Hans Otto Borgmann: muziek.
Er zijn 14 films gevonden.

Dany, bitte schreiben Sie...

1956 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Eduard von Borsody. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hubert von Meyerinck, Fita Benkhoff en Anneliese Uhlig.

Een draak van een film waarin een jonge secretaresse verliefd wordt op haar baas, een succesvol mode-ontwerper. Die ziet haar eerst niet staan, maar zal uiteindelijk in Venetië voor haar charmes zwichten. Het filmisch equivalent van de Boeket-reeks, dat Venetië zó laat wegzinken. Scenario van Franz Geiger, Inge Rösener en regisseur Von Borsody. Door de lens keek Heinz Hölscher.

Konsul Strotthoff

1954 | Drama, Romantiek

Duitsland 1954. Drama van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Willy Birgel, Inge Egger, Carl Wery, Erik Schuman en Margarete Haagen.

Deze film is de middelste van drie huilerige damesdrama's die de regisseur in dat jaar maakte. Een oudere hoogwaardigheidsbekleder in de hanzestad Hamburg heeft een oogje op een zangeresje, maar hij weet dat de jonge dirigent van het stadsorkest tot over zijn oren op haar verliefd is. Hij trekt zich niet zonder een zekere bitterheid terug. Engel trachtte een soort moeilijk te volgen levensfilosofie in dit pulp-produkt te vlechten. Kort daarna ging hij met pensioen en dat was geen verlies.

Hanna Amon

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Lutz Moik, Ilse Steppat en Hermann Schomberg.

Wanstaltig melodrama waarin Söderbaum een weesmeisje speelt dat haar in de liefde ontgoochelde broer wil behoeden voor moord op zijn verleidster door zelf deze daad te verrichten. Hoe verzon die Harlan het.

Die Goldene Stadt

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Eugen Klöpfer, Rudolf Prack, Paul Klinger en Liselotte Schreiner.

Harlans filmische bewerking van Richard Billingers toneelstuk Der Gigant werd in Agfakleuren een walgelijke Duitse 'Blut und Boden'-draak. Een gezond boerenmeisje stort zich in de grote stad in het ongeluk, en verdrinking in het moeras ziet zij, evenals haar moeder vroeger, tenslotte als enige uitkomst.

Der Grosse König

1942 | Historische film

Duitsland 1942. Historische film van Veit Harlan. Met o.a. Otto Gebühr, Kristina Söderbaum, Paul Wegener, Paul Henckels en Hans Nielsen.

Harlans film bouwde voort op een rijke traditie, want leven en werken van Frederik de Grote waren al ettelijke malen verfilmd. Ucicky`s DAS FL[KA3]OTENCONCERT VON SANSSOUCI (1930) was door links gehoond wegens alle Duitse militaristische propaganda. Harlans film met een wezenloze Söderbaum als molenaarsdochter en voor de zoveelste keer Otto Gebühr als 'Der Alte Fritz' overtrof propagandistisch alle vorige films.

Jugend

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hermann Braun, Eugen Klöpfer, Werner Hinz en Elisabeth Flickenschildt.

Een verfilming van Max Halbes toneelstuk over een weesmeisje in Pruisen, eind vorige eeuw, dat zelfmoord pleegt omdat de kapelaan in haar de duivel ontwaart. Söderbaum en Harlan werden met dit valse melodrama op slag beroemd.

Mädchenjahre einer Königin

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Otto Tressler, Renée Stobrawa, Paul Henckels en Herbert Hübner.

Een van die aardige Jenny Jugo-komedies van Erich Engel uit de jaren 1930-1940. De jonge koningin Victoria van Engeland ontmoet de Duitse prins Albert en vindt in hem haar toekomstige gemaal. Scenarioschrijver Ernst Marischka filmde dit verhaal zelf zo'n twintig jaar later opnieuw in kleur.

Moskau-Shanghai

1936 | Avonturenfilm, Drama

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Paul Wegener. Met o.a. Pola Negri, Wolfgang Keppler, Gustav Diessl, Rudolf Schündler en Susi Lanner.

Een aardige Pola Negri-produktie. Tijdens de Russische revolutie verliezen een ritmeester en een weduwe (Negri) elkaar uit het oog. Dertien jaar later komt zij de ritmeester weer tegen, die dan verloofd is met haar dochter die zij toen ook kwijtraakte.

Leichte Kavallerie

1935 | Musical

Duitsland 1935. Musical van Werner Hochbaum. Met o.a. Marika Rökk, Fritz Kampers, Hans Adalbart Schlettow, Carl Hellmer en Oskar Sima.

De verfilmde bewerking van Heinz Lorenz-Lambrechts roman [KL]Umwege zur Heimat[KLE] over een staljongen en een circusdirecteur die beiden dodelijk verliefd zijn op Rosika, de ster van Circus Cherubini. Zij komt in Boedapest in een revue terecht en wordt op slag beroemd, waarna de staljongen een graaf blijkt te zijn. Marika R[KA3]okks eerste UFA-film met schitterende circusnummers (Circus Busch). Hochbaums Franstalige versie CAVALERIE LÉGÈRE had echter Mona Goya die Rökk verving.

Das Mädchen vom Moorhof

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Hansi Knoteck, Ellen Frank, Friedrich Kayssler, Lina Carstens en Theodor Loos.

Een jonge boer is met een rijke boerendochter verloofd maar houdt van een arm daglonersmeisje. Naar het bekende boek van Selma Lagerlöf.

Barcarole

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Willy Birgel, Will Dohm en Elsa Wagner.

Tijdens het carnaval in Veneti[KA3]e wedt vrouwengek Colloredo (Fr[KA3]ohlich) met schietkampioen Zubaran (Birgel) dat hij diens vrouw (Baarova) kan verleiden. Als hij faalt mag Zubaran in het dan volgende duel het eerst schieten. Het lukt Colloredo de vrouw te verleiden maar hij wordt écht verliefd op de vrouw. Het wordt voor beiden een verrukkelijke nacht. De volgende ochtend vertelt hij Zubaran echter edelmoedig dat hij de weddenschap heeft verloren. In het duel vindt hij de dood. Dit bombastische verhaal wint aan waarde door de vlotte regie van Lamprechts, het uitstekende spel en de goed getroffen sfeer van Venetië. Lamprecht heeft er ook een Franse versie van gemaakt, BARCAROLLE.

Gold

1934 | Sciencefiction

Duitsland 1934. Sciencefiction van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Friedrich Kayssler, Brigitte Helm, Lien Deyers en Rudolf Platte.

Een geleerde kan uit lood goud maken, maar door sabotage vliegt zijn laboratorium de lucht in. Een spannende SF-film. De geallieerde troepen namen na 1945 de film in beslag omdat zij dachten dat hij over atoomsplitsing ging.

Mensch ohne Namen

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Werner Krauss, Mathias Wieman, Hertha Thiele, Helene Thimig en Hans Brausewetter.

Een verfilming van Honoré de Balzacs novelle Oberst Chabert over een arbeider in Rusland die aan de hand van een foto in een Duits blad zijn in WO I verloren geheugen weer terugkrijgt. Niet alleen zijn vrouw, maar ook de bureaucratie weigert te accepteren dat hij de dood gewaande militair is. James Hilton gebruikte het gegeven voor zijn bestseller Random Harvest die in 1942 met Ronald Colman en Greer Garson een prachtige film opleverde.

Nie wieder Liebe

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Anatole Litvak en Max Ophüls. Met o.a. Lilian Harvey, Harry Liedtke, Felix Bressart, Margo Lion en Theo Lingen.

Playboy Sandercroft zweert dat hij vijf jaar lang op zee zal blijven rondvaren om geen vrouw meer te hoeven zien, totdat men midden op zee een schipbreukelinge tegenkomt. Een alleraardigste komedie van Litvak en Ophüls, die de dialoogregie deed.