nieuwe site?

Thema: pubertijd

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'pubertijd' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.

8 jaar


Selma & Johanna

SELMA & JOHANNA
Regie: Ingela Magner (Zweden, 1997)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Johanna is blijven zitten. Volstrekt oneerlijk, vindt ze. Woedend besluit ze samen met haar beste vriendin Selma haar lerares aan te klagen bij het Europese Hof in Straatsburg. De meiden pakken wat noodzakelijke spullen in een tas en gaan op weg. Een reis met veel gekke types en rare gebeurtenissen is het gevolg.

Terug naar boven
 

9 jaar


The Climb

THE CLIMB
Regie: Bob Swaim (Nieuw-Zeeland, 1997)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Een stoffige, knorrige en bijna door longkanker gevelde oude baas (John Hurt) heeft nog maar één doel: ophouden met leven. Als zijn buurjongetje Danny (Smith) die per ongeluk een paar pijlen door z'n slaapkamerraam schiet en de bejaarde bijna op zijn wenken bedient, is dat het begin van een mooie vriendschap.

PERCY, BUFFALO BILL EN IK
Regie: Anders Gustafsson (Zweden, 2005)
Leeftijd: 8-12 jaar 
De tienjarige Ulf gaat, zoals elk jaar, in de zomermaanden naar zijn opa en oma, die op het Zweedse platteland wonen. Dit jaar wordt hij voor het eerst verliefd - op de mooie maar eigenwijze Pia - en ontpopt zijn vriendje Percy zich als zijn grootste concurrent. Opa gedraagt zich ook nog onvriendelijker dan gewoonlijk. Sympathieke, onschuldige jeugdfilm speelt in een onbepaald verleden, wat de enigszins ouderwetse toon verklaart.

Terug naar boven

10 jaar


Eva & Adam

EVA & ADAM
Regie: Catti Edfeldt (Zweden, 2001)
Leeftijd : 8-12 jaar 
De 14-jarige Eva heeft al bijna drie jaar verkering met Adam en is haar relatie zat. Eva maakt de verkering uit en beide jongeren proberen hun leven opnieuw vorm te geven. Het meisje raakt bevriend met de stoere Petra maar als deze verliefd blijkt te zijn op Adam raakt Eva in de knoop met haar gevoelens.

Terug naar boven

11 jaar


Afblijven

AFBLIJVEN
Regie: Maria Peters (Nederland, 2006)
Leeftijd : vanaf 11 jaar 
Afblijven, naar het boek van Carry Slee, gaat over de vijftienjarige Melissa, die in een videoclip mag meedansen en zo in aanraking komt met drank en drugs. Haar vrienden proberen haar weer op het rechte pad te krijgen. Serieus drama over serieuze zaken.

Terug naar boven

13 jaar

THOUSAND TIMES STRONGER
Regie: Peter Schildt (Zweden, 2010)
Leeftijd: 10-14 jaar

Een voorheen opgewekt Zweeds meisje, Signe (Weegar), keert op haar vijftiende in zichzelf vanwege de luidruchtige jongens en meisjes in haar klas. De komst van een nieuw, zelfverzekerd meisje, Saga ( Sporre), verandert zowel Signe's humeur als het ingesleten rollenpatroon. 1000x sterker is een succesboek van Christina Herrström en zij schreef ook het scenario voor deze film. Niets nieuws onder de zon wat betreft onderwerp maar de verzamelde jeugd speelt soepel en het contrast met de oude garde (de docenten) oogt realistisch. Een pientere Zweedse microkosmos rond de roerige tienerjaren.

Terug naar boven