Piero Umiliani: cast en muziek.
Er zijn 20 films gevonden.

Une Langouste au petit déjeuner

1980 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1980. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Claude Brasseur, Claudine Augier, Janet Agren, Geoffrey Coppleston en Enrico Montesano.

Een komedie vol persoonsverwisselingen, afkomstig van een overijverige oude rot in het vak die van alles en nog wat heeft gemaakt: drama's, geschiedenisfilms, komedies, westerns etc. Een vakkundig man die geen ambities koestert. Deze pretentieloze komedie beoogt niet meer dan te ontspannen en doordat zij steeds aan de oppervlakte blijft wordt dat doel bereikt. Een echt consumptie-artikel.

Odio le bionde

1980 | Komedie

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1980. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Jean Rochefort, Corinne Clery, Yvan Desny en Marina Langler.

Een talentvolle, maar ambitieloze schrijver werkt als 'ghost- writer' voor een succes-auteur zonder inspiratie. Om zich aan een nieuwe haastopdracht te onttrekken laat hij zijn aantekeningen bij de schrijver stelen, maar uiteindelijk komen de resulterende verwarringen in aanwezigheid van de Amerikaanse uitgever tot een bevredigende oplossing. Deze pretentieloze komedie laat de mogelijkheden van het gegeven van de op hol geslagen verbeelding liggen, maar presenteert oude gags met een vaart en verve alsof ze nieuw zijn. Het scenario is van Franco Marotta en Laura Toscano. Achter de camera stond Roberto Gerardi.

Aragosta a colazione

1979 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1979. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Claude Brasseur, Janet Agren, Claudine Auger en Silvia Dionisio.

Een huis-aan-huis verkoper ziet tijdens zijn werk een oude schoolvriend terug die juist een slippertje wil maken met een stewardess. De vroegtijdige terugkeer van de echtgenote noodzaakt de verkoper en de minnares om gehuwden te spelen, als tijdens een sjiek diner de vrouw van de verkoper zich als serveerster presenteert. Met vaart maar zonder originaliteit gemaakte boulevardklucht - die tijdens de soiree schaamteloos THE PARTY plagieert - geeft komisch talent van Montesano uitbundige kansen, maar laat zijn goede tegenspelers in de kou staan.

Superman contre les robots

1977 | Sciencefiction, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1977. Sciencefiction van Terence Hathaway. Met o.a. Roger Browne, Dominique Boschero, Dick Palmer, Piero Umiliani en Edmondo Amati.

Een kinderachtige avonturenfilm waarin ene Kolonel Lawrence van Scotland Yard, bijgenaamd (!) Superman, de diefstal van de kroonjuwelen door een dievegge, geassisteerd door een mini-leger robotten moet zien op te lossen. Dit gênant matinee- spektakel blinkt uit door een simplistisch scenario en stuntelige trucages. Op de filmrol wemelt het van de schuilnamen, en dat is geheel begrijpelijk.

Bruciati da cocente passione

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Jane Birkin, Aldo Maccione, Catherine Spaak, Cochi Ponzoni en Mario Maranzana.

Een getrouwde vrouw en een getrouwde man forensen dagelijks gezamenlijk van een voorstad naar Milaan. De jaloerse echtelieden troosten zich met elkaar vóór hun partners overspel hebben kunnen plegen. De nieuwe gevormde paren raken wantrouwend met elkaar in conflict, ook over de kinderen, maar bij een toevallige ontmoeting wordt de oorspronkelijke situatie hersteld. Temperamentvolle komedie parodieert clichés van neo-realisme en houdt er de vaart in, al reikt de humor niet erg hoog. Mooie actrices en onooglijke acteurs geven de liefdesverwikkelingen een curieus aanzien. Scenario van Nicola Badalucco. Camerawerk van Roberto Gerardi.

La Pupa del gangster

1974 | Misdaad, Komedie

Italië 1974. Misdaad van Giorgio Capitani. Met o.a. Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Maccione, Pierre Brice en Dalila di Lazzaro.

Een pooier wordt verliefd op een prostituée die niet voor hem werkt, vanwege haar gelijkenis met Rita Hayworth. Hij maakt haar een ster in zijn nachtclub, maar ontmoet een tweede Hayworth-dubbelgangster die kort daarna wordt vermoord. Het ster- duo doet wanhopig hun best om in deze misdaadkomedie zo uitbundig mogelijk te zijn. Bij gebrek aan betere ideeën komt hierin de zoveelste uitgebreide auto-achtervolging voor. Scenario van Ernesto Gastaldi en Giorgio Capitani. Camerawerk van Alberto Spagnoli.

Il corpo

1974 | Erotiek, Drama

Italië 1974. Erotiek van Luigi Scattini. Met o.a. Enrico Maria Salerno, Zeudi Araya, Leonard Mann en Carroll Baker.

Een man die van zijn vrouw gescheiden is, woont samen met een zwarte prinses. Deze is echter verliefd op een andere man en wil hem vermoorden om weer vrij te zijn. Salerno speelt overtuigend, maar het verhaal is zwak. Exotisch melodrama houdt zich qua inhoud en formeel aan alle clichés van het genre - het aantal zonsondergangen boven zee laat zich nauwelijks tellen - zonder er overtuigingskracht aan te geven. Ethiopische schoonheidskoningin Zeudi Araya belichaamt letterlijk de titelrol, zonder dat er meer van haar wordt gevraagd.

Cinque bambole per la luna d'Agosto

1970 | Erotiek

Italië 1970. Erotiek van Mario Bava. Met o.a. William Berger, Ira von Fürstenberg en Edwige Fenech.

Op een eiland bevinden zich vijf mannen en vijf vrouwen. Drie industriëlen, een geleerde en een zeeman, elk met hun resp. vrouw of liefje. Een autochtoon knap meisje zorgt voor wat bijkomende spanningen. Het aanwezige naakt, de sensueel uitziende vrouwen en de zwoele erotiek leunen dicht tegen een brave seksfilm aan, maar scenarist Mario Di Nardo zorgt ook nog voor een soort variatie op Tien kleine negertjes van Agatha Christie, dat zonder suspense is en stuntelig in beeld is gebracht.

Orgasmo

1969 | Thriller, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1969. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Carroll Baker, Lou Castel, Colette Descombes, Tino Carraro en Lilla Brignone.

Een rijke Amerikaanse weduwe wordt tijdens een Italiaanse vakantie het hof gemaakt door een jongeman die zijn zuster aan haar voorstelt. Broer en zus die in werkelijkheid geliefden zijn, weten haar met drugs en seks te domineren en van de buitenwereld te isoleren. Het komplot om haar erfenis te bemachtigen, lijkt te lukken, totdat na haar dood blijkt dat ze zelf haar echtgenoot had vermoord, waardoor het geld naar andere verwanten gaat. Deze typische formule-thriller met Baker als de Amerikaanse die door haar zinnelijkheid een makkelijke prooi is voor op fortuin beluste minnaars of echtgenoten, onderscheidt zich in niets van haar eerdere of volgende Italiaanse vehikels, zeker niet in kwaliteit. GB-titel: PARANOIA, door Lenzi gebruikt als originele titel voor een nieuw Caroll Baker-vehikel een jaar later. Ook bekend als PARANOIA.

La Morte bussa due volte

1969 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1969. Misdaad van Harald Philipp. Met o.a. Dean Read, Nadja Tiller, Fabrio Testi, Ini Assmann en Adolfo Celi.

Een privédetective moet de moord op een miljonairsvrouw oplossen en verdenkt de neurotische kunstenaar en rokkenjager, die ook gechanteerd wordt door mafiosi om de peetmoeder bij wie ze in de schuld staan te wurgen. Een onbedoeld dolkomische film, doordat de regie geen vat heeft op het verward scenario en de acteurs er nog minder van snappen, zodat ze zich onbeschermd volslagen belachelijk maken. Ekberg als bloeddorstige mafia- leidster moet je zien voor je het gelooft.

L' Arcangelo

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Vittorio Gassman, Pamela Tiffin, Irina Demick, Adolfo Celi en Jacques Stany.

Een advocaat laat zich strikken door een fotomodel om haar te verdedigen tegen de aanklacht wegens moord op haar minnaar, die echter in goede gezondheid is. Het blijkt een komplot om de advocaat voor een nog te plegen moord te laten opdraaien, waarbij zijn eigen onbekwame verdedigingspleidooi hen fataal wordt. Deze middelmatige komedie gooit haar eigen glazen in door verrassend bedoelde wendingen meermaals te herhalen, wat tot gevolg heeft dat verveling en ongeloof toeslaan.

Il Cobra

1968 | Erotiek

Spanje​/​​Italië 1968. Erotiek van Aristide Massaccesi. Met o.a. Laura Gemser, Jack Palance, Gabriele Tinti, Ely Galleani en Michèle Starck.

Danseres heeft nachtclubnummer met gifslangen. Ze wekt de begeerte van diverse heren, maar heeft zelf lesbische voorkeuren; de daardoor ontstane conflictsituaties worden door de slangen drastisch be[KA3]eindigd. In Indonesi[KA3]e geboren en in Utrecht getogen Gemser had in vroeger filmbestel op haar schoonheid respectabele carri[KA2]ere kunnen bouwen. Nu zit ze gevangen in licht sadistische seksavonturen tegen exotische decors (in dit geval: Hong Kong). Verbazing van Palance over film waarin hij is verzeild, is het enige bezienswaardige.

I due figli di Ringo

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Gloria Paul, George Hilton en Ignazio Spalla.

Het komische en in Italië uiterst populaire duo Franchi/Ingrassia geven zich uit voor de zonen Django en Gringo van de zojuist gestorven revolverheld Ringo. In zijn testament geeft hij hen opdracht de gevaarlijke bandiet Indio te vangen en de premie op te strijken. Westernfans zullen er geen genoegen aan beleven en de grappen zijn zo oubollig dat ook liefhebbers van komische films weinig zullen lachen. Het scenario is van Marcello Ciorciolini, Roberto Gianviti, Amedeo Sollazzo en Dino Verde. Het camerawerk is van Tino Santoni.

Come rubare la corona d'Inghilterra

1967 | Misdaad

Italië 1967. Misdaad van Sergio Grieco. Met o.a. Roger Browne, Dominique Foschero, Edoardo Fajardo, Nadja Marlowa en Richard Peters.

Een bekende criminoloog gaat een geestelijke strijd aan met een listige vrouw, die door middel van chantage een diamant uit de kroonjuwelen probeert te krijgen. Spannende film, hoewel het scenario en het spel enigszins zwak zijn. Grieco regisseerde als Terence Hathaway. Scenario van Dino Verde en Vincenzo Flamini en fotografie van Tino Santoni.

Agente 3S3, massacro al sole

1966 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Italië 1966. Actiefilm van Sergio Sollima. Met o.a. Giorgio Ardisson, Evi Marandi, Frank Wolff, Michel Lemoine en Fernando Sancho.

Een atoomgeleerde wordt ontvoerd naar een Caribisch eiland met een waanzinnige dictator. Geheim agent 3S3 weet, vermomd als wapensmokkelaar, binnen te dringen en krijgt assistentie van een vrouwelijke collega, die een bekeerde avonturierster uit zijn verleden blijkt te zijn. Dit standaard spionage-avontuur is voor de regisseur aanleiding tot een cinefiele knipoog en bedekt kritische politieke kanttekeningen, maar hij neemt daar wel erg lang de tijd voor.

Due marine e uno generale

1965 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1965. Komedie van Luigi Scattini. Met o.a. Buster Keaton, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Martha Hyer en Fred Clark.

Amerikaanse soldaten van Siciliaanse afkomst worden tijdens WO II in Noord-Afrika door Duitsers gevangen genomen, maar oude en apathische generaal laat hen ontsnappen. Later nemen ze hem bij invasie van Anzio zelf gevangen, maar laten hem uit sympathie op hun beurt vrij. Vehikel voor platvloers duo Franchi-Ingrassia met ingebouwde hommage aan Keaton (wiens grootste succes THE GENERAL was) mislukt op alle fronten, maar de niet begrijpende verbazing waarmee de stokoude komiek in de film staat zorgt voor aandoenlijke momenten die de rest nòg ergerlijker maken.

Agente 3S3, passaporto per l'inferno

1965 | Actiefilm

Spanje​/​​Italië​/​​Frankrijk 1965. Actiefilm van Sergio Sollima. Met o.a. Giorgio Ardisson, Barbara Simon, Georges Rivière, Fernando Sancho en Liliane Fernany.

Een in karate begaafde, Amerikaanse geheim agent moet het opnemen tegen een geheimzinnige misdaadorganisatie waartegen de grote mogendheden tot dan toe machteloos zijn gebleken. De held volgt het spoor van New York naar Noord-Europa tot in de Oriënt, maar laat zich soms in de val lokken door de fraaie dames die zijn tegenstander op zijn pad brengt. Spionage-film volgens het gebruikelijke recept, met betrekkelijk weinig middelen gemaakt. Fantasierijk geregisseerd, waardoor het resultaat primitieve charme krijgt.

Boccaccio '70

1962 | Komedie, Erotiek, Experimenteel

Frankrijk​/​​Italië 1962. Komedie van Federico Fellini, Luchino Visconti, Mario Monicelli en Vittorio De Sica. Met o.a. Sophia Loren, Anita Ekberg, Romy Schneider, Peppino De Filippo en Silvio Bagolini.

Film met drie episoden.1. LE TENTAZIONI DEL DOTTOR ANTONIO. Een moraalprediker wordt verontwaardigd over een pikant reclamebord met de tien keer levensgrote Ekberg die in zijn overspannen dromen tot leven komt. Deze eerste film in kleur voor Fellini kondigt in klein bestek de gestileerde fantasie en verbeeldingen van later werk aan. Deze episode duurt 53m. 2. IL LAVORO. De echtgenote van een Romeinse aristocraat die door een callgirl-schandaal in opspraak komt, geeft een impuls aan het huwelijk door zich voortaan ook voor gunsten te laten betalen. De Visconti-sketch is een bitter meesterwerkje en de openbaring van Schneider als volwassen actrice. 3. LA RIFFA. De eigenares van een kermisschiettent wordt door haar broer hoofdprijs van een competitie gemaakt, maar de winnaar is niet degene op wie ze een oogje heeft. Rumoerige volksklucht met temperamentvolle Loren was destijds verrassend, maar werd door haar en De Sica sindsdien te vaak herhaald. De film was oorspronkelijk een vierluik, maar de niet onaardige sketch RENZO E LUCIA van Mario Monicelli over een pasgetrouwde arbeider in Turijn - zonder beroemde ster - werd geknipt. Die wordt soms meevertoond op tv. De oorspronkelijke versie was 190m; de in ons land uitgebrachte film: 165m (de drieluik!), maar de censuur in Duitsland bijvoorbeeld sneed daar nog eens 9m af, zodat de Duitse drieluik slechts 156m is. De producenten voegden het getal 70 aan de titel toe, omdat ze dachten dat de film niet vóór 1970 door de Italiaanse censuur zou komen. Scenario's van Giovanni Arpino, Italo Calvino, Tullio Pinelli, Enzo Flaiano, Suso Cecchi d'Amico en Cesare Zavattini. Camerawerk van Giuseppe Rotunno, Otello Martinelli en A. Nannuzzi.

A cavallo della tigre

1961 | Drama, Komedie

Italië 1961. Drama van Luigi Comencini. Met o.a. Nino Manfredi, Mario Adorf, Gian Maria Volonté, Raymond Bussières en Valeria Moriconi.

Giacinto Rossi (Nino Manfredi) heeft geld nodig, en bedenkt een plan: hij begraaft op een landweggetje kostbaarheden, doet alsof hij is overvallen, om later de buit weer op te halen. Het loopt mis. Hij belandt in de gevangenis, waar hij samen met een aantal echte criminelen probeert te ontsnappen, maar ook dat blijkt niet zo makkelijk. Zwart-komische zedenschets in sfeervol zwart-wit van Comencini, de Italiaanse regisseur die veel succes had met komedies, maar vooral met zijn mini-serie voor tv The Adventures of Pinocchio (1972). Mooie schurkenrol van Gian Maria Volontè (A Fistful of Dollars).

Audace colpo dei soliti ignoti

1959 | Komedie, Misdaad

Italië 1959. Komedie van Nanni Loy. Met o.a. Vittorio Gassman, Renato Salvatori, Claudia Cardinale, Nino Manfredi en Vicky Ludovici.

Vervolg op I SOLITI IGNOTI. De onhandige inbrekers slagen er ditmaal wel in een kraak te zetten, maar hun gestuntel gaat nu over waar ze de poet moeten laten. Minder verrassend dan het eerste deel en Totò en Mastroianni worden node gemist.