Ranjit Chowdhry: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

My Own Country

1998 | Drama, Biografie

Canada​/​​Verenigde Staten 1998. Drama van Mira Nair. Met o.a. Naveen Andrews, Glenne Headly, Hal Holbrook, Swoosie Kurtz en Marisa Tomei.

Midden jaren tachtig was aids in Amerika al een groot probleem, maar het was er een dat mensen - inclusief medici - liever uit de weg gingen. Zo kon het zijn dat een outcast-dokter op het platteland de hoop werd voor veel outcast-patiënten in de wijde omtrek. Het is het pakkende verhaal van de Indiase arts Abraham Verghese, lineair voor tv verfilmd door filmhuissucces-regisseuse Nair (Salaam Bombay!, Monsoon wedding). Verghese is gespecialiseerd in infectieziektes en houdt praktijk in Tennessee. Hij bijt zich vast in aids en krijgt er steeds meer werk aan zodat zijn huwelijk onder druk geraakt.

Fire

1997 | Drama

India 1997. Drama van Deepa Mehta. Met o.a. Shabana Azmi, Nandita Das, Ranjit Chowdhry, Kulbushan Kharbanda en Jaaved Jaaferi.

Midden jaren tachtig was aids in Amerika al een groot probleem, maar het was er een dat mensen - inclusief medici - liever uit de weg gingen. Zo kon het zijn dat een outcast-dokter op het platteland de hoop werd voor veel outcast-patiënten in de wijde omtrek. Het is het pakkende verhaal van de Indiase arts Abraham Verghese, lineair voor tv verfilmd door filmhuissucces-regisseuse Nair (Salaam Bombay!, Monsoon wedding). Verghese is gespecialiseerd in infectieziektes en houdt praktijk in Tennessee. Hij bijt zich vast in aids en krijgt er steeds meer werk aan zodat zijn huwelijk onder druk geraakt.

Girl 6

1996 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1996. Komedie van Spike Lee. Met o.a. Theresa Randle, Isaiah Washington, Spike Lee, Debi Mazar en Jenifer Lewis.

Komedie van veldprediker Lee over een onervaren actrice die verzeild raakt in de telefoonseksindustrie. Ze wil zich bewijzen in Hollywood maar is niet bereid uit de kleren te gaan. Uit het leven gegrepen, want titelheldin Randle gaat wel degelijk uit de kleren als de geile regisseur QT haar torso wil bewonderen (jawel, gastrolletje van Quentin Tarantino). Laten we het erop houden dat Lee's ironische aanpak fungeert om zijn anti-filmindustrie boodschap aan te dikken. Een lach en een traan in een lichtvoetige film met talloze gastrolletjes van bekende artiesten, een constante liedjesstroom van Prince en weelderig camerawerk van Sayeed (Eyes Wide Shut).

The Perez Family

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Mira Nair. Met o.a. Marisa Tomei, Alfred Molina, Anjelica Huston, Chazz Palminteri en Trini Alvarado.

Indiase regisseuse Nair (SALAAM BOMBAY, MISSISSIPPI MASALA) heeft een film gemaakt over Cubaanse vluchtelingen, die in de jaren 1970 naar Florida vluchtten. De politiek-historische en sociale achtergronden komen te weinig aan bod. Ook is de film te sentimenteel.

Camilla

1994 | Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Deepa Metha en Deepa Mehta. Met o.a. Jessica Tandy, Bridget Fonda, Elias Koteas, Maury Chaykin en Graham Greene.

Freda (Fonda) en Vincent Lopez (Koteas) uit Toronto brengen hun vakantie door in Georgia. Freda componeert muziek voor de kost en Vincent is ontwerper op een reclamebureau. Freda hoort als zij een statig huis passeert de prachtige klanken van een viool. Haar nieuwsgierigheid wordt gewekt, en zij gaat kijken. Het is de inmiddels op leeftijd gekomen Cara Camilla (Tandy), een soliste, die het moeilijke vioolconcert van Johannes Brahms instudeert voor een optreden in de Winter Gardens in Toronto. De vrouwen maken kennis en vinden elkaar sympathiek. Cara`s zoon Harold (Chaykin) zit aan de onderkant van de filmbusiness als producent en heeft werk voor Vincent om zijn posters vorm te geven. Vincent gaat onmiddellijk terug naar huis om aan de slag te gaan. Cara en Freda besluiten per auto naar Toronto te reizen en het wordt min of meer een avontuurlijke tocht, waarbij de vrouwen elkaar beter leren kennen. Het scenario van Paul Quarrington naar een weinig originele novelle van Ali Jennings stelt eigenlijk niets voor en de regie van tv-regisseur Metha (een aflevering van THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES) is niet sterk of inspirerend. Het camerawerk van Guy Dufaux is niet meer dan standaardkwaliteit, maar de waardering is voor beide topactrices, die ieder een ster verdienden met hun uitstekende spel. Laatste speelfilm van veterane Tandy, die een half jaar voor de première aan kanker overleed. Begaafd regisseur Egoyan heeft een kleine rol als... regisseur!

The Night We Never Met

1993 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1993. Romantiek van Warren Leight. Met o.a. Matthew Broderick, Annabella Sciorra, Kevin Anderson, Louise Lasser en Jeanne Tripplehorn.

Hoewel hij op het punt staat een society-huwelijk aan te gaan, waardoor hij in goede doen zal komen, besluit Brian (Anderson) zijn appartement in Greenwich Village toch aan te houden om zijn vrijgezellenavonden door te brengen. Om kosten te besparen besluit hij echter zijn flat onder te verhuren aan Sam (Broderick) en de mooie Ellen (Sciorra), ieder voor twee nachten per week. Huurder en verhuurder kennen elkaar echter niet. Flauwe romantische komedie vertolkt door uitstekende acteurs. Het is allemaal zo voorspelbaar en dat geldt ook voor het yuppie- wereldje zelf. De mooie beelden van Greenwich Village en het voornoemde adequate spel kunnen het flinterdunne scenario van Leight toch niet helemaal redden. De camera werd gehanteerd door John A. Thomas. Dolby Stereo.

Mississippi Masala

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Mira Nair. Met o.a. Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth, Sharmila Tagore en Charles S. Dutton.

Choudhury als jonge vrouw van Indiase afkomst wordt in een stadje van de staat Mississippi verliefd op Amerikaanse zwarte Washington. Haar ouders, die om politieke redenen twintig jaar voordien uit Oeganda zijn verbannen, verzetten zich uitdrukkelijk tegen deze relatie. Geloofwaardige en ontroerende romance die dreigt stuk te lopen op racistische vooroordelen van beider familieleden: zwarte Amerikanen die nooit een voet in Afrika hebben gezet en Indi[KA3]ers uit Afrika, die nooit in India zijn geweest. Gevoelig, luchtig en wars van dramatische pathos. Scenario van Sooni Taraporevala. Indiase regisseuse Nair (van o.m. SALAAM BOMBAY) is even te zien als roddeltante. Ed Lachman deed het camerawerk.