Rudolf Fernau: cast.
Er zijn 26 films gevonden.

Die Elixiere des Teufels

1976 | Horror

Duitsland 1976. Horror van Manfred Purzer. Met o.a. Sylvia Manas, Dieter Laser, Peter Broglé, Christine Buchegger en Martin Rosen.

Het beroemde verhaal van E.T.A. Hoffmann [KL]Nachgelassene Papiere des Bruders Medardus eines Capuziners[KLE] uit 1815 over de jonge capucijner monnik (Laser) die problemen krijgt met een dubbelganger, werd wel heel erg routinematig geproduceerd.

Bis zur bitteren Neige

1975 | Komedie

Duitsland 1975. Komedie van Gerd Oswald. Met o.a. Maurice Ronet, Suzy Kendall, Susanne Uhlen, Rudolf Fernau en Ferdy Mayne.

Grootse gevoelens, verheven gedachten en dreigend noodlot - superthema's die niet stuk te krijgen zijn, vooral als ze gebaseerd zijn op een boek van Johannes Mario Simmel, door Manfred Purzer tot scenario bewerkt.

Karl May

1974 | Biografie

Duitsland 1974. Biografie van Hans Jürgen Syberberg. Met o.a. Helmut Käutner, Kristina Söderbaum, Käthe Gold, Attila Hörbiger en Willy Trenk-Trebitsch.

Een van de meest ingetogen Syberberg-filmopera's met Helmut Käutner als de schrijver van de beroemde Indianenboeken. Een overtuigend epos in het heimwee naar burgerlijke zuiverheid en een verrassende blik op de schrijver May. Scenario van regisseur Syberberg. Camerawerk van Dietrich Lohmann.

Der Findling

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van George Moorse. Met o.a. Rudolf Fernau, Julie Felix, Elke Kummer, Ashkhen Kaprielian en Titus Gerhardt.

Uiterst strakke verfilming van de beroemde novelle van Heinrich von Kleist door een tot nog toe tamelijk experimenteel werkende geboren Newyorker met camerawerk van Gerard Vandenberg. Een geadopteerde vondeling stort zijn pleegouders in het ongeluk.

Der Würger von Schloß Blackmoor

1963 | Misdaad

Duitsland 1963. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Karin Dor, Harry Riebauer, Ingmar Zeisberg, Walter Giller en Rudolf Fernau.

Eén van Reinl's verfilmingen van de verhalen van Edgar Wallace. Een man vermoordt zijn vriend om een kostbare ruwe diamant van hem te stelen, maar hij valt in de handen van een gemaskerde wurger. Een inspecteur van Scotland-Yard lost de zaak op en misdaad blijkt wederom niet te lonen. Hoewel de requisieten en de locaties zeer behoorlijk verzorgd zijn, klinken de Duitse acteurs die voor Engelsen doorgaan, belachelijk. Zie ook: Edgar Wallace-serie.

Der Henker von London

1963 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1963. Misdaad van Edwin Zbonek. Met o.a. Hansjörg Felmy, Dieter Borsche, Maria Perschy, Wolfgang Preiss en Harry Riebauer.

In Londen executeert iemand eigenhandig ter dood veroordeelde zware misdadigers door ophanging met de strop, die uit het Misdaad Museum van Scotland Yard gestolen is. De gerechtelijke dossiers bungelen aan de lijven der gehangenen. Tegelijkertijd is er een maniak aan het werk die jonge vrouwen om zeep brengt. Inspecteur Felmy stelt een onderzoek in. Hij haalt zijn mooie vriendin over om als lokvogel te posten. Hij krijgt ook hulp van verslaggever Howland. Perfekte requisieten, goede sfeer en spannend avontuur naar het verhaal White Carpet van Bryan Edgar Wallace. Het script was van niemand minder dan Robert A. Stemmle. Achter de camera stond Richard Angst.

Die Unsichtbaren Krallen des Dr. Mabuse

1962 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Duitsland 1962. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Lex Barker, Karin Dor, Siegfried Lowitz, Wolfgang Preiss en Werner Peters.

Een van de vijf naoorlogse Dr. Mabuse-films, die niet door Fritz Lang gemaakt werden, en waarschijnlijk de beste. Barker is een Amerikaanse rechercheur, die in Duitsland een misdadiger achterna zit, die connecties heeft met Dr. Mabuse (Preiss). Vlot gedaan en de internationale bezetting hielp een handje om het resultaat zo veel mogelijk op te krikken. Ook bekend als The Invisible Claws of Dr. Mabuse.

Unter Ausschluß der Öffentlichkeit

1961 | Misdaad

Duitsland 1961. Misdaad van Harald Philipp. Met o.a. Marianne Koch, Peter van Eyck, Eva Bartok, Claus Holm en Wolfgang Reichmann.

In dit gecompliceerde, op een verwarde manier uitgewerkte verhaal, eist een procureur een nieuw onderzoek naar aanleiding van een voorgewende gerechtelijke dwaling die een zelfmoord tot gevolg had.

Gestehen Sie, Dr. Corda!

1958 | Thriller

Duitsland 1958. Thriller van Josef von Báky. Met o.a. Hardy Krüger, Elisabeth Müller, Hans Nielsen, Lucie Mannheim en Fritz Tillmann.

Een arts wordt ten onrechte van moord verdacht. Von Baky behandelt uiterst kritisch de onaangename manier waarop politie en justitie met burgers kunnen omspringen. De film biedt intussen ook een spannend misdaadverhaal.

San Salvatore

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Dieter Borsche, Antje Weisgerber, Will Quadflieg, Charles Régnier en Hanna Rucker.

In een sanatorium in Lugano ligt een jonge vrouw. Twee artsen maken haar het hof: de een knap en charmant, de ander ernstig en introvert. Zij kiest voor de charmeur en merkt te laat dat die onbetrouwbaar en labiel is. Naar een roman van Hans Kades. Veel tranen, weinig inhoud. Scenario van Felix Lützkendorf. Camerawerk van Heiner Schnackertz.

Weg in die Vergangenheit

1954 | Drama

Oostenrijk 1954. Drama van Karl Hartl. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Willi Forst, Josef Meinrad en Rudolf Fernau.

Een verfilming van Wilfried Christensens toneelstuk Die Forelle over een getrouwde vrouw die in het uur van de nood een ware vriend nodig heeft. Een typische Hartl-Forst-Wessely- Hörbiger-produktie alsof de tijd in Wenen heeft stilgestaan.

Kinder, Mütter und ein General

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1954. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Hilde Krahl, Bernhard Wicki, Therese Giehse, Maximilian Schell en Klaus Kinski.

Een zogenaamde anti-oorlogsfilm over veertien- en vijftienjarige leden van de Hitlerjugend die Stettin moeten verdedigen tegen de zin van hun moeders. Waardeloze sentimentele cliché's.

Königliche Hoheit

1953 | Komedie, Romantiek, Drama

Duitsland 1953. Komedie van Harald Braun. Met o.a. Dieter Borsche, Ruth Leuwerik, Lil Dagover, Paul Henckels en Mathias Wiemann.

Hoe komt het toch dat de boeken van Thomas Mann, zodra Duitse regisseurs er een vinger naar uitsteken, veranderen in de spreekwoordelijke prut? Het is een wonder dat het Braun nog enigszins lukte met het alleraardigste verhaal over de Amerikaanse miljonairsdochter Imma Spoelman die het hart verovert van een arrogante prins in een failliet vorstendommetje. Voor wie van het boek genoot, is de film toch een teleurstelling, maar dat komt omdat de rolbezetting net niet deugt, evenmin als de regie van de bijrollen. Het scenario is gemaakt met mederwerking van Erika Mann, Georg Hurdalek en Hans Hömberg. Het camerawerk is van Werner Krien en Gerhard Krüger.

Mönche, Mädchen und Panduren

1952 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1952. Drama van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Pail Hartmann, Marianne Schönauer, Lucie Englisch, Jaspar von Oertzen en Rudolf Fernau.

München, 18e eeuw. Een monnik van de orde van St. Paulus heeft handenvol werk: hij moet zijn bier brouwen, de dames beschermen tegen rondschuimende huursoldaten en daarnaast ook nog voor huwelijksmakelaar spelen. Een bijzonder amusante komedie, die daarbij nog een aardig tijdsbeeld geeft ook.

Der große Zapfenstreich

1952 | Historische film, Drama

Duitsland 1952. Historische film van George Hurdalek. Met o.a. Johanna Matz, Jan Hendriks, Friedrich Domin, Paul Hartmann en O.E. Hasse.

Een kazerne aan de Frans-Duitse grens, voor het uitbreken van WO I. Een luitenant van adellijke komaf wordt verliefd op een burgermeisje, de dochter van een wachtmeester. Ze kunnen hun liefde niet lang geheim houden, maar na een paar dramatische gebeurtenissen overwinnen zij zowel de strenge code van de adel als de conventies in het leger. Een voor die tijd uitzonderlijk goed gemaakte film met grote acteursprestaties en een gezonde portie maatschappijkritiek.

Maria Theresia

1951 | Historische film, Romantiek

Oostenrijk 1951. Historische film van Emile E. Reinert. Met o.a. Paula Wessely, Fred Liewehr, Marianne Schönauer, Rosa Albach-Retty en Rudolf Fernau.

Als de keizerin van Oostenrijk Maria Theresia (Wessely) tijdens de Zevenjarige Oorlog zich met Pruisen en met staatszaken moet bezighouden, interesseert haar gemaal, Franz I (Liewehr) zich meer voor de vorstin-weduwe Trautperg (Schönauer). Als de vrede met Pruisen in zicht is, weet de keizerin ook haar huwelijk te redden. Een aardige historische film, waarin de romantiek de boventoon voert.

Die Nacht der Zwölf

1949 | Mysterie, Drama

Duitsland 1949. Mysterie van Hans Schweikart. Met o.a. Rudolf Fernau, Ernst Karchow, Ferdinand Marian, Oskar Sima en Mady Rahl.

Een huwelijkszwendelaar pleegt een roofmoord op van een van zijn twaalf aanbidsters. Door tactische handigheid kan de politie zijn schuld aantonen. Deze misdaadfilm, die berust op een waar gebeurd verhaal, doet door de koele verteltrant eerder denken aan een politiebericht.

Freitag, der 13.

1944 | Horror, Drama

Duitsland 1944. Horror van Erich Engels. Met o.a. Angelika Hauff, Fita Benkhoff en Rudolf Fernau.

Een simpele soap-opera-achtige griezelfilm over een spookachtig slot, waar de bezoekers verdwijnen. Maar de Liefde overwint. Van DR. CRIPPEN-filmer Engels.

Der Verteidiger hat das Wort

1944 | Drama, Misdaad, Thriller

Duitsland 1944. Drama van Werner Klingler. Met o.a. Heinrich George, Margit Symo, Rudolf Fernau, Karl Schönböck en Carlo Rust.

Een advocaat verdedigt zijn toekomstige schoonzoon die van moord op zijn ex-vrouw wordt verdacht. Hoewel algauw duidelijk wordt wie de dader is, volgt men geboeid George's pleidooi in deze ook in andere opzichten meeslepende film.

Dr. Crippen an Bord

1942 | Thriller, Horror

Duitsland 1942. Thriller van Erich Engels. Met o.a. Rudolf Fernau, René Deltgen, Paul Dahlke, Anja Elkoff en Gertrud Meyen.

De arts Dr Crippen (Fernau) wordt verliefd op zijn assistente en vermoordt zijn vrouw. De perfecte moord, dacht de dokter. Maar de arm van de gerechtigheid is erg lang. Deze thriller had een groot succes bij het bioscooppubliek. In 1957 kwam er een vervolg: DR. CRIPPEN LEBT.

Kameraden

1941 | Historische film

Duitsland 1941. Historische film van Hans Schweikart. Met o.a. Willy Birgel, Martin Urtel, Otto Tressler, Rolf Weih en Karin Hardt.

De Pruisische majoor Karl von Wedell wordt ten tijde van Napoleon in Frankrijk als spion ter dood gebracht, maar zijn broer Heinrich smaakt het genoegen de nederlaag van de dictator mee te maken. Een nazi-propagandafilm in historische vermomming ter versteviging van de vaderlandsliefde.

Auf Wiedersehen, Franziska

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Marianne Hoppe, Hans Söhnker, Fritz Odemar, Rudolf Fernau en Hermann Speelmans.

Een journaalfilmer is zo vaak op pad dat hij vrouw Franziska (fijne rol van Hoppe) en kinderen steeds verwaarloost. Als hij het eindelijk kalm-aan kan doen, breekt de oorlog uit en moet hij naar `t front. Pas dan (let op de propaganda!) kan vrouwlief zich met het afscheid verzoenen. In 1957 werd een nieuwe versie AUF WIEDERSEHEN FRANZISKA gemaakt.

Falschmünzer

1940 | Misdaad

Duitsland 1940. Misdaad van Hermann Pfeiffer. Met o.a. Kirsten Heiberg, Rudolf Fernau, Karin Himboldt, Hermann Brix en Theodor Loos.

In deze spannende krimi gaat het om een bende geldvervalsers die vanuit Zwitserland veel vals geld Europa in pompt. Juliette (Heiberg), die verliefd is op een Italiaanse professor (Loos), probeert zich tevergeefs uit de bende los te maken. De professor geeft de politie belangrijke tips, die uiteindelijk leiden tot de arrestatie van de misdadigers (Fernau und Speelmans). Juliette pleegt zelfmoord als de professor niets meer met haar te maken wil hebben. Vooral het overtuigende spel van de Noorse hoofdrolspeelster verdient vermelding, maar ook de film als geheel is duidelijk beter dan de doorsnee misdaadfilm.

In Namen des Volkes

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Erich Engels. Met o.a. Rudolf Fernau, Christine Grabe, Fritz Kampers en Ellen Bang.

Een jonge politiecommissaris besluit een eind te maken aan de activiteiten van een geraffineerde dief die auto's overvalt. De film is met veel humor doorspekt en in hoog tempo geregisseerd.

Der Vorhang fällt

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Georg Jacoby. Met o.a. Anneliese Uhlig, Hilde Sessak, Elfie Mayerhofer, Gustav Knuth en Rudolf Fernau.

Tijdens een voorstelling wordt Vera Findteis op het toneel doodgeschoten. Vele leden van het gezelschap blijken een motief te hebben. Een thriller met spanning en humor en goede rollen van Knuth en Fernau als een intelligente speurhond en een ijskoude schurk.

Verräter

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Ritter. Met o.a. Willy Birgel, Rudolf Fernau, Lída Baarová, Theodor Loos en Irene von Meyendorff.

Een van de beste spionagefilms van het Derde Rijk. Aan de hand van drie voorbeelden krijgt het publiek voorgeschoteld, welke gevaren er voor de Duitse staat aan spionage vanuit het buitenland kleven. Daarnaast worden zeker niet alleen buitenlandse agenten (Birgel) als schurk neergezet, maar wordt ook getoond hoe de gewone Duitse burger uit zwakte of door chantage een verrader (Fernau) kan worden. Natuurlijk wordt iedereen op het laatst gepakt en bereikt geen enkel geheim het buitenland. Dit is een bijzonder goed gemaakte propagandafilm, omdat de spanning op de voorgrond staat en de toeschouwer nauwelijks iets van de propaganda merkt, zodat de film zijn doel bereikt. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) voor vertoning vrijgegeven.