nieuwe site?

Thema: sport

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'sport' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.


Bend it Like Beckham

10 jaar

CLOCKWORK MICE
Regie: Vadim Jean (Groot-Brittannië, 1995)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Steve (Ian Hart) begint als leraar op een school voor lastige kinderen en krijgt het meteen aan de stok met de 14-jarige Conrad. Hun liefde voor hardlopen brengt leraar en leerling uiteindelijk dichter bij elkaar en met andere scholieren vormen ze een hardloopclubje. Brits drama met een vleugje romantiek tussen Steve en zijn collega Polly.

THERE'S ONLY ONE JIMMY GRIMBLE
Regie: John Hay (Groot- Brittannië, Frankrijk, 2000)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Jimmy Grimble (McKenzie) zit op school in de bekende verdomhoek: hopeloos verliefd, gepest, en zijn talent voor voetbal wil maar niet ontluiken. Dan krijgt Jimmy van een oude zwerfster een paar magische voetbalschoenen die hem vleugels geven . Misschien zit spelen voor Manchester City er zelfs in.

IN ORANJE
Regie: Joram Lursen (Nederland, 2004)
Leeftijd: 8 -12 jaar 
Geslaagde familiefilm over een jongetje dat ervan droomt in het Nederlands elftal te spelen. De voetbaldetails zijn levensecht, scenarist Frank Ketelaar liet zich inspireren door de levens van Johan Cruijff en Marco van Basten. Maar In Oranje is meer dan een voetbalfilm: het speelfilmdebuut van Joram Lürsen overtuigt ook als coming of age-film en als ontroerende tearjerker over rouwverwerking en een bijzondere vader-zoon relatie.

Terug naar boven

11 jaar

THE CURE
Regie: Peter Horton (VS, 1995)
Leeftijd: Leeftijd: 10-12 jaar  
Het schoffie van de buurt, Erik, besluit vrienden te worden met Dexter, een jongen die door iedereen wordt gemeden. Dexter heeft aids gekregen door een bloedtransfusie. Erik haalt hem echter uit zijn eenzame dal. Dexters moeder is dolblij met de vriendschap, in tegenstelling tot Eriks ouders, die bang zijn dat hij besmet zal worden. Als de toestand van Dexter verslechtert, is Erik vastbesloten zijn vriend niet in de steek te laten . Op zoek naar een dokter die Dexter kan genezen, gaan ze samen op reis. Tijdens deze avontuurlijke zomer leren ze veel over vriendschap, liefde en genezing.

Terug naar boven

12 jaar

BEND IT LIKE BECKHAM
Regie: Gurinder Chadha (Groot-Brittannië, Duitsland, Verenigde Staten, 2002)
Leeftijd: 10-12 jaar  
Iedere vrije minuut is de 18-jarige Jess in het park te vinden. Haar grootste passie is voetbal, haar voorbeeld David Beckham. Ondanks haar traditionele Indiase ouders sluit Jess zich stiekem aan bij een vrouwenelftal. Bend It Like Beckham is een vrolijke komedie met de botsing tussen de Engelse en de Indiase cultuur als een koddig hobbeltje. De makers hadden wat moeite om de zaak af te ronden, maar dat kan de pret niet drukken met al die blije muziek, bonte kleurtjes en gezellige montage.

FIGHTER
Regie: Natasha Arthy (Denemarken, 2007)
Leeftijd: vanaf 12 jaar  
Aicha zit op de middelbare school en is gek op kung fu. Haar Turkse ouders hebben echter liever dat ze hoge cijfers haalt, zodat ze net als haar broer Ali arts kan worden. Maar Aicha heeft niets met school. Ze besluit stiekem les te nemen bij een professionele kung fu-club. Daar helpt Emil haar te trainen voor de clubkampioenschappen. Als ze verliefd op elkaar worden wordt Aicha gedwongen te bepalen wie ze is en wat ze wil.

Terug naar boven