Gigi Perreau: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Journey to the Center of Time

1967 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1967. Sciencefiction van D.L. Hewitt en D. L. Hewitt. Met o.a. Scott Brady, Gigi Perreau, Anthony Eisley, Abraham Sofaer en Poupee Gamin.

Zeer goedkoop SF-avontuur, waarin reizigers door de tijd naar de toekomst en naar het verleden gaan. Hierbij zijn elementen gebruikt uit de plot van THE TIME TRAVELERS, die eerder uitkwam.

Look in Any Window

1961 | Misdaad

Verenigde Staten 1961. Misdaad van William Alland. Met o.a. Paul Anka, Ruth Roman, Alex Nicol, Gigi Perreau en Jack Cassidy.

Hier is getracht een akelig verslag te maken van een jongeman die misdadiger wordt door zijn ongelukkig huiselijk geven; een tamme film.

Girls Town

1959 | Misdaad

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Charles Haas. Met o.a. Mamie Van Doren, Mel Torme, Paul Anka, Ray Anthony en Maggie Hayes.

Een meisje dat maar niet wil deugen, wordt beschuldigd van de een of andere misdaad en naar een opvoedingsgesticht gezonden, maar daar vindt ze de werkelijke schuldige. De film had van het sensationele type moeten zijn, maar dat is niet gelukt. Hertiteld: INNOCENT AND THE DAMNED.

Wild Heritage

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Charles Haas. Met o.a. Will Rogers Jr., Maureen O'Sullivan, Rod McKuen, Casey Tibbs en Judy Meredith.

Dit is een sympathieke familie-western over twee families die per huifkar naar het westen trekken. Rogers is een rechter en O'Sullivan leidt de Breslin-familie. Meredith en Donahue vormen de Bascomb-familie. Onderweg krijgen ze te maken met veedieven en revolverhelden. Paul King en Joseph Stone bewerkten het verhaal van Steve Frazee. Philip Lathrop stond achter de camera.

The Cool and the Crazy

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van William Witney. Met o.a. Scott Marlowe, Gigi Perreau, Dick Jones, Shelby Storck en Marvin J. Rosen.

Equivalent van REEFER MADNESS, maar nu in de jaren 1950-60 gemaakt, is een goed junkie- en drugsmelodrama; door een veteraan uit een opvoedingsinstituut komen middelbare scholieren die er overigens uitzien als dertigers in aanraking met hasj met alle gevolgen vandien. Thans helaas een bekend gegeven. Locatieopnamen gemaakt in Kansas City geven de film een authentieke sfeer. Scenario van Richard C. Sarafian. Camerawerk van Harry Birch.

There's Always Tomorrow

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Barbara Stanwyck, Fred MacMurray, Joan Bennett, Pat Crowley en William Reynolds.

Plichtsgetrouwe en hardwerkende huisvader MacMurray raakt helemaal in de war wanneer een een oude vlam, femme fatale Stanwyck opduikt. Zij geeft aan de verwaarloosde echtgenoot van Bennett wat fleur aan zijn liefdeloze bestaan. Drie ex-filmgoden doen hun uiterste best om wat leven te brengen in de brouwerij van een drakerig damesdrama naar een verhaal van Ursula Parrott dat door Bernard Schoenfeld tot scenario bewerkt werd, maar te sterk herinnert aan BRIEF ENCOUNTER. Werd al eerder in 1934 verfilmd.

Dance with Me Henry

1956 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1956. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Lou Costello, Bud Abbott, Gigi Perreau en Rusty Hamer.

Goedkope A&C-film waarin ze samen een kermis exploiteren en twee geadopteerde kinderen bezitten; hun laatste film samen.

Drama Classics: The Wild Bunch

1955 | Komedie

Verenigde Staten 1955. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Charles Boyer, Gigi Perreau, Nathalie Wood, Noreen Nash en B.G. Norman.

Boyer en Nash zijn pas gehuwd wanneer ze thuiskomen. Tot zijn grote verbazing heeft zijn kersverse echtgenote drie tienerkinderen. Tot overmaat van ramp wordt Nash weggeroepen door haar zieke zuster. Boyer is alleen met de drie duivelse pubers die alles in het werk stellen om hem te tiranniseren. Met Norman moet hij de kat zoeken, Perreau vraagt hem haar gedichten te lezen en met Wood krijgt hij het aan de stok wanneer ze wil uitgaan met een jongen die het vertrouwen van haar moeder niet heeft. Een leuk niemendalletje over een man die eensklaps de hoede krijgt over drie, niet al te brave, pubers, maar die zich uiteindelijk best uit de slag zal weten te trekken. Frederick Brady baseerde zijn scenario op een verhaal van Gordon Malhebbe Hillman. George F. Diskant stond in voor de fotografie. Boyer produceerde.

Has Anybody Seen My Gal?

1952 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van Douglas Sirk. Met o.a. Charles Coburn, Piper Laurie, Rock Hudson, Gigi Perreau en Lynn Bari.

Plezierige luchtige musical over een gezin dat een grote som geld erft en de gekke gevolgen daarvan anno 1920.

Bonzo Goes to College

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Frederick de Cordova. Met o.a. Maureen O'Sullivan, Edmund Gwenn, Gigi Perreau, Gene Lockhart en Irene Ryan.

Vervolg op BEDTIME FOR BONZO met een intelligente chimpansee die het rugbyteam van de universiteit naar de overwinning leidt; de goede acteurs zitten in de reservebank bij deze apekolder.

Weekend with Father

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Van Heflin, Patricia Neal, Virginia Field, Gigi Perreau en Richard Denning.

Een aardig niemendalletje over een weduwe en een weduwnaar die elkaar het hof maken, al is dit hun kinderen niet naar de zin.

The Lady Pays Off

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Linda Darnell, Stephen McNally, Gigi Perreau en Virginia Field.

Een smaakvol drama over lerares Darnell die haar speelschulden in Reno moet afbetalen door les te geven aan de dochter van de eigenaar van het casino.

Reunion in Reno

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Kurt Neumann. Met o.a. Mark Stevens, Peggy Dow, Gigi Perreau, Frances Dee en Leif Erickson.

Een onderhoudende komedie over Perreau die besluit haar ouders te verlaten om hen niet in de weg te zitten.

Shadow on the Wall

1950 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1950. Mysterie van Patrick Jackson. Met o.a. Ann Sothern, Zachary Scott, Nancy Davis, Gigi Perreau en Barbara Billingsley.

Een vlotte suspensefilm waarin Ferreau een shock krijgt als zij haar moeder vermoord ziet worden, haar vader van moord beschuldigd wordt en dreigt geëxecuteerd te worden op de electrische stoel, maar tenslotte de dader met behulp van psychologe Davis in de val laat lopen. Scenario van William Ludwig naar een verhaal van Hannah Lees en Lawrence Bachmann. Camerawerk van Ray June.

Never a Dull Moment

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van George Marshall. Met o.a. Irene Dunne, Fred MacMurray, William Demarest, Natalie Wood en Andy Devine.

Een redelijk amusante, luchthartige film waarin de sjieke Dunne met veefokker MacMurray trouwt en poogt zich aan te passen aan het landelijk bestaan en de twee dochters van MacMurray.

My Foolish Heart

1949 | Romantiek

Verenigde Staten 1949. Romantiek van Mark Robson. Met o.a. Dana Andrews, Susan Hayward, Kent Smith, Lois Wheeler en Jessie Royce Landis.

Een sentimentele romance tussen soldaat Andrews en Hayward tijdens WO II vakkundig voorgeschoteld; Victor Youngs lieflijke muziekthema is geen geringe aanwinst.

Family Honeymoon

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Claude Binyon. Met o.a. Claudette Colbert, Fred MacMurray, Rita Johnson en Gigi Perreau.

Wat een aardige komedie had kunnen worden, blijkt een onevenwichtige klucht te zijn over een weduwe die haar kinderen meeneemt op een tweede huwelijksreis. De uitstekende acteurs doen hun best.

Song of Love

1947 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1947. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Katharine Hepburn, Paul Henreid, Robert Walker, Henry Daniell en Leo G. Carroll.

Een chique, maar traag melodrama over Clara Schumann (Hepburn), haar man de componist Robert Schumann (Henreid) en hun vriend de componist Johannes Brahms (Walker). Scenario van Ivan Tors, Irmgard von Cube en Allen Vincent naar het toneelstuk van Bernard Schuber en Mario Silva. Camerawerk van Harry Stradling. Speelt in de periode 1840-60.

Voice of the Whistler

1945 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1945. Film noir van William Castle. Met o.a. Richard Dix, Lynn Merrick, Rhys Williams, James Cardwell en Donald Woods.

Een spookachtig romantisch verhaal over een hebzuchtige verpleegster, die haar verloofde laat vallen om snel met een ongeneeslijk zieke oude miljonair te trouwen, die ieder moment de pijp kan uitgaan. Inplaats van dat ze snel rijk wordt, ontdekt zij dat ze zijn gevangene is geworden. Jammer genoeg is de film niet zo spannend als andere afleveringen in de serie, maar je blijft toch op het puntje van je stoel zitten kijken.

Mr. Skeffington

1944 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1944. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Bette Davis, Claude Rains, Walter Abel, Richard Waring en Jerome Cowan.

Om haar broer te behoeden voor een schandaal trouwt Davis met de saaie maar rijke effectenmakelaar Rains. Ze houdt er enkele minnaars op na, maar als haar broer sterft, heeft haar huwelijk geen enkele zin meer. Als ze erachter komt dat Rains echt van haar houdt, is het eigenlijk al te laat. Ontspannend melodrama, dat vooral wordt gered door het schitterende spel van de hoofdrolspelers. Davis is duidelijk in haar sas als de wispelturige, egoïstische society dame. In hun script behandelen Julius J. en Philip G. Epstein verschillende decennia uit het huwelijksleven van Mr. en Mrs. Skeffington, beginnende in 1914. Ernest Haller was verantwoordelijk voor de fotografie. Voor video kreeg de film zijn oorspronkelijke lengte van 146m weer - bij de release was de film bijna 20m ingekort.