Johannes Heesters: cast en muziek.
Er zijn 45 films gevonden.

Johannes Heesters - Bevor der letzte Vorhang fällt

1996 | Documentaire, Experimenteel

Duitsland 1996. Documentaire van Katrin Bühlig.

Silent Love

1994 | Romantiek, Fantasy, Familiefilm, Korte film

Duitsland 1994. Romantiek van Josh Broecker. Met o.a. Johannes Heesters, Steffen Wink, Anne-Marie Bubke, Oliver Grober en Gerd Wiedenhofen.

Kerstmis rond 1900. Jason (Wink), een jonge aspirant musicus en zijn vrouw Marie (Bubke) leven in grote armoede. Om toch wat kerstsfeer in huis te brengen en een geschenk te kunnen kopen verkoopt de jongeman de viool die hij als kind kreeg van een oude violist (Heesters). Zijn vrouw heeft hetzelfde idee en, zonder dat Jason er iets van afweet, verkoopt ze haar weelderige haardos aan een pruikenmaakster. Hierdoor worden de geschenken die ze voor elkaar kopen totaal waardeloos. Maar liefde overwint elke hindernis. Sfeervolle sprookjesfilm vol romantiek en een overweldigend gevoel voor liefde. De twee jonge acteurs leveren prima werk en het zal voor heel wat mensen een genoegen zijn om de toen negentig-jarige Heesters nog eens terug te zien. Zelden werd de kerstgedachte zo mooi in beeld gebracht, zonder dat er enige religie aan te pas komt. De jonge debuterende regisseur Broecker baseerde zijn dialoogloos scenario op het kort verhaal The Gift Of The Magi van O. Henry. Meesterlijke, warme fotografie van Dieter Deventer. Dolby Stereo.

Zwei Münchner in Hamburg

1992 | Romantiek, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1992. Romantiek van Rolf von Sydow. Met o.a. Uschi Glas, Elmar Wepper, Florian Stubenvoll, Enzi Fuchs en Heinz Reincke.

Alleenstaande, werkende moeder Glas uit München moet haar zoon Stubenvoll voor zijn gezondheid laten verblijven aan de Waddenkust. Ze probeert ondanks haar drukke baan, regelmatig de tocht van bijna duizend kilometer naar Hamburg te maken. Hoewel ze zaken en vriendschap uit principe niet vermengt, is ze echter blij dat haar collega Wepper een keer meegaat naar het Noorden - en als het naderhand niet bij een romantisch etentje blijft, is ze verrukt. Keurige, suikerzoete soap 'made in Germany' begeleid door de kamerbrede muziek van James Last. Scenario van Karl Heinz Freynik en gedegen fotografie van Michael Faust.

Otto - der Film

1985 | Komedie

Duitsland 1985. Komedie van Otto Waalkes en Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Otto Waalkes, Elisabeth Wiedemann, Jessika Cardinahl, Sky du Mont en Peter Kuiper.

Een komedie rond de bekende grappenmaker Otto Waalkes. Een jongeman van het platteland komt naar de grote stad, krijgt allerlei financiële problemen en wordt verliefd op een mooi en rijk meisje. Dit verhaal is omlijst met allerlei brutale en satirische grappen. Scenario van Bernd Eilert, Robert Gernhardt, Peter Knorr en Otto Waalkes. Camerawerk van Schwarzenberger.

Die große Prüfung

1985 |

Duitsland 1985. Karl Wittinger. Met o.a. Brigitte Mira, Brigitte Horney en Johannes Heesters.

Een komedie rond de bekende grappenmaker Otto Waalkes. Een jongeman van het platteland komt naar de grote stad, krijgt allerlei financiële problemen en wordt verliefd op een mooi en rijk meisje. Dit verhaal is omlijst met allerlei brutale en satirische grappen. Scenario van Bernd Eilert, Robert Gernhardt, Peter Knorr en Otto Waalkes. Camerawerk van Schwarzenberger.

Sonny Boys

1982 |

Duitsland 1982. Rolf von Sydow. Met o.a. Herbert Herrmann, Johannes Heesters en Carl Heinz Schroth.

Een komedie rond de bekende grappenmaker Otto Waalkes. Een jongeman van het platteland komt naar de grote stad, krijgt allerlei financiële problemen en wordt verliefd op een mooi en rijk meisje. Dit verhaal is omlijst met allerlei brutale en satirische grappen. Scenario van Bernd Eilert, Robert Gernhardt, Peter Knorr en Otto Waalkes. Camerawerk van Schwarzenberger.

Wenn die kleinen Veilchen blühen

1968 | Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1968. Muziek van Hermann Lanske. Met o.a. Marianne Schönauer, Johannes Heesters, Eleonore Bauer, Theo Lingen en Rudolf Carl.

Hoewel een meisjespensionaat verboden terrein is voor jonge mannen komt de liefde er toch wel binnen! Een sprankelende tv-verfilming van Stolz` operette onder diens eigen muzikale leiding, waarin zowel de oude garde (Heesters, Lingen en Carl) als de jonge (Fritsch en Kraus) zich uitstekend weren.

Junge Leute brauchen Liebe

1961 | Muziek, Komedie, Musical

Oostenrijk 1961. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Johannes Heesters, Peter Weck, Waltraut Haas, Senta Berger en Bill Ramsey.

Modetekenares Annie (Connie) wordt verliefd op haar chef, rokkenjager Charles F[KA3]urst (Heesters). Na de nodige teleurstellingen in de liefde, maar succes met een modelijn van avantgarde kleding in Parijs, neemt zij genoegen met trompettist Axel (Weck). Scenario van regisseur Von Cziffra en camerawerk van Willi Winterstein. Typisch genre-product. Zie ook: Schlagerfilms.

Frau im besten Mannesalter

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Marianne Koch, Johannes Heesters, Bernhard Wicki, Christiane Nielsen en Boy Gobert.

Na een zeer heftige discussie over de uit de hand lopende rekeningen die Heesters voortdurend ontvangt voor de nieuwe kleding van echtgenote Koch, verlaat zij hem omdat ze ervan overtuigd is zelf voor haar eigen onderhoud te kunnen zorgen. Beiden hopen dat de ander terugkomt, maar ze zijn te trots om de eerste stap te zetten. Tot Koch van auteur Wicki een baantje als chauffeuse aangeboden krijgt en het tussen beiden lijkt te klikken. Dan begint Heesters te vrezen dat hij haar wel eens voor goed kwijt kan raken. Flauwe naïeve komedie die echter aanstekelijk gespeeld wordt door een trio van doorwinterde acteurs. Het scenario van Maria Matray en Answald Krüger staat bol van de clichés en biedt geen verrassende wendingen. Friedl Behn-Grund stond achter de camera.

Bühne frei für Marika

1958 | Muziek, Komedie, Musical

Duitsland 1958. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Rudolf Platte en Carla Hagen.

Een met een componist getrouwde danseres, die sinds haar huwelijk niet meer op het toneel heeft gestaan, besluit weer op te treden. Matige revuefilm met veel aandacht voor de verrichtingen van Rökk.

Besuch aus heiterem Himmel

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Johannes Heesters, Elma Karlowa, Oskar Sima, Hans von Borsody en Al Hoosman.

Heesters in de rol van een Amerikaanse miljonair, die onder een valse naam een kasteel in Duitsland gekocht heeft. Op een goede dag staat hij verkleed als circusartiest compleet met een gezelschap aan de poort van zijn eigen burcht. De beheerder laat ze binnen en probeert hen 's nachts - door een aantrekkelijke jonge vrouw als spook te laten optreden - af te schrikken en ze zo kwijt te raken. Dat loopt in deze onderhoudende klucht natuurlijk geheel anders want de rijkaard had met zijn vrienden in de VS gewed dat hij uit Europa een spook zou halen. Wat ver gezocht, maar nog steeds om te lachen. Het scenario is van Olf Fischer en regisseur Dörfler. Het camerawerk is van Willy Winterstein.

Viktor und Viktoria

1957 | Musical

Duitsland 1957. Musical van Karl Anton. Met o.a. Johanna von Koczian, Georg Thomalla, Johannes Heesters en Heli Finkenzeller.

Nieuwe versie in kleur van de filmoperette uit 1933. Scenario Curt J. Braun.

Heute heiratet mein Mann

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Johannes Heesters, Gustav Knuth, Paul Hubschmid en Charles Régnier.

Thesi Petersen (Pulver) hoort dat haar ex-man Robert (Heesters) opnieuw gaat trouwen. Dat gunt ze de boef niet. Desnoods trouwt zij opnieuw met hem! Naar Annemarie Selinko's roman, door Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Günther Anders.

Gestatten, mein Name ist Cox

1954 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1954. Misdaad van Georg Jacoby. Met o.a. Johannes Heesters, Claude Borelli, Nadja Tiller, Kurt Meisel en Charles Régnier.

Als antiekhandelaar-charmeur Heesters een appartement betrokken heeft, wordt er gebeld en staat de schone Borelli, een jonge buitenlandse vrouw, voor de deur met een dossier dat bestemd is voor een advocaat, die de vorige huurder was. Zo raakt hij betrokken in een netelig zaakje, waarin de dubbelhartige priv[KA1]e-detective Lowitz (later bekend als 'Der Alte') hem de schuld in de schoenen tracht te schuiven van de 'verdwijning' van belastende papieren, die toebehoren aan Borelli. Ze hebben betrekking op een stelletje misdadigers van wie Lowitz in feite een handlanger is. De verfilming van het gelijknamige, toendertijd zeer populaire hoorspel van Rolf Becker, die ten opzichte daarvan alleen maar kon teleurstellen, vooral omdat er voor de film zo veel bijgefabriekt is.

Bel Ami

1954 | Komedie

Oostenrijk 1954. Komedie van Louis Daquin. Met o.a. Johannes Heesters, Marianne Schönauer, René Lefèvre, Jean-Roger Caussimon en Gretl Schörg.

Georges Duroy (Heesters) schuwt geen middel om carrière te maken, en de middelen zijn hem het dierbaarst als zij via het bed van al dan niet getrouwde mooie vrouwen voeren. Daquin heeft met scenarioschrijver Peter Loos De Maupassant's satire scherp aangepunt en Johann Heesters heeft mooie momenten, maar de charme van Willy Forst's 1939-verfilming werd net niet bereikt. Het camerawerk is van Nicolas Hayer en Viktor Meihsl.

Schlagerparade

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Erik Ode. Met o.a. Germaine Damar, Walter Giller, Bully Buhlan, Karl Schönböck en Lys Assia.

Een jonge, onbekende componist schrijft een aardig liedje, maar een ander dreigt met de eer te gaan strijken. Er wordt in deze film zoveel gezongen dat het verhaaltje naar de achtergrond verdwijnt, maar dat zal ook wel de bedoeling zijn geweest.

Liebeskrieg nach Noten

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Johannes Heesters, Marte Harell, Paul Kemp, Ingrid Pan en Per Schmidt.

Een popmuzikant en een lerares klassieke muziek vinden elkaar ten lange leste, als ze ontdekt hebben dat de muziek van de ander toch best acceptabel is. Een schamel muzikaal blijspelletje, waar tussen de liedjes door krampachtig gezocht wordt naar wat handeling.

Hab' ich nur deine Liebe

1953 | Biografie

Oostenrijk 1953. Biografie van Eduard von Borsody. Met o.a. Johannes Heesters, Gretl Schörg, Walter Müller, Margit Saad en Friedl Hart.

De componist Franz von Suppé dreigt het slachtoffer te worden van een verleidelijke vrouw, omdat een geromantiseerde filmbiografie nu eenmaal niet zonder liefdesaffaire kan. Er gebeurt echter nog veel méér in deze film, die met veel muziek en dans aardige ontspanning biedt. Het scenario is van Philipp von Zeska, Herbert F. Köllner en August Rieger. Het camerawerk is van Bruno Mondi.

Die Geschiedene Frau

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Hans Nielsen en Hans Leibelt.

Een zakenman meent dat zijn vrouw, een bekende revue-ster, zich met een collega heeft gecompromitteerd en vraagt echtscheiding aan. De enigszins in de vergeteldheid geraakte operette van Leo Fall speelt gedeeltelijk in Nederland en dus ging Georg Jacoby naar de Keukenhof om zijn vrouw Marika Rökk daar op klompen te laten dansen. Een opwindende operetteverfilming is het echter niet geworden.

Im Weißen Rößl

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Johanna Matz, Johannes Heesters, Walter Müller, Rudolf Forster en Paul Westermeier.

Een vrolijke Eric Charell-productie van de beroemde operette over een kelner die verliefd is op de waardin van 'Im Weißen Rößl'. Het scenario is van Horst Budjahn, Henry Halm en Charell. Het camerawerk is van Günther Anders.

Professor Nachtfalter

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Rolf Meyer. Met o.a. Johannes Heesters, Gisela Schmidting, Margarete Hagen, Ernst Waldow en Viktor Janson.

Een jonge leraar op een meisjeskostschool is voortdurend op de vlucht voor zijn leerlingen, die in de tienerleeftijd zijn. Hetzelfde vergaat het de eigenaresse van een nachtcafé, met onder haar mannelijke gasten veel aanbidders. Beide gaan pro forma een huwelijk aan, om eindelijk rust te hebben, maar dan breekt de hel pas echt los. Onschadelijke filmlol, opgepept met enkele aardige schlagers.

Die Csárdásfürstin

1951 | Muziek

Duitsland 1951. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Walter Müller, Hubert Marischka en Franz Schafheitlin.

Verfilming van de operette van K[KA1]alm[KA1]an. Temperamentvolle zangeres Sylvia (Rökk) jaagt alle mannen het hoofd op hol. Ritmeester Weylersheim laat zelfs zijn bruid Stasi in de steek om de 'koningin van de csárdás' achterna te reizen, maar hij vindt haar terug in de armen van een andere man. Alles komt in orde zoals dat in een operette betaamt.

Wenn eine Frau liebt...

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Johannes Heesters, Mathias Wieman, Wilfried Seyferth en Gusti Wolf.

Een opnieuw uitgebrachte, geslaagde versie van de succesvolle komedie Versprich mir nichts van voor WO II. Een jong stel verkeert in geldnood daar de echtgenoot, een begaafd schilder, er niet toe kan overgaan eindelijk een van zijn schilderijen te verkopen. De vrouw doet alsof zij enkele van de schilderwerken heeft gemaakt, en verkrijgt daarmee ongekend succes... De film onderscheidt zich door goed in het gehoor liggende dialogen en overtuigende acteurs.

Hochzeitsnacht im Paradies

1950 | Muziek

Duitsland 1950. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Johannes Heesters, Fritz Rémond, Fritz Odemar, Gretl Schörg en Oskar Sima.

De bekende operette met schlagers als 'So stell' ich mir die Liebe vor' en 'Ich glaube an dich' met Heesters als een variétéster die eindelijk wel eens trouwen wil.

Zweimal verliebt

1949 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1949. Komedie van Rudolf Steinböck. Met o.a. Johannes Heesters, Vilma Degischer, Erik Frey, Erni Mangold en Theo Prokop.

Een jonge vrouw moet ondervinden dat de officier, die uit de oorlog is teruggekeerd, en die ze ooit in de schuilkelder heeft leren kennen, anders over trouw denkt dan zij. Onbenullige filmpret, die kort na WO II ontstond.

Wiener Melodien

1947 | Komedie, Muziek, Familiefilm

Oostenrijk 1947. Komedie van Theo Lingen en Hubert Marischka. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Johannes Heesters, Fritz Gehlen, Hedwig Bleibtreu en Anton Gaugl.

Tweelingzusters, die in hun vroegste jeugd van elkaar gescheiden zijn, ontmoeten elkaar vele jaren later als zangeressen in Wenen. Pretentieloze, vrolijke komedie der verwisselingen met muzikale charme.

Die Fledermaus

1945 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1945. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Willy Fritsch, Johannes Heesters, Siegfried Breuer en Dorit Kreysler.

Johann Strauss' beroemde operette met decorontwerp van Robert Herlth en gedirigeerd door Alois Melichar en camerawerk van Willy Winterstein. Het scenario is bewerkt door Ernst Marischka.

Es fing so harmlos an

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Johannes Heesters, Inge List, Theo Lingen, Will Dohm en Maria Eiselt.

Lichtvoetige, voorspelbaar kostuum-niemendalletje van Lingen met Heesters en hemzelf in de hoofdrol. De intrige gaat om een gevonden diplomatentas met een streng geheim verdrag, en de verovering van het seksobject van weleer Eiselt, een rondborstige brave operazangeres à la Bianca Castafiore. Scenario van Lingen en Franz Gribitz naar het gelijknamige toneelstuk. Camerawerk van Erich Claunigk.

Karneval der Liebe

1943 | Musical

Duitsland 1943. Musical van Paul Martin. Met o.a. Johannes Heesters, Dora Komar, Hans Moser, Dorit Kreysler en Axel von Ambesser.

De tenor Peter Hansen staat op het punt met een danseres (Kreysler) te trouwen, maar huwt op het laatste moment toch liever een zangeres van wie hij echter na vier weken weer gescheiden is. Het paar uit Immer nur du, Dora Komar en Johannes Heesters, opnieuw in een revuefilm vol liedjes die de status van 'evergreens' hebben bereikt, zoals 'Durch dich wird diese Welt erst schön' en 'Haben Sie schon mal im Dunkeln geküßt?'. De componist is ditmaal Michael Jary.

Es lebe die Liebe!

1943 | Musical, Romantiek, Muziek

Duitsland 1943. Musical van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Johannes Heesters, Lizzi Waldmüller, Hilde von Stolz, Angelo Ferrari en Hilde Seipp.

Een Duitse revue-ster ontdekt in Barcelona de ideale partner, maar wanneer zij een jaar later naar Berlijn komt herkent hij haar niet meer. In deze revuefilm had Heesters de temperamentvolle Waldm[KA3]uller naast zich. Het was [KA1]e[KA1]en van haar laatste films; in het laatste jaar van WO II kwam ze kort voor de afloop (op 8 april 1945) om het leven bij een bombardement op Wenen.

Jenny und der Herr im Frack

1941 | Mysterie

Duitsland 1941. Mysterie van Paul Martin. Met o.a. Gusti Huber, Johannes Heesters, Hilde Hildebrand, Paul Kemp en Oskar Sima.

Een verzekeringsinspecteur zit achter Jenny aan omdat hij verliefd op haar is en om een juwelendiefstal op te lossen. Eind goed, al goed. Het scenario is van Georg Zoch, Jacob Geis, Peter Groll en de regisseur. Het camerawerk is van Josef Strecher.

Immer nur du

1941 | Muziek

Duitsland 1941. Muziek van Karl Anton. Met o.a. Johannes Heesters, Dora Komar, Fita Benkhoff, Paul Kemp en Paul Henckels.

Wanneer een beroemde zanger en zangeres met elkaar trouwen, blijkt hij de eerste viool te willen spelen. Alleraardigste - voor de film geschreven - operette, met liedjes van Friedrich Schröder die evergreens zijn geworden en met Heesters in topvorm. Wordt ook vertoond onder de titel MAN MŸSSTE KLAVIER SPIELEN KÖNNEN!

Illusion

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Johannes Heesters, Hilde Sessak en O.E. Hasse.

Een actrice kiest voor haar beroep wanneer haar minnaar verlangt dat ze het toneel vaarwel zegt. Fijnzinnige regie van Tourjansky. Prachtig spel van Horney, maar ook van Heesters in een rol waarin men hem niet verwacht. Heel indrukwekkend is Hasse, die in die tijd zijn voornamen nog voluit gebruikte.

Rosen in Tirol

1940 | Muziek

Duitsland 1940. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Johannes Heesters, Hans Moser, Theo Lingen en Hans Holt.

Een vorst gebruikt een jachtpartij als dekmantel voor een amoureus avontuur. Bij de twee specialisten Marischka (draaiboek) en Von Bolvary (regie) was deze vrije bewerking van Zellers operette Der Vogelhändler in goede handen. Ook de rolbezetting laat niets te wensen over.

Liebesschule

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van K.G. Külb. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor Staal, Johannes Heesters en Hans Brausewetter.

Hanni typt 's morgens voor de auteur Heinz Wölfing en verzorgt 's middags de correspondentie van de tenor Enrico Villanova. Beiden vragen haar ten huwelijk. In deze met verfrissende ironie gemaakte film doen Ullrich, Staal en Heesters het uitstekend.

Die lustigen Vagabunden

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Jürgen von Alten. Met o.a. Johannes Heesters, Rudi Godden, Mady Rahl, Carola Höhn en Carsta Löck.

Als gevolg van een weddenschap gaan schilder Berthold (Heesters) en toneelspeler Werner (Godden), die goed bevriend zijn, een paar weken zonder geld en verkleed als vagebond op pad. Wanneer twee [KA1]echte zwervers (Platte en Carl) hun papieren stelen, worden ze wegens landloperij aangehouden. Ze worden beschuldigd van diefstal en belanden in de gevangenis waar toevallig ook de twee landlopers terecht zijn gekomen. Met hulp van hun vriendinnen (Höhn en Rahl) komen de twee kameraden dan toch vrij. Opgewekt, levendig blijspel in de vorm van een film en pittige muziek. Zwanenzang van de te vroeg gestorven, sympathieke Rudi Godden.

Meine Tante, deine Tante

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Ralph Arthur Roberts, Johannes Heesters, Olly Holzmann en Walter Lieck.

Baron Theodor von Bredebosch is ooit verloofd geweest met de zangeres Doris Köster. Zijn neef Peter heeft een oogje op haar dochter Tony. De oude gelieven worden een paar en het jonge paar volgt hun voorbeeld. Roberts is de onweerstaanbaar komische oom en Heesters de ontwapenende neef.

Hallo Janine

1939 | Musical, Muziek

Duitsland 1939. Musical van Carl Boese. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Mady Rahl, Rudi Godden en Erich Ponto.

Met Peter Kreuder-schlagers als 'Eins, zwei, drei' was dit een populaire Marika Rökk-productie. En als vanouds gaat het verhaaltje over een variétézangeresje dat hogerop wil. Deze schlagerfilms uit de nazi-tijd blijken overigens veel minder snel te verouderen dan al het lopendeband-spul dat de Westduitsers in de jaren 1950-1960 fabriceerden. Scenario van Karl Georg Külb, camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet.

Das Abenteuer geht weiter

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Carmine Gallone. Met o.a. Johannes Heesters, Maria von Tasnady, Paul Kemp, Theo Lingen en Gusti Wolf.

De vrouw van een beroemde zanger heeft genoeg van diens avontuurtjes en wil scheiden. Hij komt tot inkeer, maar voor hoelang? Vlot blijspel met sympathieke rollen van Heesters en Von Tasnady.

Nanon

1938 | Muziek

Duitsland 1938. Muziek van Herbert Maisch. Met o.a. Erna Sack, Johannes Heesters, Dagny Servaes en Otto Gebühr.

De waardin Nanon heeft de reputatie nooit door een Parijzenaar te zijn gekust. Een geschiedenis uit de rococotijd naar de gelijknamige operette van Richard Genée met de vermaarde sopraan Sack als partner van Heesters.

Wenn Frauen schweigen

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Johannes Heesters, Hansi Knoteck, Fita Benkhoff en Hilde von Stolz.

Charlotte van Doeren vertelt niemand dat een onbekende man haar een serenade heeft gebracht. Ze heeft er geen idee van dat de zanger haar eigen man was. Een vlotte, aardige film met Heesters en Knoteck als het sympathieke liefdespaar.

Gasparone

1937 | Muziek

Duitsland 1937. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Leo Slezak, Oskar Sima en Heinz Schorlemmer.

Een roemruchte rover, Gasparone, is in werkelijkheid een 'Regierungsrat' die in deze vermomming een beter oogje op zijn onderdanen kan houden. Liedjes: 'Ja die Frauen sind gefährlich', 'Du hast mich noch nie so geküßt' en 'Einmal vom Herzen verliebt sein' van Peter Kreuder, de rest is de operette van Karl Millöckers tot scenario bewerkt door Hans Leip, Werner Eplinius en Rudo Ritter. Camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet.

Der Bettelstudent

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Fritz Kampers, Carola Höhn en Ida Wüst.

Als student met de studenten wordt een Poolse hertog een revolutionair en trouwt tenslotte met een gravinnetje. Doorsnee verfilming van Millöckers beroemde operette, die eerder in 1931 door Viktor Janson werd verfilmd met Jarmila Novotna en Hans Heinz Bollmann in de hoofdrollen.

Das Hofkonzert

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Douglas Sirk. Met o.a. Marta Eggerth, Johannes Heesters, Rudolf Klein-Rogge, Otto Tressler en Herbert Hübner.

Marta Eggerth als Biedermeier-zangeresje en Heesters als heerser van een vorstendommetje vinden elkaar als vader en dochter. Sirk draaide tegelijk een Franse versie onder de titel LE CHANSON DU SOUVENIR. Paul Verhoeven maakte acht jaar later een nieuwe versie in kleur: DAS KLEINE HOFKONZERT.

Die Leuchter des Kaisers

1935 | Historische film

Oostenrijk 1935. Historische film van Karl Hartl. Met o.a. Sybille Schmitz, Karl Ludwig Diehl, Friedl Czepa, Max Gülstorff en Fritz Rasp.

Een verfilming van de roman van baronesse von Orczy over een Poolse vrijheidsstrijder die verliefd wordt op een Russinnetje dat echter spionne is. Heesters' eerste Duitstalige film na drie Nederlandse films.