Nicole van Kilsdonk (1965): regie en scenario.
Er zijn 28 films en 2 series gevonden.

Happy Palace

2024 | Drama, Komedie

Nederland 2024. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Donna Tang, Tenzing Woing, Mei Ling Wan, Aaron Wan en Steef Cuijpers.

Na de plotselinge, mysterieuze dood van hun vader, moeten Yung Ling en Lok Man bijspringen bij het noodlijdende Chinese restaurant van hun ouders. Vooral Lok Man, een beginnend kunstenaar uit Amsterdam, wiens carrière maar niet wil vlotten, ziet er tegenop om terug te keren naar zijn kneuterige geboortedorp. Yung Ling heeft het er minder moeilijk mee: van haar vader leerde ze koken, iets wat ze met plezier doet. Toch moet ook zij haar plannen om een eigen restaurant te beginnen met haar vriend aan de kant zetten. Geslaagd familieportret waarin doelbewust wordt gespeeld met stereotypen over zowel de Chinese als de Nederlandse cultuur. De film lijdt helaas wel onder de vele zijpaden die het script bewandelt, waarvan vooral het plotlijntje over een louche, gangster-achtige tante die schulden komt innen wat overdreven voelt.

Okedoeibedankt

2023 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Nederland 2023. Avonturenfilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Mae van de Loo, Douae Zine El Abidine en Bente Jonker.

Jamie is doof. Ze verhuist naar een internaat. Spannend, en Jamie is best verlegen. Dan gaat er iets mis met haar oma, die ook doof is en in Parijs woont. Jamie (Van de Loo) en haar nieuwe vriendinnetje Imane (El Abidine), een stuk assertiever, stappen in de trein. Relaxte, avontuurlijke roadmovie met twee leuke hoofdrolspelers die in gebarentaal de wereld intrekken en daar een stuk wijzer van worden. Van Kilsdonk laat meebeleven hoe het is om niet te horen én zoekt de lol van geheimtaal op.

Rudy's grote kerstshow

2020 | Komedie

Nederland 2020. Komedie van Met o.a. Kylian de Pagter, Noëlle Simson, Yenthe Bos, Nadja Hüpscher en Ruben van der Meer.

Feelgoodfamilieserie waarin kindster Rudy zich samen met tegenpool Sara ontworstelt aan het drukke glamourbestaan.

Zuidas

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Met o.a. Jouman Fattal, Mark Rietman, Annet Malherbe, Noortje Herlaar en Robert de Hoog.

De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia (Jouman Fattal) zet alles op alles om een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren op de Zuidas, Van de Sande Grinten Meijer. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia al snel te maken met een ongekend machtsspel in deze statusgevoelige wereld.

Lost & Found

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Hannah Hoekstra, Bram Suijker, Hajo Bruins en Florian Stetter.

De debuutroman van de jonge schrijver Lucas (Suijker) werd heel goed ontvangen. Maar ja, die tweede, dikke, over WO II, die wil niet zo lukken. Om inspiratie op te doen vertrekt hij naar Berlijn. Daar loopt hij tegen zijn jeugdliefde Lena (Hoekstra) aan. Dan volgt een nachtelijke slentertocht door de stad, met herinneringen en bekentenissen. Zo goed als Before Sunrise (1995) is de film van zelfverklaard Linklater-fan Van Kilsdonk niet, maar Lost & Found is toch zeker de moeite waard, vanwege een prima script met fijne dialogen van Johan Fretz en mooie chemie tussen Hoekstra en Suijker.

Oude liefde

2017 | Drama

Nederland 2017. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Beppie Melissen, Gene Bervoets, Aus Greidanus, Halina Reijn en Ali Ben Horsting.

Wanneer hun volwassen zoon onverwachts overlijdt komen de gescheiden zestigers Fransje (Melissen) en Fer (Bervoets) weer terug in elkaars leven. Wat niet alleen wennen is voor hun beiden, maar ook voor hun drie inmiddels volwassen dochters. Oude liefde weet op de belangrijke momenten - scènes waar de film zelf de schijnwerpers op richt - niet voldoende te raken, maar biedt wel sympathieke en volwassen kijk op wat er gebeurt wanneer oudere mensen verliefd worden, en de gevolgen die dat kan hebben voor gesettelde levens.

Toen mijn vader een struik werd

2016 | Familiefilm

Nederland​/​​België​/​​Kroatië 2016. Familiefilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Celeste Holsheimer, Matsen Montsma, Anneke Blok, Teun Kuilboer en Noortje Herlaar.

Wanneer haar vader als soldaat wordt opgeroepen, vlucht de tienjarige Toda naar haar moeder, die in het buitenland woont. Onderweg logeert ze bij een generaal in ruste, treft ze een gedeserteerde commandant en komt ze terecht in het Tehuis voor Loslopende Kinderen. Hoewel deze tragikomische verfilming van Joke van Leeuwens gelijknamige kinderboek zich aan relevante, grote thema's als oorlog en vluchtelingschap waagt, is de uitwerking te braaf. Toda's scherpzinnige observaties die voorop stonden in het boek, raken in de film te veel gecamoufleerd door een geijkte nostalgische kinderfilmstijl - met feelgood muziekjes, het onvermijdelijke Volkswagenbusje en andere retro parafernalia.

Ventoux

2015 | Komedie, Sportfilm

Nederland 2015. Komedie van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Kasper van Kooten, Abbey Hoes, Wilfried de Jong, Leopold Witte en Wim Opbrouck.

Vier uit elkaar gegroeide oude vrienden komen rond hun vijftigste weer bij elkaar om samen de Mont Ventoux op te fietsen, zoals ze dat vlak na hun eindexamens ook deden. Toen verongelukte een vijfde vriend, en er was gedoe rond een meisje. Dat oude zeer blijkt nog niet verwerkt. Regisseur Van Kilsdonk leverde het uitgangspunt van Ventoux aan auteur Bert Wagendorp, die het bewerkte tot scenario én roman. Het boek werd een bestseller, de subtiel komische, net niet te sentimentele film vol fijne acteurs trok – verdiend – eveneens een groot publiek.

Onder het hart

2014 | Drama, Romantiek

Nederland 2014. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Kim van Kooten, Koen De Graeve, Lies Visschedijk, Frank Lammers en Hanna Obbeek.

Even lijkt Onder het hart een luchtig drama dat puur op de charmante personages, gevatte dialogen en levensechte situatietjes durft te leunen. Best uniek: een intelligente Nederlandse romcom die niet doorslaat in lolligheid. Van Kooten speelt een biologe die valt voor een gescheiden vader van twee dochters (De Graeve); Lammers is haar broer, Visschedijk zijn ex. Vier goede acteurs, wat misverstandjes, een lach en een traan: fijn recept. Helaas eindigt de sprankelende film na een bloedserieuze wending echter alsnog als schaamteloze tranentrekker. Zonde.

Patatje Oorlog

2011 | Familiefilm

Nederland​/​​België 2011. Familiefilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Pippa Allen, Rifka Lodeizen, Johnny de Mol, Ruben van der Meer en Leny Breederveld.

Als haar vader naar Afghanistan wordt gestuurd maakt de negenjarige Kiek zich meer en meer ongerust dat hem iets zal overkomen. Maar, zo vertellen haar moeder en een leraar, de kans op een dode vader is bijzonder klein. Haar kinderlijke logica doet Kiek redeneren dat als ze ook een dode muis en een dode hond heeft, die kans nog eens veel kleiner zal worden. Op papier zware stof voor de jonge doelgroep, maar de fraaie animatiescènes die Kieks rijke fantasie verbeelden zorgen voor voldoende luchtigheid.

Sekjoeritie

2010 | Romantische komedie

Nederland 2010. Romantische komedie van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Elise Schaap, Loek Peters, Horace Cohen, Isis Cabolet en Peggy Jane de Schepper.

Ambitieuze televisiejournaliste Tjitske (Schaap) wil een documentaire maken over iemand met onderbuikgevoelens, haar keuze valt op beveiliger Bob (Peters). Die weet inderdaad van aanpakken, schroomt niet om klierende Antilliaantjes terecht te wijzen, maar blijkt uiteindelijk minder plat en racistisch dan verwacht. Een tegenvaller, volgens haar opdrachtgever. Aardige telefilm van Van Kilsdonk (Ochtendzwemmers) over het onbegrip tussen de culturele elite en de gewone man levert tegelijk kritiek op de arrogantie van de media. Peters zet een mooie ruwe bolster met, helaas net iets té, blanke pit neer.

Richting west

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Susan Visser, Viggo Waas, Dragan Bakema, Gijs Naber en Elise Schaap.

Drama van Nicole van Kilsdonk over een vrouw die probeert haar leven op de rails probeert te houden in de grote stad.

Hoe overleef ik... mezelf?

2008 | Jeugdfilm, Drama, Familiefilm

Nederland 2008. Jeugdfilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Jolijn van de Wiel, Mees Peijnenburg, Jade Olieberg, Stefan de Walle en Pascal Tan.

De veertienjarige Rosa verhuist van Brabant naar Groningen om met haar moeder en halfbroertje bij haar nieuwe stiefvader te gaan wonen. Dat valt nog niet mee. Mooie jeugdfilm, gebaseerd op boeken van Francine Oomen. De makers verlegden wat accenten en brachten een paar wijzigingen aan. Aanvankelijk tot ongerustheid van Oomen, maar die ging overstag toen ze hoorde dat verwijzingen naar bijvoorbeeld boulimia niet zo geschikt waren voor het verwachte, soms jonge publiek. Het resultaat is pakkend én vrolijk, door de leuke animaties die door de film werden gevlochten.

Zadelpijn

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Renée Fokker, Wivineke van Groningen en Raymonde de Kuyper.

Zeven sociaal-economisch succesvolle vrouwen van rond de vijftig komen in Frankrijk samen voor de meerdaagse fietstocht die ze sinds hun Nijmeegse studententijd jaarlijks maken, de 'Tour de Tiet'. Ooit waren de dames linkse hemelbestormers maar het engagement heeft inmiddels plaatsgemaakt voor midlifecrises, scheidingen, ziekte, dood, loopbaanlust en overspel (binnen de groep). Een hilarisch, bij vlagen pijnlijk beeld van een generatie, aangenaam verlucht met studentikoos geneuzel. Televisiefilmmaker Nicole van Kilsdonk fabriceerde een levendige ensemblefilm, gebaseerd op het boek Zadelpijn en ander damesleed van Liza van Sambeek (met fietsroutes!). Gemaakt onder de noemer Telefilm.

Johan

2005 | Drama, Sportfilm, Romantiek

Nederland 2005. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Michiel Huisman, Johnny de Mol, Caro Lenssen, Huub Stapel en Ariane Schluter.

Op het moment dat zijn elfde zoon ter wereld komt, zit vader Rinus voor de televisie. Het Nederlands elftal speelt een belangrijke wedstrijd en de geboorte valt samen met de winnende goal. Rinus noemt zijn jongste kind Johan; de andere tien heten ook naar een voetballer. Johan had het elftal van zijn vader compleet moeten maken, maar hij geeft helemaal niets om voetbal. De hele film gaat over de rivaliteit tussen de broertjes. In het begin werkt dat nog aardig, maar een overmaat aan simplisme staat een geloofwaardige verhaalontwikkeling in de weg. Pluspunten zijn de aankleding van de film, perfecte voetbalscènes, en prettige muziek.

Het ravijn

2005 | Drama

Nederland 2005. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Kristen Denkers, Mijs Heesen, Kenneth Herdigein en Peter Paul Muller.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Allerzielen

2005 | Korte film

Nederland 2005. Korte film van Michiel van Jaarsveld, Mijke de Jong, Tim Oliehoek, Marco van Geffen en Nicole van Kilsdonk.

Filmproject van zestien korte films over de moord op filmmaker Theo van Gogh en de gevolgen voor Nederland. De filmpjes zijn: 72 maagden door Michiel van Jaarsveld,
02/11 door Mijke de Jong, Betsy door Tim Oliehoek, Dylan door Marco van Geffen, Genade door Nicole van Kilsdonk, Goodbye door Meral Uslu, Groeten uit Holland door Hanro Smitsman, Met uitzicht op bloemen door Maarten Treurniet, Nachtwacht door Norbert ter Hall, Restaurant door Eddy Terstall, Stabat Mater door Mariecke van der Linden en Rob Schröder, Stofwolk door David Lammers, Storm door Rita Horst, Van 12 hoog door Ger Beukenkamp, Vincent Destombes President Altadis E.U. 08/11/04 Lyon, Frankrijk door Constant Dullaart en Welterusten Wilders door Peter de Baan.

Deining

2004 | Drama

Nederland 2004. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Jacqueline Blom, Kitty Courbois, Jaap Maarleveld, Isis Cabolet en Koen Wouterse.

Alzheimerdrama met Jacqueline Blom als de razend drukke televisiepresentatrice Cella die een broodnodige levensles krijgt nadat ze haar dementerende moeder Johanna (Courbois) in huis neemt. Twijfels over haar biologische afkomst maken de radeloosheid compleet met een moeder die steeds meer schuil gaat in onnavolgbare hersenschimmen. Een prima telefilm die naast de contractuele verplichtingen van actuele maatschappelijke thematiek hoog scoort op de menselijke maat. Breed uitgevoerde personages staan centraal met ziekte op het tweede plan als aanjager van persoonlijke ontwikkeling. Deining ontving een Gouden Kalf Beste TV Drama 2004.

Sale

2003 | Korte film

Nederland 2003. Korte film van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Tjitske Reidinga, Jeroen Willems en Marcel Hensema.

Judith leidt een voorspelbaar leven met man en kinderen tot ze op een zondagmiddag in een overvolle meubelwinkel de blik van een man ontmoet.

Polonaise

2002 | Drama

Nederland 2002. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Przemek Sadowski, Nadja Hüpscher, Freek Brom, Hajo Bruins en Tamar van den Dop.

In 2001 knoopte regisseur/scenarist Nicole van Kilsdonk de levens van een groepje zwembadbezoekers aan elkaar in de begaafde Telefilm musical Ochtendzwemmers. Dit jaar draait haar telefilm om een file. Waar cateraars, kappers en callgirls hun geld verdienen aan oa een ruziënd echtpaar, een illegale Pool, een zwartgallige platenplugger en twee jaloerse zussen. Een wonderlijke blik achter de anonieme autoruiten. (VM/VPRO Gids)

Ochtendzwemmers

2001 | Drama, Komedie

Nederland 2001. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Ricky Koole, Felix Burleson, Daniël Boissevain, Viggo Waas en Olga Zuiderhoek.

Het tragikomische Ochtendzwemmers gaat, inderdaad, over 'ochtendzwemmers', een stel aardige mensen die iedere morgen hun baantjes trekken in een Amsterdams zwembad. Ze kennen elkaar alleen in zwemkleding. Totdat één van de zwemmers, het winkelmeisje Loes, wordt opgepakt door de politie omdat ze leiding zou geven aan een criminele organisatie. In flashbacks komen we aan de weet wie de ochtendzwemmers zijn en wat ze bezighoudt. Mooie filmische kunstgreep is dat de personages regelmatig in gezang uitbarsten, waarbij fragmenten uit bekende nummers van onder andere Elvis Presley, Meat Loaf en Doe Maar de dialogen vervangen.

Man, vrouw, hondje

1999 | Komedie, Drama

Nederland 1999. Komedie van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Kees Brusse, Ingeborg Elzevier, Allard van der Scheer, Anneke Blok en Dirk Zeelenberg.

De 74-jarige veteraan Brusse speelt de 66-jarige Max en de 63-jarige Elzevier speelt de 68-jarige Louise, twee AOW'ers, die met een Peugeot en hun hondje Ratje door Zuid-Frankrijk trekken en een centje bijverdienen met oplichterij in zakformaat. Het gegeven van deze film is gebaseerd op een krantenartikel, maar verder is het pure fictie, zegt regisseuse Van Kilsdonk (Ochtendzwemmers). Haar film is het romantische verhaal van twee oude mensen die niet saai in een rijtjeshuis in Nederland willen verpieteren, maar hun tweede jeugd beleven in Zuid-Europa. Het zogenaamde geld lenen doen ze in eerste instantie min of meer toevallig. Een 'toevalligheid' waarmee Brusse en Elzevier plezierig uit de voeten kunnen.

Kussen

1999 | Romantiek

Nederland 1999. Romantiek van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Ricky Koole, Robert de la Haye, Huub van der Lubbe, Marisa van Eyle en Malou Gorter.

Een staking van de tabaksindustrie laat alle verslaafde rokers van Nederland zonder sigaretten zitten. Ook Paul (De la Haye), die een nieuwe editie van de toeristengids van Amsterdam klaarstoomt en die zojuist door zijn vrouw in de steek gelaten werd. Op een dag ontmoet hij de jonge, mooie, vrijgevochten Map (Koole), eveneens verslaafd. Map doet graag voor dat ze hoogzwanger is. Ze denkt dat Paul een Brit is en dat hij dus onbeperkt aan rookgerief kan komen. Daar hij nog sigaretten heeft wordt hij ook aanvaard door de excentrieke moeder (Van Eyle) van Map, die nog steeds zit te wachten op de terugkeer van Elvis. Een vreemde romantische komedie waarin alles draait rond sigaretten, liefde en Elvis, in die volgorde. De dialogen zijn leuk en de situaties zijn niet steeds even logisch, maar verlopen in een esotherische sfeer. Van Kilsdonks scenario gaat uit van een haast surrealistische toestand waarvan de zwarte markt moeiteloos floreert. Zo wordt na maanden staking een sigaret een fortuin waard. Een origineel en geestig idee dat speels uitgewerkt werd. Stereo.

Zoë

1995 | Korte film, Komedie

Nederland 1995. Korte film van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Saar Musch, Joke Tjalsma, Carola Arons, Hans Dagelet en Mariette Zabel.

De kleine Zoë groeit op zonder vader. Haar moeder vindt, dat een vader volstrekt overbodig is. Zij zegt het te kunnen weten, want ze heeft er zelf een gehad! Nooit heeft haar moeder iets willen vertellen over haar vader. Zoë, toch razend nieuwsgierig, gaat naspeuringen doen naar haar biologische vader. Deze leiden tot een verrassende ontknoping.

Toen Kooymans op vakantie was

1994 | Drama

Nederland 1994. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Saskia Temming, Marcel Musters, Eric van der Donk, Lies de Wind en Elly Weller.

Temming, als zwangere vrouw van dertig, gaat voor het eerst sinds lange tijd met haar vriend Musters op bezoek bij haar ouders. De vriend en zijn schoonvader van der Donk kijken naar het journaal dat aandacht besteedt aan de zaak-Princen (toen in de zomer van 1993 de bewindsman Kooymans op vakantie was, weigerde een hoge ambtenaar een inreisvisum aan de Indonesische mensenrechten-activist Princen, die zijn Nederlandse nationaliteit kwijt was geraakt nadat hij eind jaren 1940 als militair overgelopen was naar de republikeinse kant). Achteloos geeft Musters commentaar op de gebeurtenissen, waarop van der Donk in woede ontsteekt en het stel de deur uitzet. Het incident wekt de nieuwsgierigheid van Temming naar het Indië-verleden van haar vader. Zij bezoekt haar oma, vindt in een kist oude spullen uit haar vaders Indië-tijd en wat als nieuwsgierigheid begon, slaat om in fanatisme maar uiteindelijk komt het toch tot een toenadering tussen vader en dochter. Low budget-debuutfilm, interessant thema maar te kunstmatig. De interactie tussen verbaasde jongelui en hardnekkig zwijgende ouderen valt op maar het is zeer de vraag of dit nu gewild is of het gevolg van een zwakke spelregie. Geslaagde zwart-wit fotografie van Maarten Kramer.

Post Reykjavik

1992 | Romantiek, Drama

Nederland 1992. Romantiek van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Marc Hazewinkel, Gwen Eckhaus, Marja Kok en Dave Schwab.

Hazewinkel is onderhuurder bij de mooie Eckhaus. Op een dag opent hij per ongeluk een aan haar gerichte brief uit IJsland, waarin haar grote liefde, een dichter, afscheid neemt van haar omdat hij zijn gezin niet in de steek wil laten. Hij krijgt het niet over zijn hart haar de brief te geven. In plaats daarvan helpt hij haar bij de voorbereiding om naar IJsland te verhuizen, een land dat ook hij goed kent en waar hij lange tijd gewoond heeft. Een korte impressie van twee mensen die niets gemeen hebben, maar geleidelijk naar elkaar toegroeien. Voor Van Kilsdonk was dit een eindexamenproject en ze bewijst in elk geval een belofte te zijn, ook al wil ze in dit debuut teveel vertellen binnen een te beprekt kader. Een volgende, goede stijloefening en met een geschikter scenario zal ze ongetwijfeld een nog opmerkelijkere film afleveren.

Hot Dog Tales

1992 |

Nederland 1992. Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Adelia Schraven, Ester Way en Michiel Leegers.

Hazewinkel is onderhuurder bij de mooie Eckhaus. Op een dag opent hij per ongeluk een aan haar gerichte brief uit IJsland, waarin haar grote liefde, een dichter, afscheid neemt van haar omdat hij zijn gezin niet in de steek wil laten. Hij krijgt het niet over zijn hart haar de brief te geven. In plaats daarvan helpt hij haar bij de voorbereiding om naar IJsland te verhuizen, een land dat ook hij goed kent en waar hij lange tijd gewoond heeft. Een korte impressie van twee mensen die niets gemeen hebben, maar geleidelijk naar elkaar toegroeien. Voor Van Kilsdonk was dit een eindexamenproject en ze bewijst in elk geval een belofte te zijn, ook al wil ze in dit debuut teveel vertellen binnen een te beprekt kader. Een volgende, goede stijloefening en met een geschikter scenario zal ze ongetwijfeld een nog opmerkelijkere film afleveren.

Het Heerlijke avondje

1990 |

Nederland 1990. Annick Vroom. Met o.a. Lucia Bomert, Sander de Heer, Ottolien Boeschoten en Truus te Selle.

Hazewinkel is onderhuurder bij de mooie Eckhaus. Op een dag opent hij per ongeluk een aan haar gerichte brief uit IJsland, waarin haar grote liefde, een dichter, afscheid neemt van haar omdat hij zijn gezin niet in de steek wil laten. Hij krijgt het niet over zijn hart haar de brief te geven. In plaats daarvan helpt hij haar bij de voorbereiding om naar IJsland te verhuizen, een land dat ook hij goed kent en waar hij lange tijd gewoond heeft. Een korte impressie van twee mensen die niets gemeen hebben, maar geleidelijk naar elkaar toegroeien. Voor Van Kilsdonk was dit een eindexamenproject en ze bewijst in elk geval een belofte te zijn, ook al wil ze in dit debuut teveel vertellen binnen een te beprekt kader. Een volgende, goede stijloefening en met een geschikter scenario zal ze ongetwijfeld een nog opmerkelijkere film afleveren.

On the rocks

-1 | Korte film

Nederland. Korte film van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Myranda Jongeling en Nanette Kuypers.

Hazewinkel is onderhuurder bij de mooie Eckhaus. Op een dag opent hij per ongeluk een aan haar gerichte brief uit IJsland, waarin haar grote liefde, een dichter, afscheid neemt van haar omdat hij zijn gezin niet in de steek wil laten. Hij krijgt het niet over zijn hart haar de brief te geven. In plaats daarvan helpt hij haar bij de voorbereiding om naar IJsland te verhuizen, een land dat ook hij goed kent en waar hij lange tijd gewoond heeft. Een korte impressie van twee mensen die niets gemeen hebben, maar geleidelijk naar elkaar toegroeien. Voor Van Kilsdonk was dit een eindexamenproject en ze bewijst in elk geval een belofte te zijn, ook al wil ze in dit debuut teveel vertellen binnen een te beprekt kader. Een volgende, goede stijloefening en met een geschikter scenario zal ze ongetwijfeld een nog opmerkelijkere film afleveren.

Bruno en Violet

-1 | Korte film

Nederland. Korte film van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Tijn Docter en Petra Laseur.

Hazewinkel is onderhuurder bij de mooie Eckhaus. Op een dag opent hij per ongeluk een aan haar gerichte brief uit IJsland, waarin haar grote liefde, een dichter, afscheid neemt van haar omdat hij zijn gezin niet in de steek wil laten. Hij krijgt het niet over zijn hart haar de brief te geven. In plaats daarvan helpt hij haar bij de voorbereiding om naar IJsland te verhuizen, een land dat ook hij goed kent en waar hij lange tijd gewoond heeft. Een korte impressie van twee mensen die niets gemeen hebben, maar geleidelijk naar elkaar toegroeien. Voor Van Kilsdonk was dit een eindexamenproject en ze bewijst in elk geval een belofte te zijn, ook al wil ze in dit debuut teveel vertellen binnen een te beprekt kader. Een volgende, goede stijloefening en met een geschikter scenario zal ze ongetwijfeld een nog opmerkelijkere film afleveren.