Ingrid Craigie: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Life After Life

1995 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1995. Drama van Tim Fywell. Met o.a. Lorcan Cranitch, Michelle Fairley, Bridgit Turner, Ingrid Craigie en Des McAleer.

Ex-IRA-lid Leo Doyle (Cranitch) die levenslang kreeg wegens een moordaanslag, wordt na veertien jaar in voorlopige vrijheid gesteld. Dit betekent dat hij zwaar in de gaten gehouden wordt en dat hij bij de minste of geringste misstap weer de gevangenis in vliegt, want de staat vergeeft nooit. De integratie in de maatschappij is allesbehalve eenvoudig. Zijn vroegere kameraden geven hem de raad hen te vergeten, want zijn gezicht is te bekend. Het drama begint pas goed als hij zijn vroegere vriendin Roisin Donaghy (Fairley) die inmiddels getrouwd is met een IRA- lid, weer gaat zien. Benauwend beeld van het leven van een ex- gedetineerde in Belfast. Een man zonder vrienden die uiteindelijk zelfs door zijn eigen moeder (Turner) verstoten wordt en die te pas en te onpas door de politie wordt opgepakt. Het scenario van Graham Reid naar een verhaal van Anthony Rowe is deprimerend. Het camerawerk van Barry Ackroyd is somber en draaide op locatie in Belfast.

Circle of Friends

1995 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland​/​​Verenigde Staten 1995. Romantiek van Pat O'Connor. Met o.a. Chris O'Donnell, Colin Firth, Minnie Driver, Geraldine O'Rawe en Saffron Burrows.

Pittoreske, ontroerende verfilming van de roman van Maeve Binchy over seksuele onderdrukking in een provinciestadje in Ierland anno 1957. Twee jonge vrouwen laten zich aan de universiteit van Dublin inschrijven. Benny Hogan (Driver) en Eve (O`Rawe) ontmoeten er hun vroegere schoolvriendin Nan (Burrows), die hen inwijdt in de geheimen van het wilde studentenleven dat hun leven snel en definitief zal veranderen. In hun overbeschermde, r.k. milieu maken ze kennis met Jack Foley (O'Donnell), de ster van het universitaire rugby-team. Heeft hij eerbare bedoelingen of is het wellust? De film, met een scenario van Andrew Davies, balanceert heerlijk tussen popperige nostalgie en walgelijk gevlei. Vooral schitterend gespeeld door Driver. Cumming's Dickensiaanse vertolking van haar gladde aanbidder is een misser. Camerawerk van Ken MacMillan.

The Railway Station Man

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Michael Whyte. Met o.a. Julie Christie, Donald Sutherland, John Lynch, Frank MacCusker en Mark Tandy.

Vijftien jaar nadat haar man werd vermoord omdat men hem aanzag voor een IRA-lid, maakt Christie kennis met Sutherland, een zonderlinge Amerikaan die in een seinhuisje woont. Tussen de twee groeit een serieuze relatie, zeer tegen de zin van haar zoon, die inmiddels actief is geworden binnen de IRA. Hoewel beide volwassenen zich buiten de politiek willen houden, worden ze er op explosieve wijze bij betrokken. Een somber drama, dat geen standpunt inneemt maar toont hoe het leven van mensen kan worden beïnvloed door dingen die om hen heen gebeuren. Uitstekende vertolkingen van Christie en Sutherland maken deze film tot een indrukwekkend, zij het pessimistisch schouwspel. Shelagh Delaney baseerde haar scenario op de roman van Jennifer Johnston. Knappe beelden van het Ierse platteland werden geschoten door Bruno De Keyzer, terwijl Richard Hartley voor de mooie romantische thema's zorgde.

Da

1988 | Drama, Biografie, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Drama van Matt Clark. Met o.a. Barnard Hughes, Martin Sheen, Karl Hayden, Doreen Hepburn en William Hickey.

Sheen keert terug naar zijn geboorteland, Ierland, voor de begrafenis van zijn vader, hetgeen herinneringen oproept aan zijn opvliegende pa. Hugh Leonards bewerking van het autobiografische toneelstuk is op doek minder goed dan op de planken, maar het blijft een roerend verslag van een vader-zoon relatie. Hughes en Sheen zijn allebei voortreffelijk. Gefilmd op lokatie in Ierland.