Yolande Gilot: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Le Solitaire

1987 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Frankrijk 1987. Misdaad van Jacques Deray. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Michel Beaune, Jean-Pierre Malo, François Dunoyer en Yolande Gilot.

Vlak voordat hij met pensioen zou gaan wordt de partner van rechercheur Stan Jalard (Belmondo) vermoord door de fielterige gangster Charly Schneider (Malo). Stan adopteert het zoontje van zijn partner en zint op wraak. Maar als hij het Schneider uiteindelijk betaald wil zetten komt hij alleen te staan. Regisseur Deray was een productieve, ambachtelijke regisseur van misdaadfilms, Belmondo was ooit Frankrijks beroemdste actieheld, maar op 54-jarige leeftijd is hij toch aanmerkelijk minder soepel dan vereist. Le Solitaire mist spanning en is vlak en routineus.

La rumba

1987 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1987. Misdaad van Roger Hanin. Met o.a. Roger Hanin, Michel Piccoli, Niels Arestrup, Guy Marchand en Corinne Touzet.

In het woelige Parijs van 1938 komen de fascistisch geori[KA3]enteerde politie, die lid is van de extreem-rechtse Cagoule en bonzen uit de onderwereld met elkaar in botsing. Deze laatsten nemen het op voor drie figuren die door het regime van Mussolini ter dood zijn veroordeeld. De zaak escaleert en ze moorden elkaar bijna allemaal uit. Regisseur Hanin heeft het fascisme willen laten zien door zijn onderwerp in het verleden te plaatsen maar ook - uiterst actuele (!) - verbanden naar het heden te leggen. En wat dit betreft is zijn film interessant. Het is een kundige reconstructie van die tijd, waarin (ook dankzij de decors van Bernard Evein) de sfeer van toen tot leven wordt gebracht. Het tempo is behoorlijk, evenals het spel. Daarentegen is de rol van het onderwereldje wat te heldhaftig gemaakt, zijn de personages dubbelzinnig (Piccoli en Hanin zelf maken zich de twee positieve rollen zonder problemen eigen...) en in hun gedrag clichématig. Scenario van Roger Hanin en Jean Curtelin.

Tatort - Schimanski: Der Tausch

1986 | Mysterie

Duitsland 1986. Mysterie van Ilse Hoffmann. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Chiem van Houweninge, Ulrich Matschoss en Yolande Gilot.

Jawel, pas nu in de twaalfde film van George als Schimanski krijgen wij iets meer te weten van het liefdesleven van de viriele commissaris: hij woont bij het fotomodel Veronique (Gilot) en haar zoontje, Simon (Matschurat). Uiteraard wordt Simon gekidnapt door gangsters die een geïnterneerde fysicus met grof geweld uit de bajes willen halen. Schimanski gaat zo ver zichzelf als gegijzelde op te offeren, zonder medeweten van zijn baas. De Nederlander van Houweninge, die ook de rol van Hänschen speelt, schreef in samenwerking met Hartmut Grund het scenario.

Die Zwei Gesichter des Januar

1986 | Misdaad, Drama, Romantiek

Duitsland 1986. Misdaad van Wolfgang Storch. Met o.a. Charles Brauer, Yolande Gilot, Thomas Schücke en Michalis Giannatos.

Een jongeman wordt toevallig bij een misdaad betrokken. Tussen hem, de dader en diens vriendin ontstaat een gevaarlijke verhouding die uiteindelijk in een strijd op leven en dood uitmondt. De motieven voor deze film komen uit een boek van Patricia Highsmith.

P.R.O.F.S.

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Patrick Schulmann. Met o.a. Patrick Bruel, Fabrice Luchini, Laurent Gamelon, Christophe Bourseiller en Yolande Gilot.

Sinds ET LA TENDRESSE, BORDEL is het niveau van Patrick Schulmann gestaag slechter geworden, getuige ook dit werkje dat voorgeeft een portret van de leraren en leerlingen te zijn. Natuurlijk neemt de verstandige leraar snel de benen, terwijl zijn maffe collega achterblijft. Twee uur hansworsterijen, trivialiteiten en mislukte standjes. Een moeizame film.

Le cadeau

1982 | Komedie, Drama, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1982. Komedie van Michel Lang. Met o.a. Pierre Mondy, Claudia Cardinale, Clio Goldsmith, Jacques François en Henri Guybet.

Overwerkte bankemploy[KA1]e Mondy gaat met vervroegd pensioen en krijgt van collega`s voor zijn vakantie een call-girl (Goldsmith) aangeboden als afscheidscadeau. Hiervan niet op de hoogte, gelooft hij dat ze echt op hem valt. Verkwikt door zijn avontuur gebruikt hij zijn nieuw-ontdekte veroveraarskwaliteiten om zijn huwelijk nieuw leven in te blazen. Deze redelijk onderhoudende boulevardkomedie wordt topzwaar gemaakt door een overvloed van uitermate flauwe nevenintriges. Mondy doet zijn rol in de wat scherper uitgevallen TÉLÉPHONE ROSE dunnetjes over; Cardinale als zijn echtgenote staat voor te grote gedeelten buiten spel, maar ze redt elke scène waarin ze voorkomt. Michel Lang bewerkte een toneelstuk van Vaime en Terzoli tot scenario. Daniel Gaudry deed het camerawerk.