cary Grant, Victor McLaglen, Douglas Fairbanks jr, Joan Fontaine en Sam Jaffe.

VPRO Cinema

Hollywood op zijn best in dit verhaal over drie Britse sergeanten die aan het eind van de 19e eeuw in India worden achtervolgd door een bende woeste krijgers. Wanneer je weet dat het trio bestaat uit Grant, McLaglen en Fairbanks Jr., weet je ook dat je kunt rekenen op twee uur kostelijk amusement en groots avontuur. Het scenario is gebaseerd op een gedicht van Rudyard Kipling en een verhaal van Ben Hecht en Charles MacArthur, en het werd geschreven door Joel Sayre en Fred Guiol. Ontspanning van de bovenste plank. Een film die de tand des tijds helemaal heeft doorstaan. De flitsende montage en de prachtig geregisseerde gevechten zijn haast onovertroffen. Gefotografeerd door Joseph H. August en van muziek voorzien door Alfred Newman. Op locatie gefilmd in Lone Pine. Bestaat ook computer-gekleurd. Opnieuw verfilmd als SERGEANTS 3 en SOLDIERS THREE.

credits

Regie:
George Stevens
Cast:
Cary Grant, Victor McLaglen, Douglas Fairbanks jr, Joan Fontaine, Sam Jaffe, Eduardo Ciannelli, Montagu Love, Abner Biberman, Robert Coote
Scenario:
Joel Sayre, Fred Guiol
Productie:
George Stevens
Camerawerk:
Joseph H. August
Muziek:
Alfred Newman
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1939
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
United States


op televisie
0 uitzendingen

Gunga Din (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer