Giuseppe Porelli: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Il Bacio del sole

1958 | Drama, Komedie

Duitsland​/​​Italië 1958. Drama van Siro Marcellini. Met o.a. O.W. Fischer, Marisa Merlini, Lorella de Luca, Christian Wolff en Ingrid Stenn.

Een jonge priester sluit zich in 1945 bij Napolitaanse schooiers aan en geeft zich als één van hun uit, om hen terug op het rechte pad te brengen. Hij brengt ze onder in een huis aan de stadsrand en weet uiteindelijk zowel de publieke opinie als de rebelse leider van de bende voor zich te winnen. Deze goedbedoelde film deed bij de première al ouderwets aan, maar heeft enige authentieke trekjes die toch weer worden ondermijnd door zeer weinig Italiaans acteren en het voorkomen van Duitse co-produktie-acteurs.

Donne, amori e matrimoni

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Giuseppe Porelli, Ileana Lauro, Memmo Carotenuto en Luisa Rivelli.

Moroni (Porelli), wanhopig op zoek naar liefde, besluit een huwelijksbureau voor eenzame harten te openen. Allerlei soorten mensen komen en gaan, variërend van onder meer een loodgieter tot een man zonder armen en een typiste. Ze zoeken Moroni op om hun problemen op het gevoelsvlak op te lossen. Moroni zelf slaagt erin degene die bij hem past te vinden in de figuur van een sympathieke vrouw. Er is nauwelijks sprake van humor en het acteerwerk laat veel te wensen over, terwijl het verhaal nogal dwaas is en de regie tweederangs.

La Peccatrice

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Amleto Palmeri. Met o.a. Paola Barbara, Vittorio De Sica, Fosco Giachetti, Umberto Melnati en Bella Starace Sainati.

Een vrouw is door een ongelukkige liefde op drift geraakt en heeft zich net weer opgewerkt tot serveerster als ze haar oude vlam terugziet. Hij herkent haar niet, zodat ze kan constateren hoezeer ze zich destijds op hem verkeken heeft. Deze interessante film van Palmeri (die een jaar later zou overlijden) heeft voor de toenmalige Italiaanse cinema een ongewoon psychologisch realisme - dank zij scenario van Luigi Chiarini - hoewel ook de aankleding en lokaties een bijzondere onopgesmuktheid hebben die het neo-realisme al enigszins aankondigt.