nieuwe site?

Thema: school

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'school' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.

8 jaar


Selma & Johanna

SELMA & JOHANNA
Regie: Ingela Magner (Zweden, 1997)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Johanna is blijven zitten. Volstrekt oneerlijk, vindt ze. Woedend besluit ze samen met haar beste vriendin Selma haar lerares aan te klagen bij het Europese Hof in Straatsburg. De meiden pakken wat noodzakelijke spullen in een tas en gaan op weg. Een reis met veel gekke types en rare gebeurtenissen is het gevolg.

Terug naar boven

9 jaar

HARRY POTTER EN DE STEEN DER WIJZEN
Regie: Chris Columbus ( Groot-Brittannië/ Vs, 2001)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Populaire fantasyfilm over een jongetje met heel vervelende stiefouders, dat flink opknapt als hij hoort dat hij afstamt van een stel tovenaars. Als klap op de vuurpijl mag hij naar een prestigieuze toverschool waar de misère van alledag plaatsmaakt voor bovennatuurlijke avonturen. Escapisme van de bovenste plank, naadloos gebaseerd op het eerste deel uit de reeks van zeven bestsellers van J.K. Rowling .

Terug naar boven

 

10 jaar


Clockwork Mice

CLOCKWORK MICE
Regie: Vadim Jean (Groot-Brittannië, 1995)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Steve (Ian Hart) begint als leraar op een school voor lastige kinderen en krijgt het meteen aan de stok met de 14-jarige Conrad. Hun liefde voor hardlopen brengt leraar en leerling uiteindelijk dichter bij elkaar en met andere scholieren vormen ze een hardloopclubje. Brits drama met een vleugje romantiek tussen Steve en zijn collega Polly.

Terug naar boven

 

11 jaar


We Shall Overcome

WAARHEID, DURVEN OF DOEN
Regie: Christina Olofson (Zweden, 1997 )
Leeftijd: 8-12 jaar 
Alles lijkt opeens anders als de 12- jarige Nora na de zomervakantie weer op school komt. Haar vriendin Sabine ziet haar ineens niet meer staan en Karin, het buitenbeentje in de klas, wil wel haar vriendin worden. Als Nora Sabine's walkman leent, verdenken Sabina en haar vrienden Karin ervan dat zij de walkman heeft gestolen. Dit brengt hen ertoe een spel te spelen met de bedoeling Karin te straffen: Waarheid, durven of doen. En Nora moet daarbij helpen.

THERE'S ONLY ONE JIMMY GRIMBLE
Regie: John Hay (Groot- Brittannië, Frankrijk, 2000)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Jimmy Grimble (McKenzie) zit op school in de bekende verdomhoek: hopeloos verliefd, gepest, en zijn talent voor voetbal wil maar niet ontluiken. Dan krijgt Jimmy van een oude zwerfster een paar magische voetbalschoenen die hem vleugels geven . Misschien zit spelen voor Manchester City er zelfs in.

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET
Regie: Dennis Bots (Nederland, 2012)
Leeftijd: 9-14   

Akkie is een opgewekte stoere meid die verzot is op voetbal, net als haar klasgenoot Joep,een nogal chagrijnige jengelkop, met wie ze het voortdurend aan de stok heeft. Maar dan wordt Akkie op een dag met leukemie in het ziekenhuis opgenomen. Verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens is een rechttoe-rechtaan jeugdfilm over niet te stuiten levenslust.

WE SHALL OVERCOME
Regie: Niels Arden Oplev (Denemarken, 2006)
Leeftijd: 9-12 jaar 
Frits zit de hele zomer van 1969 aan de beeldbuis gekluisterd. Hij ziet hoe mensen als Martin Luther King strijden tegen discriminatie en ander onrecht. Na de vakantie krijgt Frits al snel problemen met het schoolhoofd, die hem een flink pak rammel geeft. De oude tiran is machtig, dus iedereen laat hem zijn gang gaan. Frits niet.

Terug naar boven

13 jaar

THOUSAND TIMES STRONGER
Regie: Peter Schildt (Zweden, 2010)
Leeftijd: 10-14 jaar

Een voorheen opgewekt Zweeds meisje, Signe (Weegar), keert op haar vijftiende in zichzelf vanwege de luidruchtige jongens en meisjes in haar klas. De komst van een nieuw, zelfverzekerd meisje, Saga ( Sporre), verandert zowel Signe's humeur als het ingesleten rollenpatroon. 1000x sterker is een succesboek van Christina Herrström en zij schreef ook het scenario voor deze film. Niets nieuws onder de zon wat betreft onderwerp maar de verzamelde jeugd speelt soepel en het contrast met de oude garde (de docenten) oogt realistisch. Een pientere Zweedse microkosmos rond de roerige tienerjaren.

Terug naar boven