nieuwe site?

Thema: pesten

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'pesten' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.


Bluebird

8 jaar

DE GRIEZELBUS
Regie: Pieter Kuijpers (Nederland, 2005)
Leeftijd: 6-12 jaar 
In kinderfilms is fantasie vaak een houvast in een ingewikkelde wereld. In De Griezelbus, gebaseerd op de boeken van Paul van Loon, is het juist omgekeerd. Onnoval verzint wel uit frustratie een griezelig verhaal, maar tijdens een schoolreis in een horror-park lijken zijn verzinsels opeens tot leven te komen. Pieter Kuijpers toont zich opnieuw een effectief regisseur, die geen moeite heeft een stijl te ontwikkelen voor een voor Nederlandse begrippen ongebruikelijk genre als de kindergriezelfilm. Te eng voor kinderen die fantasie en werkelijkheid moeilijk kunnen onderscheiden.

Terug naar boven

10 jaar

BLUEBIRD
Regie: Mijke de Jong (Nederland, 2004)
Leeftijd : 8-12 jaar 
De 13-jarige Merel is een slimme, energieke scholiere die van de een op de andere dag het slachtoffer wordt van pesterijen. Naarmate het getreiter toeneemt, verandert ze geleidelijk in een schichtige puber. De jeugdige actrice Rotteveel kan uitstekend overweg met de rol van de transformerende puber en het scenario blinkt uit in subtiele observatie van het meisje zonder te vervallen in voorgekauwde analyse en achtergrondinformatie.

Terug naar boven

11 jaar

WAARHEID, DURVEN OF DOEN
Regie: Christina Olofson (Zweden, 1997 )
Leeftijd: 8-12 jaar 
Alles lijkt opeens anders als de 12- jarige Nora na de zomervakantie weer op school komt. Haar vriendin Sabine ziet haar ineens niet meer staan en Karin, het buitenbeentje in de klas, wil wel haar vriendin worden. Als Nora Sabine's walkman leent, verdenken Sabina en haar vrienden Karin ervan dat zij de walkman heeft gestolen. Dit brengt hen ertoe een spel te spelen met de bedoeling Karin te straffen: Waarheid, durven of doen. En Nora moet daarbij helpen.

Terug naar boven