Julie Vincent: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Rendez-moi mon enfant

1994 | Drama

Brazilië​/​​Frankrijk​/​​Canada 1994. Drama van François Labonte. Met o.a. Julie Vincent, Didier Flamand, Betty Lago, Gaston Lepage en Claudio Marzo.

Vincent volgt de man van wie ze houdt naar Rio de Janeiro. Zodra ze kan laat ze ook haar zoontje overkomen. Ze vormen een gelukkig gezinnetje, totdat het noodlot toeslaat. Op een dag, tijdens een receptie, verdwijnt het kind spoorloos. Er wordt aan ontvoering gedacht, maar de politie staat machteloos. De volgende dag bemerkt de radeloze Vincent in een massa mensen een straatjongen die de pet draagt van haar zoon. Angstaanjagende, beklemmende film die de praktijken aanklaagt van de 'doodseskaders', waarvan de acties oogluikend toegestaan worden door de Braziliaanse politie en die verdwaalde kinderen genadeloos doden. Het scenario van Christine Miller, Jean-Luc Seigle, Jean-Guy Noël en Labonte begint uitstekend, maar gaat dan op de sentimentele toer. Louis De Ernsted stond achter de camera.

Les beaux souvenirs

1980 | Drama

Canada 1980. Drama van Francis Mankiewicz. Met o.a. Julie Vincent, Monique Spaziani en Paul Hébert.

Na lange afwezigheid keert Viviane met haar vriend Rick terug naar het ouderlijk huis op Ile d'Orléans in Quebec. Ze realiseert zich dat er veel is veranderd. De regisseur heeft van dit subtiele thema een sfeervolle film gemaakt, hoewel er nogal wat saaie en nutteloze scènes in zitten. Gevoelig en innemend.

Mourir à tue-tête

1978 | Drama, Misdaad

Canada 1978. Drama van Anne-Claire Poirier. Met o.a. Julie Vincent, Germain Houde, Paul Savoie, Monique Miller en Micheline Lanctot.

Aan de hand van een 'film in de film' over mishandeling en verkrachting met de daarop volgende vernedering bij het medisch en politioneel onderzoek en de uiteindelijke zelfmoord van een jonge vrouw, wordt getracht de problematiek van verkrachting te behandelen. Helaas neemt de maakster daarbij een uitgesproken feministisch standpunt in, waardoor verkrachting automatisch wordt gelijkgeschakeld met mannelijke overheersing als maatschappelijk verschijnsel.