nieuwe site?

Thema: ziek

Alle films op een rijtje

Dit zijn de CinekidKlappers! Op deze pagina vind je de beste films met het thema 'ziek' voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De films staan gerangschikt van jong naar oud. Elke film heeft een korte beschrijving, een leeftijdsaanduiding en een link naar de filmpagina.

8 jaar


Knetter

KNETTER
Regie: Martin Koolhoven (Nederland, 2005)
Leeftijd: 6-12 jaar 
De moeder van Bonnie is een 'rare moeder'. Soms is ze vrolijk en heel druk, dan weer depressief. Als Bonnies oma overlijdt , moet ze het alleen met haar moeder zien te redden. Ondanks de zware thema's is Knetter een door de grenzeloze zachtaardigheid en de opgewekte inborst vanaf de eerste minuut een innemende productie.

LOENATIK DE MOEVIE
Regie: Bobby Eerhart (Nederland, 2002)
Leeftijd: Leeftijd: 7-11 jaar  
Loenatik, de movie is de afsluiter van de VPRO-serie Loenatik. Het vijftal patiënten laat hun inrichting Zonnedael achter zich. Het was Eerharts belangrijkste opdracht het evenwicht tussen humor en drama te bewaken. Dat is goed gelukt, want de malle typetjes in carnavalskleren zijn echte personages geworden. Een uitbundige film voor jong en oud, onder het motto 'gek zijn is zo gek nog niet.'

Terug naar boven

 

9 jaar

THE CLIMB
Regie: Bob Swaim (Nieuw-Zeeland, 1997)
Leeftijd: 8-12 jaar 
Een stoffige, knorrige en bijna door longkanker gevelde oude baas (John Hurt) heeft nog maar één doel: ophouden met leven. Als zijn buurjongetje Danny (Smith) die per ongeluk een paar pijlen door z'n slaapkamerraam schiet en de bejaarde bijna op zijn wenken bedient, is dat het begin van een mooie vriendschap.

Terug naar boven

 

11 jaar

THE CURE
Regie: Peter Horton (VS, 1995)
Leeftijd: Leeftijd: 10-12 jaar  
Het schoffie van de buurt, Erik, besluit vrienden te worden met Dexter, een jongen die door iedereen wordt gemeden. Dexter heeft aids gekregen door een bloedtransfusie. Erik haalt hem echter uit zijn eenzame dal. Dexters moeder is dolblij met de vriendschap, in tegenstelling tot Erik's ouders, die bang zijn dat hij besmet zal worden. Als de toestand van Dexter verslechtert, is Erik vastbesloten zijn vriend niet in de steek te laten . Op zoek naar een dokter die Dexter kan genezen, gaan ze samen op reis. Tijdens deze avontuurlijke zomer leren ze veel over vriendschap, liefde en genezing.

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET
Regie: Dennis Bots (Nederland, 2012)
Leeftijd: 9-14   

Akkie is een opgewekte stoere meid die verzot is op voetbal, net als haar klasgenoot Joep,een nogal chagrijnige jengelkop, met wie ze het voortdurend aan de stok heeft. Maar dan wordt Akkie op een dag met leukemie in het ziekenhuis opgenomen. Verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens is een rechttoe-rechtaan jeugdfilm over niet te stuiten levenslust.

Terug naar boven

12 jaar

PLANTA 4A
Regie: Antonio Mercero (Spanje, 2003)
Leeftijd : 11-12 jaar  
Speelfilm over vier jongens die op dezelfde afdeling in een ziekenhuis liggen met dezelfde reden: hun been moet worden afgezet om kanker een halt toe te roepen. De jongens proberen er het beste van te maken.

Terug naar boven