nieuwe site?

Thema: discriminatie

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'discriminatie' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.


Dik Trom

7 jaar

DIK TROM
Regie: Arne Toonen (Nederland, 2010)
Leeftijd: 5-10 jaar

Bonte, vet aangezette familiefilm naar de gelijknamige boeken van C. Joh. Kieviet, al namen de makers behoorlijk wat  vrijheid in het verfilmen van de klassieke jeugdliteratuur. De karikaturale personages en het fantasievolle decor maken het geheel luchtig en campy, wat vooral de jonge doelgroep zal aanspreken.

ERNEST & CELESTINE 
Regie: Stéphane Aubier, Vincent Patar en Benjamin Renner (Frankrijk, 2012)
Leeftijd: 6-9    
Geestige, lieve boekverfilming waarin muziekbeer Ernest en tekenmuis Célestine elkaar uit de penarie helpen. Aangenaam losse figuurtjeslijnvoering, warme aquarelachtergronden en grappige details maken deze op en top Europese animatiefilm tot een feest. De scène waarin Ernests vioolklanken Célestines penseelstreekjes en verfspatjes over papier en filmdoek doen dansen is geweldig.

 

11 jaar

WE SHALL OVERCOME
Regie: Niels Arden Oplev (Denemarken, 2006)
Leeftijd: 9-12 jaar  
Frits zit de hele zomer van 1969 aan de beeldbuis gekluisterd. Hij ziet hoe mensen als Martin Luther King strijden tegen discriminatie en ander onrecht. Na de vakantie krijgt Frits al snel problemen met het schoolhoofd, die hem een flink pak rammel geeft. De oude tiran is machtig, dus iedereen laat hem zijn gang gaan. Frits niet.