Benno Hoffmann: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Es begann bei Tiffany

1987 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1987. Misdaad van Wolfgang Becker. Met o.a. Rutger Hauer, Siegfried Wischnewski, Katerina Jacob, Hans Clarin en Beate Hasenau.

Een mislukte spitsboef, die op de vlucht is voor zowel de Amerikaanse maffia als de FBI, ontmoet in Duitsland financieel deskundige Hauer, die eigenlijk niet meer is dan een zwendelaar zonder geluk. Samen beramen zij het plan om een leegstaande bank te huren en net te doen alsof het een serieuze bank is met de bedoeling aan het eind van de week een geldwagen naar het pand te lokken en die te beroven. Terwijl ze daarvoor de schijn ophouden, wordt de bank een commercieel succes en krijgen zij zelf met een beroving te maken die ze echter weten te voorkomen, en hun eigen plan in duigen valt. Ze hebben echter zo de smaak te pakken dat zij een nieuwe, echte bank beginnen. Onderhoudend voor wie niet al te veel op de logica let. Het scenario is van Walter Kempley. Het camerawerk is van Werner Kunz.

Wehe, wenn Schwarzenbeck kommt

1979 | Komedie

Duitsland 1979. Komedie van May Spils. Met o.a. Werner Enke, Sabine von Maydell, Benno Hoffmann, Helmuth Stange en Elma Karlowa.

Schroothandelaar Hoffmann ligt voortdurend overhoop met de belastingdienst. Als Enke, de gesjeesde directeur van een vlooientheater hem behoedt voor een fataal ongeluk, sluiten ze vriendschap en gaan ze samen de fiscus een fikse loer draaien. Ze worden daarbij geholpen door de vlotte, fraai-ogende Maydell. Derde klucht van Spils na ZUR SACHE SCHÄTZCHEN en NICHT FUMMELN, LIEBLING, die favoriet waren bij de Duitse bioscoopganger tussen 1975-80. Scenario van Peter Schlieper, Werner Enke en Jochen Wedegärtner. Camerawerk van Petrus Schloemp.

Auf Achse - Vollgas

1978 | Drama, Actiefilm, Familiefilm

Duitsland 1978. Drama van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Manfred Krug, Rüdiger Kirschstein, Monica Bleibtreu, Jürgen Pruschansky en Rebecca Völz.

De pilotfilm van [KA1]e[KA1]en der zeer succesvolle Duitse series, die zich afspeelt in het bonte truckerswereldje. Het betekende tevens de doorbraak in de Bondsrepubliek van Krug, een talentvolle acteur, die door de dictatuur van de communistische partij zijn vaderland, de DDR, was uitgezet. Later werd hij verschrikkelijk populair als Kriminalhauptkommissar Paul Stoever uit Hamburg in bijna veertig TATORT-afleveringen. Hij speelt de rol van Franz Meersdonk, een charmante LKW-Fahrer met het smoelwerk van een `profi`, een harde man met een hart van goud, een knuffelbeer die kracht uitstraalt en meteen de favoriet werd van zowel mannelijke als vrouwelijke tv-kijkers. In deze eerste aflevering heeft hij een moeizame reis naar Syri[KA3]e achter de rug en verlangt hij naar enkele dagen rust. Maar zijn firma wil hem meteen naar Teheran in Iran sturen met een dringende vracht. Hij moet zelf een chauffeur zoeken voor de tweede vrachtwagen en hij doet beroep op Guenter Willers (Kirschstein), de beste Brummi-Farher op dat traject. De serie liep van 1978 tot 1996 en er werden totaal 99 afleveringen uitgezonden, geregisseerd door een ple[KA3]iade van regisseurs: van Griesmayr (die de eerste zes voor zijn rekening nam), Michael Lähn, Bruno Jantoss, Werner Masten, Peter Fratzscher, Gustavo Graef-Marino, Ilse Hofmann en Walter Bannert. Ook het camerawerk was in handen van een aantal mensen, waarvan Joseph Vilsmaier nog aan het begin van een grote carrière stond; en verder: Axel Block, Kurt Lorenz en Thomas Merker. De scenario's werden door allerlei auteurs geschreven, te veel om op te sommen. Kirschstein en Krug, die als enige acteur ook een groot rijbewijs had, verlieten deze cultserie in 1995. De speelduur was voor 85 episoden 45m en voor dertien 48m. We hebben een 'hoog' gemiddelde van 50m aangehouden.

Lina Braake

1975 | Komedie, Drama

Duitsland 1975. Komedie van Bernhard Sinkel. Met o.a. Lina Carstens, Fritz Rasp, Herbert Bötticher, Benno Hoffmann en Erica Schramm.

Ook al heeft een bewoonster een huurcontract voor het leven, een bank komt het beter uit de oude dame naar een bejaardentehuis te sturen om het huis te slopen voor nieuwbouw. Vandaar de ondertitel van de film 'Die Interessen der Bank können nicht die Interessen sein, die Lina Braake hat'. Daarom ook dat de dame heel slim de bank oplicht omwille van een levenslang verblijf op Sicilië. Maar Interpol is vlugger. Een schitterend Brechtiaans leerstuk dat barst van de humor. Kreeg diverse prijzen.

Nicht fummeln, Liebling

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van May Spils. Met o.a. Werner Enke, Gila von Weitershausen, Benno Hoffmann, Henry van Lyck en Karl Schönböck.

Een jongen ontmoet een meisje na een mislukte carrière als figurant bij een film. De moeite van het aanzien nauwelijks waard. Scenario van Peter Schlieper. Camerawerk van Hubs Hagen en Niklaus Schilling.

Le passage du Rhin

1960 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1960. Drama van André Cayatte. Met o.a. Charles Aznavour, Nicole Courcel, Georges Rivière, Cordula Trantow en Georges Chamarat.

Franse soldaten zijn in 1940 gevangen genomen en worden op het Duitse platteland tewerkgesteld. Een van hen beraamt onmiddellijk een ontsnapping om zich bij de Vrije Fransen in Londen te voegen, de tweede ondervindt in een boerengezin meer hartelijkheid dan in zijn eigen huwelijk en bij zijn schoonfamilie, en zal na de bevrijding permissie aanvragen naar Duitsland terug te keren. Dit pleidooi voor verbroedering wordt al te zwart-wit en vol melodramatische incidenten getekend, zodat de overtuigingskracht vooral komt van de aandoenlijk sobere Aznavour die de vijand leert waarderen. Onderscheiden met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van Pascal Jardin, regisseur Cayatte en Arman Jammot naar diens idee. Het camerawerk is van Roger Fellous. Mono.

Labyrinth der Leidenschaften

1959 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1959. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Nadja Tiller, Peter van Eyck, Amadeo Nazzari, Nicole Badal en Matteo Spinola.

Een romanschrijfster, die aan de alcohol verslaafd is, ondergaat een ontwenningskuur in een peperdure Zwitserse kliniek, die geheel tegen de verwachting niet zo brandschoon en dood nuchter blijkt te zijn als zij wel had aangenomen. Een aardige rol van Tiller in een onbeduidende film. Gebaseerd op het boek van Gladys Baker.

La vache et le prisonnier

1959 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1959. Komedie van Henri Verneuil. Met o.a. Fernandel, Ingeborg Schöner, René Havard, Ellen Schwiers en Benno Hoffmann.

Een Franse krijgsgevangene (Fernandel) ondervindt de goedheid van mens en dier als hij anno 1943 zijn Zuid-Duitse werkboerderij ontvlucht richting Frankrijk, in gezelschap van een koe voor melk en passe-partout ('ben onderweg naar de wei'). 'De koe en de gevangene' werd het Franse kassucces van 1959 en de tragikomedie is nog altijd even charmant en fris. Bezaaid met prachtige zwart-witbeelden, vanaf het moment dat het duo bij het Tegernmeer de Beierse Alpen afzakt tot de prentbriefkaartplaatjes langs de Donau. De melancholische harmonica- en trompetcomposities zijn van toondichter Paul Durand.

Endstation Liebe

1957 | Drama, Romantiek, Familiefilm

Duitsland 1957. Drama van Georg Tressler. Met o.a. Horst Buchholz, Barbara Frey, Karin Hardt, Benno Hoffmann en Franz Nicklisch.

Jonge, opgeschoten arbeider en nozem, Buchholz wil met het knappe meisje Frey naar bed, en sluit er zelfs weddenschappen op af, dat het hem zal lukken. Hij weet een afspraakje met haar te versieren, maar raakt dan in vertwijfeling over wat hij nu echt wil: zijn weddenschap winnen of haar veroveren en voor zich te behouden. Ze loopt weg, maar in de finale komt het goed. Een alleraardigste film van het duo Tressler en Will Tremper (scenario) dat zo'n groot succes had met DIE HALBSTARKEN. Een uitzondering dat in Duitsland tussen alle schlager- en heimatfilms deze film gemaakt kon worden, vlak voor de Franse nouvelle vague.