Jules Verstraete: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

De Dijk is dicht

1950 | Drama

Nederland 1950. Drama van Anton Koolhaas. Met o.a. Kees Brusse, Jan Teulings, Henny Alma, Kitty Knappert en Jules Verstraete.

Een Zeeuw verliest bij het bombardement op Walcheren in 1944 zijn vrouw, maar helpt na de bevrijding welgemoed mee aan de Wederopbouw. Een sympathiek maar simpel debuut van een journaalfilmredacteur (Polygoon-Profilti) die later directeur van de door J.M. Peters opgerichte Nederlandse Filmacademie zou worden en tientallen scenario's schreef, o.a. voor Bert Haanstra.

Vijftig Jaren

1948 | Documentaire, Drama

Nederland 1948. Documentaire van Ernst Winar. Met o.a. Julia de Gruyter, Jules Verstraete, Harry Bierman en Theo Frenkel sr.

Een film in episoden, gespeeld zowel als documentair, ter gelegenheid van het vijftigjarige regeringsjubileum van koningin Wilhelmina. Een redelijk knap werkstuk.

Dik Trom en zijn dorpsgenoten

1947 | Familiefilm

Nederland 1947. Familiefilm van Ernst Winar. Met o.a. Douwe Koridon, Elsje Niestadt en Jules Verstraete.

Een film in episoden, gespeeld zowel als documentair, ter gelegenheid van het vijftigjarige regeringsjubileum van koningin Wilhelmina. Een redelijk knap werkstuk.

Dik Trom en zijn Dorpsgenoten

1947 | Familiefilm

Nederland 1947. Familiefilm van Ernst Winar. Met o.a. Douwe Koridon, Jules Verstraete, Alex de Meester, Jo Vischer en Clara Vischer-Blaaser.

Verfilming van C. Joh. Kieviets welbekende jongensboek met Verstraete als de onaangename dorpsdiender Flipse en Douwe Koridon als Dik. Men zou de huidige generatie van vijftigers de kost moeten geven, die als kind deze film hebben gezien... Een vakkundig gemaakte kinderfilm.

Boefje

1939 | Drama

Nederland 1939. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Annie van Ees, Charles Braakensiek, Matthieu van Eysden, Herman Bouber en Piet Bron.

Verfilming van het bekende boek van M.J. Brusse (vader van Kees, die we in een piepklein rolletje zien), met Annie van Ees in de titelrol, die zij vele honderden malen in het theater had gespeeld. Detlef Sierck vestigde zich nog voor de montage in de Verenigde Staten om daar als Douglas Sirk verder te filmen.

De Laatste Dagen van een Eiland

1938 | Drama

Nederland 1938. Drama van Ernst Winar. Met o.a. Max Croiset, Jules Verstraete, Aaf Bouber, Jeanne Verstraete en Coen Hissink.

Een verfilming van Karel Norels roman Aan dood water, een vissersdrama in de traditie van de Nederlandse plattelandsliteratuur.

De Man Zonder Hart

1937 | Drama

Nederland 1937. Drama van Leo Joannon en Léo Joannon. Met o.a. Louis de Bree, Lily Bouwmeester, Jan Musch, Dolly Mollinger en Ank van der Moer.

Onder produktie van Hans S. Boekman werden er meteen na elkaar in Parijs twee Frans-Nederlandse produkties gedraaid, waarin Franse en Nederlandse bezettingen elkaar telkens afwisselden, maar evenmin als KLOKSLAG TWAALF (ook door Joannon geregisseerd) was dit drama, naar een oude toneeldraak uit de jaren twintig, een groot succes in de Nederlandse bioscopen, hoewel de kleine Van den Boogaard een hartverscheurend rolletje speelde als vaderlands kindsterretje.

Rubber

1936 | Drama

Nederland 1936. Drama van Gerard Rutten en Johan de Meester. Met o.a. Jules Verstraete, Frits van Dongen, Enny Meunier, Dolly Mollinger en Constant van Kerkhoven.

NL 1936. Van Gerard Rutten en Johan de Meester. Met oa Enny Meunier, Frits van Dongen en Jules Verstraete. In de late jaren twintig arriveert de kokette Renée Gerberda in Nederlands-Indië: na twee jaar wil ze haar verloofde John van Laer, opzichter op een Sumatraanse rubberplantage, terugzien. Nadat het stel in de echt is verbonden, ervaart Renée al snel de keerzijden van het koloniale plantersmilieu en haar mores. Deze sfeerrijke adaptatie van Madelon Székely-Lulofs' controversiële roman uit 1931 bestaat nog slechts in een 65-minutenversie, waardoor welbeschouwd een onderhoudend Bouquetreeksje met enkele scherpe randjes overschiet. Opnamen op de desa's van Deli waren voor hun tijd opzienbarend. Fraaie fotografie van László Schäffer.

Lentelied

1936 | Komedie, Muziek

Nederland 1936. Komedie van Simon Koster. Met o.a. Ank van der Moer, Jan Teulings, Dick Swidde, Nell Knoop en Lau Ezerman.

Ank van der Moer schittert als een aardige, jonge actrice in een moedig en fris filmexperiment dat schlagers bevat als 'In Mei' en 'Het Lied van de Sterren'. 'Wij wilden natuurlijkheid en geen romantische flauwekul', zei Koster veertig jaar later. Cameraman Andor von Barsy leverde voor alle buitenopnames fraai vakwerk. De film werd op de zonnige Zeeuwse eilanden en in Rotterdam opgenomen, en een fraaie cabriolet steelt bijna als een echte ster de scènes van Van der Moer.

Klokslag Twaalf

1936 | Misdaad

Nederland​/​​Frankrijk 1936. Misdaad van Léo Joannon en Louis de Bree. Met o.a. Fien de la Mar, Louis de Bree, Annie van Duyn, Jules Verstraete en Mien Duymaer van Twist.

Een met Nederlandse spelers in Frankrijk opgenomen versie van de Franse film QUAND MINUIT SONNERA, met een door Sam Wagenaar bewerkte versie van Alfred Machards scenario en met regie- assistentie van De Bree voor deze versie. (Joannon zou in 1951 Laurel & Hardy`s laatste speelfilm ATOLL K (UTOPIA) regisseren.) KLOKSLAG TWAALF is een gangsterdrama dat destijds matig succes had.

Dood Water

1934 | Drama

Nederland 1934. Drama van Gerard Rutten. Met o.a. Jan Musch, Helga Gogh, Jules Verstraete, Max Croiset en Johan Schilthuyzen.

Deze film kreeg, na een geruchtmakende vertoning op het festival van Venetië een prijs voor het fraaie camerawerk van Andor von Barsy. Simon Koster schreef het scenario over de Zuiderzee-afsluiting die gevolgen had voor de schandelijk door de regering verwaarloosde vissers. Een indrukwekkend door het Russische filmen beïnvloed drama.

Het Meisje met den Blauwen Hoed

1934 | Drama

Nederland 1934. Drama van Rudolph Meinert en Rudolf Meinert. Met o.a. Truus van Aalten, Lou Bandy, Rolant Varno, Willy Haak en Dries Krijn.

Alex de Haas schreef het scenario naar Johan Fabricius' populaire boek over het leven van Jan Soldaat. Lou Bandy zingt 'Vaste verkering is toch niets voor een Soldaat' en 'Het Meisje met Den Blauwen Hoed'. Een leuke rol van Van Aalten.