nieuwe site?

Thema: integratie

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'integratie' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.

6 jaar


Het paard van Sinterklaas

HET PAARD VAN SINTERKLAAS
Regie: Mischa Kamp (Nederland, 2005)
Leeftijd: 4-10 jaar 
Het debuut van Mischa Kamp ontvouwt een snoezige variant op de multiculturele maatschappij. Het Chinees-Nederlandse meisje Winky denkt dat Sinterklaas haar wel een paard cadeau wil doen. Haar vader vraagt zich intussen af wat die schoen met wortel toch in de kamer doet.

Terug naar boven

7 jaar


Babe

BABE
Regie: Chris Noonan (Australië/VS, 1995)
Leeftijd: 6-10 jaar 
Biggetje Babe wordt door een schaaphond opgevoed. Hierdoor laat boer Hoggett (Cromwell) het varkentje, tegen alle gangbare gebruiken in, meedoen in een prestigieuze schaapherders-wedstrijd. De dieren in Babe praten niet alleen overtuigend met elkaar, hun gesprekken zijn nog interessant ook. Babe werd een onverwachte, wereldwijde hit dankzij een doortimmerd scenario, knappe speciale dier-effecten en een smetteloze rol van Cromwell.

Terug naar boven

8 jaar


Loenatik de moevie

LOENATIK DE MOEVIE
Regie: Bobby Eerhart (Nederland, 2002)
Leeftijd: 7-11 jaar 
Loenatik, de movie is de afsluiter van de VPRO-serie Loenatik. Het vijftal patiënten laat hun inrichting Zonnedael achter zich. Het was Eerharts belangrijkste opdracht het evenwicht tussen humor en drama te bewaken. Dat is goed gelukt, want de malle typetjes in carnavalskleren zijn echte personages geworden. Een uitbundige film voor jong en oud, onder het motto 'gek zijn is zo gek nog niet.'

Terug naar boven

 

9 jaar


Kidz in da Hood

KIDZ IN DA HOOD
Regie: Catti Edfeldt, Ylva Gustavsson (Zweden, 2006)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Het 9-jarige vluchtelingetje Amina verblijft samen met haar opa illegaal in de woning van de werkloze rockmuzikant Johan, in een grauwe buitenwijk van Stockholm. Als opa overlijdt mag ze van Johan blijven, al heeft hij geen ervaring met het opvoeden van kinderen. Maar een kind opvoeden is helemaal niet moeilijk: 'Je hoeft alleen maar te vragen of ik mijn tanden heb gepoetst,' leert haar would be-vader van Amina. Blijmoedige kruising tussen een realistisch drama en een feel good musical, waarin de meeste problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. In 2007 bekroond met de Cinekidleeuw.

Terug naar boven

 

10 jaar


Polleke

POLLEKE
Regie: Ineke Houtman (Nederland, 2003)
Leeftijd : 8-12 jaar 
Polleke is een 11-jarig meisje uit Amsterdam-West, dat 'helemaal wiebel' wordt van de Marokkaanse Mimoen die in de flat tegenover haar woont. Maar Mimoen moet van zijn vader met een meisje uit Marokko trouwen. Liv Stig, met ogen die vuur spuwen, is prachtig als de eigenwijze Polleke en het camerawerk van Sander Snoep is fraai.

Terug naar boven

 

12 jaar


Zozo

ZOZO
Regie: Josef Fares (Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië, 2005)
Leeftijd: vanaf 12 jaar 
Zozo, een joch met een bos zwarte krullen, moet zien te overleven in het Beiroet van 1987, waar een burgeroorlog woedt. Zozo is een bevestiging van Josef Fares' talent, dat eerder al bleek uit de komedie Jalla! Jalla! (2000). Het Kijkwijzeradvies is 12 jaar en ouder. Dat is niet voor niets: de ontploffingen zijn angstaanjagend, vooral door de knoertharde geluidstrack.

FIGHTER
Regie: Natasha Arthy (Denemarken, 2007)
Leeftijd: vanaf 12 jaar  
Aicha zit op de middelbare school en is gek op kung fu. Haar Turkse ouders hebben echter liever dat ze hoge cijfers haalt, zodat ze, net als haar broer Ali , arts kan worden. Maar Aicha heeft niets met school. Ze besluit stiekem les te nemen bij een professionele kung fu-club. Daar helpt Emil haar te trainen voor de clubkampioenschappen. Als ze verliefd op elkaar worden wordt Aicha gedwongen te bepalen wie ze is en wat ze wil.

Terug naar boven