Anne-Louise Trividic: scenario.
Er zijn 7 films gevonden.

Louise Wimmer

2011 | Drama

Frankrijk 2011. Drama van Cyril Mennegun. Met o.a. Corinne Masiero, Jérôme Kircher, Anne Benoît, Marie Kremer en Jean-Marc Roulot.

Ongekunstelde karakterstudie van een trotse vrouw die klem zit in crisistijd. 'Huilen heeft geen zin,' zegt Louise (Masiero), die noodgedwongen in haar Volvo 850 stationwagen woont. Via haar dagelijkse routines komen we beetje bij beetje meer over haar te weten. Het uitgekiende speelfilmdebuut van documentairemaker Cyril Mennegun maakt emoties tastbaar in bedrieglijk terloopse, soms schilderachtige scènes. Zoals het zwarte metaal van de Volvo zijn omgeving weerkaatst, zo wordt Louise opgeroepen vooral haar representabiliteit in stand te houden.

Le moine

2011 | Thriller

Spanje​/​​Frankrijk 2011. Thriller van Dominik Moll. Met o.a. Vincent Cassel, Geraldine Chaplin, Déborah François, Catherine Mouchet en Joséphine Japy.

Op klassieke griezelroman van de Brit Matthew Gregory Lewis gebaseerde kloosterthriller van de Frans-Duitse regisseur Dominik Moll, is lang niet zo controversieel als het origineel was eind achttiende eeuw. Devote monnik wordt verleid door de duivel, maar 's mans zondeval doet ons weinig. Ook al wordt hij - niet onaardig - gespeeld door Vincent Cassel. Moll kan niet kiezen tussen aanval op het geloof, klassieke griezelfilm en psychologisch portret, en dus wordt het van alles een beetje. En dat is te weinig.

Persécution

2009 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 2009. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Romain Duris, Charlotte Gainsbourg, Jean-Hugues Anglade en Gilles Cohen.

Franse film over de stuurse Daniel (Romain Duris) en zijn grillige relatie met Sonia (Charlotte Gainsbourg). Ondanks hun grote liefde voor elkaar blijft hun relatie ook na jaren nog steeds ongemakkelijk. Ze zien elkaar weinig en lijken steeds opnieuw elkaars gezelschap te testen, met allerlei boze, dramatische en liefdevolle uitspattingen tot gevolg. De liefde wordt als groot thema besproken en is in deze film geen moment alledaags. Hoe Daniel omgaat met de oudere man die hem stalkt, geeft aan hoe ongebruikelijk hij in het leven staat.

La pluie des prunes

2007 | Drama

Frankrijk 2007. Drama van Frédéric Fisbach. Met o.a. Gilbert Melki, Adriana Asti, Marie Riva en Toshi Fujiwara.

De gevierde Franse theatermaker Frédéric Fisbach (1966) debuteerde in 2007 succesvol met La pluie des prunes, een film die sterk leunt op zijn eigen ervaring in Japan in 2005. Fisbachs alter ego is François (Melki), een zelfingenomen Franse theatermaker die naar Tokio reist om een Japanse productie van zijn eigen werk te begeleiden. François is in gezelschap van zijn geliefde oma, een aandoenlijke vrouw die klaarblijkelijk moeite heeft met haar spraak en rede. Terwijl de theaterproductie verzandt in vermakelijk onbegrip tussen de Japanners en François, groeit het begrip tussen kleinzoon en oma. Gefilmd op locatie in Japan.

Gabrielle

2005 | Historische film, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 2005. Historische film van Patrice Chéreau. Met o.a. Isabelle Huppert, Pascal Greggory, Claudia Coli, Thierry Hancisse en Chantal Neuwirth.

Pascal Greggory en Isabelle Huppert zijn in Gabrielle een man en een vrouw die aan het begin van de 20ste eeuw zichzelf, elkaar en hun relatie zo slecht begrijpen dat ze meerdere malen hardhandig gedwongen worden zich aan te passen. De stijl van Chéreau's kostuumfilm sluit zich naadloos bij de relationele botsingen aan. Gabrielle is op veel verschillende manieren gefilmd. In een bedaard tempo, met een haastige, beweeglijke camera, in zwartwit en in kleur, zwijgend en met geluid. De manier waarop Chéreau's vertelwijzes op elkaar botsen en de momenten waarop de film van het ene ritme op het andere overschakelt: die maken Gabrielle.

Son frère

2003 | Drama

Frankrijk 2003. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Bruno Todeschini, Éric Caravaca, Maurice Garrel, Antoinette Moya en Nathalie Boutefeu.

Cineast Chéreau was de hijgstemmen en opgeheven vingers om zijn seksueel expliciete Intimacy zat, en boog zich in Zilveren Beer-winnaar Son frère over twee broers, om te onderstrepen dat zijn thema niet seks maar relaties is. Lichamelijkheid gaat Chéreau opnieuw niet uit de weg. Thomas (Todeschini) heeft een ernstige bloedziekte en ondergaat allerlei onaangename onderzoeken en behandelingen. Thomas intensiveert het contact met zijn broer Luc (Caravaca) en naarmate de ziekte vordert snijden beide mannen hun andere relaties af. Chéreau toont ziekte als iets waarin een mens geen keuze heeft, als iets puur biologisch. En in feite ziet hij relaties vanuit datzelfde standpunt.

Intimacy

2001 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Frankrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Spanje​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Mark Rylance, Kerry Fox, Timothy Spall, Alastair Galbraith en Philippe Calvario.

De camera zweeft over een slapende man in een rommelig bed. Het melancholische stemgeluid van Stuart Staples (Tindersticks) zwelt traag aan. De man schrikt wakker en struikelt naar de deur. Op de drempel kijkt een vrouw hem vragend aan. De twee wisselen enkele onwennige woorden en gaan prompt over tot machinale seks. De toon is gezet voor twee uur emotionele én fysieke roofbouw. De man is Jay, met overgave en trieste sensualiteit gespeeld door theateracteur Mark Rylance. Iedere woensdag komt de vrouw langs en herhaalt zich het ritueel. Nooit blijft ze slapen. Er wordt nauwelijks gepraat. De communicatie blijft beperkt tot seks. Toch worstelt Jay met de ongrijpbare vrijblijvendheid. Lust wordt afkeer terwijl zijn fascinatie voor de vrouw hem innerlijk verteert. Een confrontatie is noodzakelijk en hij besluit haar te volgen. En zo, als op voorspraak van Stuart Staples' poëtische frasen, stevent hij af op de gapende leegte van zijn bestaan. De film veroorzaakte nogal wat beroering vanwege enkele expliciete seksscènes.