Graham Hopkins: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Bravo Two Zero

1998 | Drama, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Zuid-Afrika 1998. Drama van Tom Clegg. Met o.a. Sean Bean, Jamie Bartlett, Kevin Collins, Ian Curtis en Richard Graham.

Andy McNab is een recente oorlogsheld van de Britten. Tijdens de Golfoorlog in 1991 werd hij met zijn geheime militaire team in Irak gedropt om de Scud-raketten te saboteren. Vanwege verouderde informatie bleek het succesvol uitvoeren van de missie onmogelijk en werd overleven het doel. McNab verloor enkele soldaten, werd vreselijk gemarteld, maar kwam uiteindelijk terug in Engeland, waar hij zijn ervaringen opschreef. Later hielp hij Sean Bean (Ronin) bij de opnames in Zuid-Afrika om hem zo intens mogelijk na te spelen. Bravo Two Zero blijft hier en daar beperkt tot het opsommen van feiten, maar is niettemin een realistische, spannende oorlogsfilm. (IdH/VPRO Gids)

Le propre de l'homme

1996 | Avonturenfilm, Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​Zuid-Afrika​/​​België 1996. Avonturenfilm van Marc Rivière. Met o.a. Emmanuelle Laborit, Jean Delric, Jean-François Balmer, Thérèse Liotard en Alexis Normand.

Andy McNab is een recente oorlogsheld van de Britten. Tijdens de Golfoorlog in 1991 werd hij met zijn geheime militaire team in Irak gedropt om de Scud-raketten te saboteren. Vanwege verouderde informatie bleek het succesvol uitvoeren van de missie onmogelijk en werd overleven het doel. McNab verloor enkele soldaten, werd vreselijk gemarteld, maar kwam uiteindelijk terug in Engeland, waar hij zijn ervaringen opschreef. Later hielp hij Sean Bean (Ronin) bij de opnames in Zuid-Afrika om hem zo intens mogelijk na te spelen. Bravo Two Zero blijft hier en daar beperkt tot het opsommen van feiten, maar is niettemin een realistische, spannende oorlogsfilm. (IdH/VPRO Gids)

Le crime de Monsieur Stil

1995 | Drama, Thriller

Zuid-Afrika​/​​Frankrijk 1995. Drama van Claire Devers. Met o.a. Bernard Verley, Jeanne Balibar, Jean-Michel Martial, Michael Richard en Peter Se Puma.

In Kongo eind jaren 1950 is de oudere Monsieur Stil (Verley) van plan naar Frankrijk te gaan om een vrouw die in Lotharingen op hem wacht, te trouwen. Het loopt echter anders dan gepland. Onderweg ontmoet hij de beeldschone en jongere Charlotte (Balibar) die wel oor heeft naar zijn enigszins merkwaardige voorstel: materi[KA3]ele zekerheid in ruil voor het ophouden van de schijn van een goed huwelijk. De cynische en vastberaden Charlotte gaat erop in, past zich snel aan het leven in de tropen en begint heel geleidelijk de baas te spelen over de oude Stil. Bevrediging in de liefde zoekt ze bij Dialo (Martial), een Afrikaan. Waarop Charlotte niet gerekend heeft, is dat Stil jaloers wordt. Gebaseerd op de in 1944 verschenen korte verhaal Un crime au Gabon van Georges Simenon. De cineaste Devers zette dit om in een bescheiden politiek pamflet door het verhaal rond 1960 te situeren op het moment van de dekolonisatie met een blanke koloniaal die de zwarten nog steeds uitbuit, terwijl zijn 'echtgenote' een zwarte minnaar heeft. In het oorsponkelijke verhaal krijgt de jonge vrouw de liefde van een blanke arts, in deze tv-film is hij een geciviliseerde, enigszins ontwortelde zwarte. Gelukkig is de sfeer van Simenon gebleven met de favoriete anti-helden van deze misdaadauteur. Het boek werd geadapteerd werd door regisseuse Devers, Alain Adijes en Jean- Louis Benoit. Het camerawerk is van Buster Reynolds. 16:9.

Where Angels Tread

1994 | Drama, Historische film

Zuid-Afrika 1994. Drama van David Lister. Met o.a. Paul Buckby, Jennifer Steyn, David Butler, Zukile Gqobose en Louise Barnes.

Pietermaritzburg rond 1860. Een rustige, religieuze uithoek in Zuid-Afrika die voor het minste in rep en roer staat. Zeker nu de plaatselijke bisschop Colenso (Elliott) geschreven heeft dat de eerste vijf boeken van de bijbel onmogelijk door Moses zelf op papier gezet kunnen zijn. Dit brengt hem in scherp conflict met de vrome priester Avercombie (Hopkins), die de aartsbisschop van Canterbury zover wil drijven dat hij Colenso uit zijn functie ontzet. Tijdens deze zinloze ruzie experimenteert boerenzoon Goodman Household (Buckby) met vliegers, tot ongenoegen van zijn vader en broer, die willen dat hij mee de grond bewerkt. Goodman is een dromer en zijn grootste wens is zelf te kunnen vliegen, zoals de vogels. Deze experimenten worden echter als duivels aanzien door de goegemeenschap. Als Colenso de kant van Goodman kiest wordt het stadje in twee partijen verdeeld. Ondertussen komen de inboorlingen in opstand tegen de blanke kolonisten. Een leuke Zuidafrikaanse stadskroniek die echter wat teveel hooi op de vork neemt om alle thema's grondig uit te werken. De acteurs zetten hun personage met veel overtuiging neer, vooral Elliott als de opstandige bisschop Colenso. Het einde zit vol zwevende poëzie, maar de rust keert toch wat te kunstmatig weer in het stadje. Chris Dresser, George Goldsmith en Rose Davis baseerden hun scenario op een verhaal van Graham Hickson. Mooie fotografie van Nicholas Heroldt. Wordt uitgezonden in twee of vier delen.

Daisy

1993 | Drama

Zuid-Afrika 1993. Drama van Annie Basson. Met o.a. Susan Coetzer, Graham Armitage, Charlotte Butler, Dean Fourie en Graham Hopkins.

In het Zuid-Afrika van de jaren 1930 staat Daisy de Melker (Coetzer) terecht voor drie moorden: haar eerste twee echtgenoten en de zoon uit haar eerste huwelijk. Juist voordat hij het vonnis velt doorloopt Rechter Greenberg (Armitage) het leven van de verdachte, zodat de aanwezigen het juiste verloop van de hele zaak zullen begrijpen. Het begint in Kaapstad in 1901. Amper vijftien weet Daisy iedereen toch reeds naar haar pijpen te laten dansen. Na haar studies huwt ze met haar jeugdvriend Alfred Cowle (Keogh). Kort nadat ze van hem een zoon kreeg sterft deze onder mysterieuze omstandigheden. Dan treedt ze in het huwelijk met Robert Sprout (Smerczak), die bezwijkt aan een vreemde ziekte. Het portret van een koele, berekende vrouw die ervan overtuigd is dat haar alles is toegelaten. Haar onderkoelde reactie op de ziekte en dood van haar twee mannen is haast huiveringwekkend. Coetzer is schitterend in de uitbeelding van haar personage over een tijdspanne van meer dan twintig jaar. Het scenario van George Goldsmith is gebaseerd op een waar gebeurde zaak die destijds voor heel wat herrie zorgde in Zuid-Afrika. Spijtig dat hij er zo lang over deed om het te vertellen. De helft ingekort zou de film veel aan kracht inwinnen. Fotografie van Arthur West. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

African Express

1990 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Komedie

Zuid-Afrika 1990. Oorlogsfilm van D. Bruce McFarlane en D. Bruce Macfarlane. Met o.a. Patrick Dolloghan, Karen Mayo-Chandler, Russell Savardier, Danny Keogh en Trish Downing.

Mira-Mira, een klein onafhankelijk landje in Zuid-Afrika tijdens WO II. Dolloghan en zijn vriendin werken voor een obscure charter-maatschappij, die allerlei opdrachten uitvoert met de meest onzinnige vliegtuigen. Ook al bezit het land de status van neutraliteit, toch krijgt het steeds meer last van de nazi's die de buurlanden bezetten en alles in het werk stellen om ook in Mira-Mira te infiltreren. Onbenullige Zuid- Afrikaanse komedie, die vooral opvalt door haar krampachtige pogingen om te plezieren. Stupide verhaal vol domme Duitsers en sluwe blanken. De acteurs wedijveren blijkbaar in het leveren van de slechtste prestatie. Het is om te huilen. Het scenario werd geschreven door Terry Asbury en Chris Schutte stond achter de camera.