Jun Hamamura: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Hanare Goze Orin

1977 | Drama

Japan 1977. Drama van Masahiro Shinoda. Met o.a. Shima Iwashita, Yoshhio Harada, Tomoko Naraoka, Taiji Tonoyama en Toru Abe.

Een 22-jarig blind meisje, grootgebracht bij een religieus getinte zogenaamde 'Goze-gemeenschap' wordt uit deze groep verbannen nadat ze haar kuisheidsgelofte heeft verbroken. Rondtrekkend als zangeres ontmoet ze een jonge gedeserteerde soldaat, maar hun gemeenschappelijk geluk is slechts van korte duur. Ontroerend melodrama, dat de grens naar sentimentaliteit niet overschrijdt. Visueel zeer fraai.

Matsuri No Junbi

1975 | Erotiek

Japan 1975. Erotiek van Kazuo Kuroki. Met o.a. Jun Eto, Haruko Mabuchi, Hajime Hana, Jun Hamamura en Keiko Takeshita.

Een cynisch-erotische zedenkomedie die aantoont dat ook de Japanse adolescent nogal met seks begaan is. Hoewel als geheel een stuk lichtvoetiger dan de meeste Japanse films is het de grote verdienste van Kuroki het onderwerp niet te banaliseren of, zoals in recente Amerikaanse jongerenkomedies flagrant het geval is, op een onfrisse manier te exploiteren. De grillige visuele stijl van de film is bovendien constant verrassend en symboliseert speels de vervormde ervaringen van de hoofdrolspelers. Ook bekend als WARMING UP FOR THE FESTIVAL.

Zeni no Odori

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Kon Ichikawa. Met o.a. Shintaru Katsu, Chiemi Eri, Jun Hamamura, Roy James en Shiro Otsuji.

De taxichauffeur Happyaku Machida, bijgenaamd '800', raakt ongewild betrokken bij een duistere politiezaak. Een politiefilm die qua verhaal en qua beeldvorming ver boven de andere Japanse films in dit genre uit de jaren 1960-1970 staat. De film is dan ook niet voor niets het werk van de alom gewaardeerde Ichikawa.

Seishun zankoku monogatari

1960 | Drama, Experimenteel

Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Yusuke Kawazu, Miyuki Kuwano, Yoshiko Kuga, Fumio Watanabe en Shinji Tanaka.

Makoto Shinjo (Kuwano) is een sexy meid die liftend van de middelbare school naar haar onderkomen gaat. Meestal vallen rijpere heren met auto`s voor haar prille charme. Als een van die bestuurders handtastelijk begint te worden en haar een hotel probeert binnen te slepen, wordt ze uit de nood gered door een jonge student, Kiyoshi Fuji (Kawazu) die de opdringerige man een paar stoten uitdeelt. Om verdere problemen te voorkomen biedt de man hen geld aan. Ze wordt Kiyoshi's minnares en als ze mot krijgt met haar zuster trekt ze bij Kiyoshi in. Zij weet niet dat Kiyoshi in greep staat van de onderwereld om zijn studie te financieren. Algauw laat zij zich als lokeend gebruiken om passerende automobilisten geld af te persen... Oshima, die bekend staat als de vader van de Japanse nouvelle vague, maakte op 27- jarige leeftijd een prachtige film over het failliet van de Japanse maatschappij na WO II en de uitzichtloze toekomst van de jeugd. Hoewel de tijd hem geen gelijk heeft gegeven wat zijn visie betreft, is een interessante en mooi gespeelde film ontstaan die tientallen jaren later nog steeds een boeiend tijdsdocument is. Scenario van regisseur Oshima en fraaie beelden van cameraman Takashi Kawamata.

Biruma no tategoto

1956 | Oorlogsfilm

Japan 1956. Oorlogsfilm van Kon Ichikawa. Met o.a. Jun Hamamura, Shoji Yasui, Taketoshi Naitô, Ko Nishimura en Hiroshi Ubukata.

Ontroerend, waardig anti-oorlogspamflet, bekroond op het festival van Venetië. Terugtrekkende Japanse soldaten in 1945 hebben in hun divisie een soldaat die hun soldatenliederen begeleidt op een Birmaanse harp. De man verdwijnt echter op een dag om zich in alle eenzaamheid te gaan bezighouden met het begraven van soldaten die op de terugtocht om het leven zijn gekomen. Er bestaat ook een versie van 144m. Door de regisseur in 1985 opnieuw verfilmd. Ook bekend als THE BURMESE HARP en HARP OF BURMA.