Paolo Villagio: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Ragioniere Arturo de Fanti, bancario-precario

1979 | Komedie, Erotiek

Italië 1979. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villagio, Catherine Spaak, Annamaria Rizzoli, Gigi Reder en Enrica Bonacorti.

Een boekhouder kan de lasten van zijn grote landhuis niet meer opbrengen en besluit zijn minnares en de minnaar van zijn vrouw - en vervolgens weer diens echtgenote met haar minnaar - als betalende gasten op te nemen. Het gevolg is een verwarrende stoelendans door de diverse slaapvertrekken. De komedie vervalt in voorspelbare herhalingen en de cabaretteske humor in de dialogen is weinig doeltreffend. Villagio is een bekwaam komiek, maar zo onooglijk dat hij als seksueel middelpunt zeer onwaarschijnlijk is. Een leuke rol van Bonacorti als huishoudster die haar achterstallig loon compenseert met tiranniek gedrag en zich aan de tv gekluisterd láát bedienen.

Dovè vai in vacanza?

1978 | Komedie

Italië 1978. Komedie van Mauro Bolognini, Luciano Salce en Alberto Sordi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Stefania Sandrelli, Lorraine de Selle, Paolo Villagio en Anna-Maria Rizzoli.

Episodenfilm. Een man probeert tijdens de vakantie zijn ex-vrouw te heroveren, maar een reeks bezoekende kennissen doorkruist zijn plannen. Een middenstandsechtpaar wordt door hun intelligente kinderen op een culturele vakantie gestuurd, terwijl hun woning 'modern' wordt ingericht. De eerste twee sketches zijn niet meer dan middelmatig uitgewerkte moppen waar ook de acteurs geen kant mee uit kunnen. Sordi's bijdrage heeft rake ironische observaties ten aanzien van modieus-intellectuele terreur, maar hij doet er als altijd - zelfs in dit beperkte bestek - veel te lang over.

Tre tigri contro tre tigri

1977 | Komedie, Erotiek

Italië 1977. Komedie van Sergio Corbucci en Steno. Met o.a. Renato Pozzetto, Cochi Ponzoni, Kirsten Gille, Dalila di Lazzaro en Enrico Montesano.

Episodenfilm. I Een dorpspastoor krijgt aanzien in een progressieve parochie dankzij het vermoeden dat hij de domineesvrouw heeft verleid. II Een handelsreiziger neemt een frivole liftster mee. III Een advocaat met vliegangst moet met zijn cliënte de lucht in om bewijzen tegen echtgenoot te verzamelen voor de scheidingsprocedure. Dit banale, slap- stickachtige drieluik met in Italië populaire toneel-en tv- komieken heeft - behalve in deel I - uitsluitend afgetrapte grappen, waarbij alle vrouwen ofwel nymfomaan of frigide blijken, hoewel de episodes te sloom en wezenloos zijn om daar aanstoot aan te nemen.

Signore e signori, buonanotte

1976 |

Italië 1976. Luigi Comencini, Nanni Loy, Luigi Magni, Mario Monicelli en Ettore Scola. Met o.a. Senta Berger, Adolfo Celi, Andréa Ferréol, Vittorio Gassman en Monica Guerritore.

Een presentator van tv-actualiteiten rebelleert tegen de censuur, hypocrisie en gladde aanpak van het nieuws en gooit in één dag alles om, met handhaving van de vaste en bekende items die de Italiaanse realiteit nu in een ongenadig daglicht laat zien. Deze collectieve aanval van belangeloos meewerkende filmprominenten resulteert in een ongebreidelde satire die buiten Italië minder effectief is omdat een aantal herkenningspunten ontbreekt. De anti-religieuze, anti- militaristische, anti-welvaartsstaatshumor in kortere en langere sketches mist zijn anarchistische werking niet, terwijl de op de hak genomen, gladgestreken keurigheid van omroepers en presentatoren ook buiten Italië aanspreekt. De sterbezetting werpt zich met aanstekelijk animo in het strijdperk.

Quelle strane occasioni

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Nanni Loy, Luigi Magni en Luigi Comencini. Met o.a. Paolo Villagio, Valeria Moriconi, Nino Manfredi, Olga Karlatos en Alberto Sordi.

Een drieluik. Een gastarbeider in Amsterdam treedt met zijn vrouw in seksshow op en wordt vervangen door Turk. Man heeft een avontuurtje met de dochter van de minnaar van zijn vrouw. Een priester zit vierentwintig uur lang in een geblokkeerde lift met een aantrekkelijke jongedame. Minder pikanterie dan een ongenadig beeld van dubbele moraal, geacteerd door specialisten in het genre. De derde episode (van Comencini) is in alle opzichten een juweeltje.

Che c'entriamo noi con la rivoluzione?

1972 | Avonturenfilm, Komedie

Italië​/​​Spanje 1972. Avonturenfilm van Sergio Corbucci. Met o.a. Vittorio Gassman, Paolo Villagio, Eduardo Fajardo, Leo Anchoriz en Riccardo Garrone.

Italiaans acteur op tournee in Texas wordt met Othello-grime voor een zwarte man aangezien en bijna gelyncht. Samen met een priester vlucht hij naar Mexico waar Zapata zijn revolutie begonnen is. Zijn vermommingstalent redt hem uit vele riskante situaties. Specialist in spaghettiwesterns Corbucci geeft spectaculaire actie als decor voor de uitbundige Gassman. Waarom Italianen Villagio zo leuk vinden, wordt door deze film niet duidelijk.