Franz Weber: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

One Last Run

1992 | Sportfilm

Verenigde Staten 1992. Sportfilm van Glenn Gebhard en Peter Winograd. Met o.a. Jimmy Aleck, Ashley Laurence, Russell Todd, Craig Branham en Tracy Scoggins.

Geen echt plot, alleen een reeks fraaie skibeelden. Een groep vrienden hangt in een chalet met bar rond en haalt (via flashbacks) herinneringen op aan de jaren, die zij op de skihellingen doorbrachten. De buitenopnamen werden gemaakt door Warren Miller, een bekend sport-documentairemaker. De onnozele scènes naar een script, hebben alleen maar een storende werking op Millers beelden.

Es lebe die Liebe!

1943 | Musical, Romantiek, Muziek

Duitsland 1943. Musical van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Johannes Heesters, Lizzi Waldmüller, Hilde von Stolz, Angelo Ferrari en Hilde Seipp.

Een Duitse revue-ster ontdekt in Barcelona de ideale partner, maar wanneer zij een jaar later naar Berlijn komt herkent hij haar niet meer. In deze revuefilm had Heesters de temperamentvolle Waldm[KA3]uller naast zich. Het was [KA1]e[KA1]en van haar laatste films; in het laatste jaar van WO II kwam ze kort voor de afloop (op 8 april 1945) om het leven bij een bombardement op Wenen.

Das tapfere Schneiderlein

1942 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1942. Familiefilm van Hubert Schonger. Met o.a. Hans Hessling, Ursula Zeitz, Emil Hess, Alfred Schieske en Klaus Dohl.

Over het dappere kleermakertje dat door een misverstand een held werd (hij sloeg slechts zeven vliegen in één klap dood en nam twee reuzen in de maling door ze water uit een steen te laten persen. Zelf haalde hij vocht uit een kaas die op een steen leek). Uit het sprookjesboek van de Gebroeders Grimm die hun momumentale werk tussen 1812 en 1815 samenstelden. De tijd waarin deze film gedraaid werd, heeft de prent getekend kwa stijl en gekenmerkt kwa standpunt; dat laatste zou vijftig jaar later uitgelegd kunnen worden als een satirische daad van lijdelijk verzet van regisseur Schonger tegen het nazi-regime: de macht is arrogant en belachelijk, maar wordt te kijk gezet door een slim baasje. Voor de jeugd een weinig boeiende verfilming; er zijn er die veel beter en een stuk eigentijdser zijn. Scenario van regisseur Schonger en camerawerk van Edgar Ziesemer.

Ziel in den Wolken

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Albert Matterstock, Leny Marenbach, Brigitte Horney, Volker von Collande en Werner Fuetterer.

De film speelt voor WO I. Jonge mensen uit verschillende milieus (Matterstock, Horney en Von Collande) worden ingezet om vliegtuigen voor militaire doeleinden te ontwikkelen. Ondanks alle tegenstand zetten ze zich in voor het grote doel. Een van hen verongelukt tijdens een proefvlucht. Tenslotte wordt hun inspanning beloond. Een propagandafilm voor de luchtmacht en voor het onbaatzuchtig streven naar hogere doelen, met opoffering van persoonlijke belangen. De vakkundige regisseur Leibeneiner heeft de propaganda slim verstopt in een amusante film. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar nu mag hij weer vertoond worden, ook in de BRD.

Fremdenheim Filoda

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Hans Hinrich. Met o.a. Ida Wüst, Richard Romanowsky, Theo Lingen, Sabine Peters en Mady Rahl.

Een Amerikaanse miljonair van Duitse komaf (Florath), die anoniem wil blijven, stuurt mevrouw Filoda (W[KA3]ust) via een detectivebureau 5.000 mark. Mevrouw Filoda opent daarmee een pension, in het begin tegen de zin van haar familie. Na heel wat geharrewar en misverstanden denkt mevrouw Filoda ten onrechte dat haar buurman (Henckels) haar geldschieter is. Een tijdlang lijkt het, alsof het geld verkeerd bezorgd is. Pas wanneer de miljonair persoonlijk verschijnt, wordt alles duidelijk. Een vrolijk blijspel met goede dansmuziek, een schare uitstekende blijspel- acteurs en een onderhoudend draaiboek. Geen grootse filmkunst maar een leuke komedie, die boven het gemiddelde uitsteekt. Ook bekend als PENSION FILODA.

Die Austernlilli

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Wolf, Hermann Thimig, Theo Lingen, Heinz Salfner en Oskar Sima.

Een zangeresje dat in een oesterrestaurant werkt wordt een revue-ster en verlooft zich met haar chef. Een vrolijke komedie met liedjes als 'Wenn jetzt der Richt'ge käm' van Stolz.

Intermezzo

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Josef von Baky. Met o.a. Tresi Rudolph, Albrecht Schoenhals, Franz Weber, Hansi Arnstaedt en Erich Fiedler.

Een zangfilm met en voor de soprane Tresi Rudolph. De zangeres Adrienne Madelon gaat er, kort voordat zij met Fiedler in het huwelijk treedt, vandoor. In het casino wordt zij door pech achtervolgd, en wanneer zij tenslotte geen geld meer heeft, geeft zij haar stem als onderpand aan een geheimzinnige heer, Trent (Schoenhals) genaamd. Hij kan nu bepalen, wanneer en waar Madelon zingt. Hoezeer zij daar ook tegen in opstand komt, ze komt niet meer van Trent af. Met tegenzin moet zij uiteindelijk toegeven, dat zij zelfs verliefd op Trent is geworden. Wanneer haar bruidegom haar heeft opgespoord, is het te laat. Ze heeft voor Trent gekozen. Pluspunten in deze film vormen de interessante verwikkelingen en de muziek van Mackeben. Het contrast tussen de mooie zangstem van Tresi Rudolphs en haar holle, harde manier van spreken in de dialogen is schrikwekkend.

Arzt aus Leidenschaft

1936 | Misdaad, Drama

Duitsland 1936. Misdaad van Hans H. Zerlett. Met o.a. Albrecht Schoenhals, Carl Dannemann, Franz Weber, Karin Hardt en Otto Wernicke.

Dr. Felgontreu (gespeeld door Schoenhals die zelf een praktijk als arts heeft) zoekt naar een bestrijdingsmiddel tegen bloedvergiftiging. Een jonge vrouw (Hardt) komt in de kliniek terecht na een auto-ongeluk, en arts en patient worden verliefd. Als dan de neef (Dannemann) van Schoenhals doodziek uit Amerika terugkeert, en kort daarop sterft wordt Schoenhals ervan verdacht zijn neef vermoord te hebben. Ziekenhuisfilm met criminele inslag. Scenario van Hans H. Zerlett. Camerawerk van Georg Krause.

So ein Flegel

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Heinz Rühmann, Ellen Frank, Inge Konradi, Erwin van Roy en Maria Seidler.

De schrijver van een toneelstuk over de schooljaren krijgt van zijn troep spelers te horen dat hij niets van het onderwerp afweet. Dat is juist, want hij had namelijk privé-onderwijs; dus hij verruilt met zijn broer die hoofd van een school is van plaats en komt in de schoolbanken terecht waardoor hij veel te weten komt. Bewerking van het in Duitsland populaire boek Die Feuerzangenbowle van Heinrich Spoerl met een charmante dubbelrol van Rühmann als schrijver-leerling. Het scenario is van Hans Reimann. Het camerawerk is van Carl Drews.

Die beiden Seehunde

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Fita Benckhoff, Baby Gray, Harry Gondi en Walter Steinbeck.

De Beierse komiek Weiß-Ferdl in een dubbelrol. Hij is en de bediende van de vorst en de vorst zelf van een klein staatje in het zuiden van Duitsland. Omdat ze erg op elkaar lijken wisselen ze een poosje van rol. Zo doen ze nieuwe ervaringen op, wat hun begrip en menselijk inzicht ten goede komt. Zoals alle films van Weiß-Ferdl is ook dit geen kunstzinnig hoogstandje. Maar het wordt, ondanks het simpele verhaal, duidelijk wat de Beierse komiek wil zeggen: pas op voor willekeur en autoritair denken.

Der Herr Senator

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Paul Henkels, Gina Falckenberg, Betty Bird, Rudolf Platte en Adele Sandrock.

Karl Andersen (Henckels) is een uitgekookte sigaretten-baron uit Hamburg, die zich senator mag noemen. Hij wil zijn dochter Helene (Falckenberg) laten huwen met Wallner jr (Gross), de zoon van collega-fabrikant Wallner sr (Westermeier) om op die manier een concurrent minder te hebben en zijn bedrijf uit te breiden. Andersen heeft echter buiten de waard gerekend met zijn zuster Joanna (Sandrock), die aandelen in de familie-onderneming bezit en er andere idee[KA3]en op na houdt. Ze stuurt haar juridisch adviseur Dr. Fritz G[KA3]oricke (Kampers) om een stokje te steken voor de plannen van haar broer. Oubollige komedie der misverstanden, die bij het uitkomen als film al niet eens leuk was. Georg Hurdalek bewerkte de boulevardklucht van Franz von Schönthan voor het witte doek. Het camerawerk van deze weinig boeiende film is van Karl Puth.

Panik in Chicago

1931 | Misdaad

Duitsland 1931. Misdaad van Robert Wiene. Met o.a. Olga Tschechowa, Hans Rehmann, Hilde Hildebrand, Lola Chlud en Ferdinand Hart.

Deze misdaadfilm gaat over de concurrentiestrijd tussen twee rivaliserende gangsterbendes in Chicago. Wanneer de ene bendeleider vermoord wordt, valt de verdenking op de andere bendeleider (Rehmann). De vriendin van de vermoorde (Tschechowa) gelooft niet dat hij schuldig is en helpt hem te vluchten. Hierbij wordt ze zelf doodgeschoten. De politie ontmaskert tenslotte de danseres Fay (Chlud), die een oude rekening te vereffenen had, als dader. Een teleurstellende film, temeer omdat van de regisseur van DAS KABINET DES DR. CALIGARI (1919) iets veel beters verwacht kon worden. De film is geheel in de studio opgenomen, hetgeen op onaangename wijze aan de kwaliteit van het geluid te merken is. Ondanks alle schietpartijen en twee lijken een saaie film. Ook bekend als PANIK IN DER UNTERWELT.