Lee Ping Bin (1954): camera.
Er zijn 18 films gevonden.

Flowers of Shanghai

1998 | Drama

Taiwan​/​​Japan 1998. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Tony Leung Chiu Wai, Michiko Hada, Michelle Reis, Carina Lau en Jack Kao.

Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880. De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien. Een studie van een beroepsgroep, met Tony Leung als bordeelbezoekende hoge ambtenaar.

The Assassin

2015 | Actiefilm

Taiwan​/​​China​/​​Hongkong SAR van China​/​​Frankrijk 2015. Actiefilm van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Shu Qi, Chang Chen, Zhou Yun en Satoshi Tsumabuki.

Poëtische wuxia-film waarin niet de acrobatische gevechten - de natuurwetten worden voor de verandering eens gerespecteerd - maar de schoonheid van de compositie en de tragiek van de personages centraal staan. Shu Qi, vaste muze van de Taiwanese grootmeester Hsiao-hsien (A City of Sadness), speelt een jonge vrouw die na dertien jaar ballingschap terugkeert als huurmoordenares. Om haar loyaliteit te testen krijgt ze het bevel haar jeugdliefde te doden. Ongrijpbaar, verwarrend en traag, maar qua visuele pracht vrijwel ongeëvenaard. Winnaar Beste Regie in Cannes.

Dust in the Wind

1987 | Drama, Romantiek

Taiwan 1987. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Wang Chien-wen, Hsin Shu-fen, Li Tian-Lu en Chen Shu-Fang.

Het contemplatieve Dust in the Wind is het verhaal van een jeugdliefde die op de proef wordt gesteld. Een Chinese jongeman trekt van het platteland naar Taipeh om geld te verdienen, samen met zijn meisje. Ze zweren elkaar eeuwig trouw. Wanneer de jongeman uit dienst komt blijkt het meisje echter getrouwd, hem rest niets anders dan terug te keren naar het dorp, waar slechts zijn grootvader wacht. In een ogenschijnlijk simpele vertelling weet Hou Hsiao-hsien de verschillen tussen het platteland en de grote stad raak te treffen; ook de desillusie van de hoofdpersoon was destijds voor veel jonge (Taiwan-)Chinezen herkenbaar.

A Time to Live and A Time to Die

1985 | Biografie, Drama

Taiwan 1985. Biografie van Hou Hsiao-hsien, Lao Jia-hua en Yang Li-Yin. Met o.a. Yu An-Shun, Hsin Shu-feu en Mei-Feng.

Autobiografische film over de regisseur in de jaren 1958-1966, opgroeiend in het zuiden van Taiwan in een stadje in de buurt van een militaire basis. In de periode van de economische, sociale en politieke omwentelingen in Taiwan sterven zijn ouders. Als kind en adolescent in een groot gezin ervaart hij de vreugden en het verdriet van het leven, de liefde en de dood. Subtiele, ambitieuze film waarin Hou Hsiao-hsiens visuele stijl voor het eerst geraffineerd opduikt. Het scenario van de regisseur en van Chu Tien-wen, is als een cinematografisch gedicht in beeld gebracht.

Renoir

2012 | Drama

Frankrijk 2012. Drama van Gilles Bourdos. Met o.a. Michel Bouquet, Christa Théret, Vincent Rottiers, Michèle Gleizer en Romane Bohringer.

Een van de grote meesters van het impressionisme, Pierre-Auguste Renoir, en zijn zoon Jean, de regisseur van onder andere La grande illusion: een boeiende clustering van cultuur voor een filmportret. Zeker tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog en met een muze die tussen de twee mannen in komt te staan. Zou je denken. In vorm levert het een fraai schouwspel op van licht en gesatureerde kleuren, maar inhoudelijk blijft het zonder enig drama. Betoverend mooi en dodelijk saai tegelijk.

Norwegian Wood

2010 | Drama, Romantiek

Japan 2010. Drama van Tran Anh Hung. Met o.a. Ken'ichi Matsuyama, Rinko Kikuchi, Kiko Mizuhara en Kengo Kôra.

Prachtige verfilming van Murakami's gelijknamige coming of age-roman, over een jonge student die in de jaren zestig gevangen raakt tussen zijn liefde voor twee totaal verschillende vrouwen: de getroebleerde Naoko, de ex-geliefde van zijn beste vriend die jaren eerder zelfmoord pleegde, en de speelse Midori. Twee uur is natuurlijk nog steeds veel te kort om echt recht te doen aan het origineel, maar de Frans-Vietnamese regisseur Tran Anh Hung, die overigens geen woord Japans spreekt, weet de melancholieke sfeer perfect in wonderschone beelden te vatten.

Air Doll

2009 | Drama

Japan 2009. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Bae Doona, Arata, Itsuji Itao, Jô Odagiri en Fuji Sumiko.

Levensgrote sekspop ontwikkelt ziel en wordt verliefd op videoklerk. Op manga gebaseerde film van Koreeda (Nobody Knows) wil commentaar zijn op zaken als onschuld, vrouwen als lustobject, en eenzaamheid in de grote stad. Maar in tegenstelling tot de pop komt deze film maar niet tot leven. Wel overtuigende rol van de Koreaanse actrice Bae Doo-na als het tot leven gewekte seksspeeltje. Die tot de schokkende ontdekking komt dat liegen een van de eerste dingen is die ze leert als ze een ziel heeft.

Le voyage du ballon rouge

2007 | Drama

Frankrijk 2007. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Juliette Binoche, Simon Iteanu, Song Fang, Hippolyte Girardot en Louise Margolin.

Suzanne (Binoche) heeft het maar druk als alleenstaande moeder, die tracht de touwtjes aan elkaar te knopen met een baantje als stemactrice bij een Chinees poppentheater. Voor haar zevenjarig zoontje Simon huurt ze een Chinese oppas (Song) in. De oppas is filmstudente, ze maakt een film met hoofdrollen voor Simon en voor een rode ballon. Hou maakte de film als hommage aan de Franse klassieker Le ballon rouge (1956). Binoche is op haar best, de beelden onberispelijk. Voor liefhebbers van subtiele, verfijnde cinema.

Three Times

2005 | Romantiek, Drama

Taiwan 2005. Romantiek van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Shu Qi en Chang Chen.

Zestiende speelfilm van de Taiwanese regisseur Hou Hsiao-hsien is gesitueerd in drie perioden: 1966 (een tijd voor de liefde), 1911 (een tijd voor vrijheid) en 2005 (een tijd voor de jeugd). Elk deel heeft zijn eigen sfeer, die bepaald wordt door het licht en de muziek. Een wonderschoon drieluik over levens die draaien om een onvervuld verlangen naar de liefde, om het zoeken naar geluk, en het beklemmende gevoel dat die zoektocht zelden tot een bevredigend resultaat leidt.

Springtime in a Small Town

2002 | Drama, Romantiek

China​/​​Hongkong SAR van China​/​​Frankrijk​/​​Nederland 2002. Drama van Tian Zhuangzhuang. Met o.a. Hu Jingfan, Wu Jun, Xin Bai Qing, Ye Xiao Keng en Lu Si Si.

Nadat hij een aantal jaar is weggeweest, hij heeft met de communisten tegen de Japanse overheersers gevochten, keert arts Zhang (Bai Qing) terug naar zijn geboortedorp. Daar ontdekt hij dat zijn oude schoolvriend Dai (Jun) inmiddels getrouwd is met zijn jeugdliefde Yuwen (Jingfan). In dit fraaie Chinese melodrama blijft veel onuitgesproken en afgedekt. De grootste verdiensten van het onderkoelde kamerspel zijn het lome tempo en de fraaie fotografie van Lee Pin Bing, die ook camerawerk deed voor In the Mood for Love.

Millennium Mambo

2001 | Drama

Frankrijk​/​​Taiwan 2001. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Takeuchi Ko, Takeuchi Jun, Tuan Chun-hao, Jack Kao en Shu Qi.

Millennium Mambo is het eerste van een zesdelige reeks, waarin Hou Hsiao-hsien het leven van jonge mensen in hedendaags Taipei wil portretteren. Veel komt de kijker nog niet te weten over het mooie meisje, maar toch boeit het portret van de Aziatische Generatie Nix van de eerste tot de laatste seconde, door de uitgekiende mise-en-scène, het fraaie camerawerk en de indringende muziek en sound-design.

Mua he chieu thang dung

2000 | Drama

Vietnam​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2000. Drama van Tran Anh Hung. Met o.a. Tran Manh Cuong, Chu Hung, Quang Hai Ngo, Le Khanh en Tran Nu Yên-Khê.

Na Saigon in een Parijse studio te hebben nagebouwd voor l'Odeur de la papaye verte (1993) en die stad werkelijk te hebben getoond in Cyclo (1995), situeert de Vietnamese regisseur Tran, die al als kind naar Frankrijk emigreerde, zijn derde film in Hanoi. Een stad waar in tegenstelling tot het drukke Saigon volgens de maker rust en harmonie heerst. Die atmosfeer weerspiegelt zich in het ogenschijnlijk kalme leven van drie zussen, die elkaar regelmatig treffen om te praten, lachen en samen te koken. De twee oudsten zijn getrouwd, de jongste woont samen met haar broer. In alle rust brengt regisseur Tran steeds meer barstjes in het schone oppervlak aan het licht: noch het huwelijk van de zussen noch dat van hun ouders is zo fraai als het lijkt. Geen hevige confrontaties of rappe aktie, wel poëtische, oogstrelende observaties van mensen die proberen vast te houden aan harmonie.

In the Mood for Love

2000 | Romantisch drama

Hongkong SAR van China​/​​Frankrijk​/​​Thailand 2000. Romantisch drama van Wong Kar Wai. Met o.a. Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Lai Chen, Rebecca Pan en Siu Ping-lam.

'Mood' is alles voor filmmaker Wong. Zijn twee hoofdpersonages, Chow Mo-wan (Tony Leung) en Su Li-zhen (Maggie Cheung), wonen anno 1962 naast elkaar in Hongkong; ze vallen op elkaar, zijn 'in de stemming voor liefde', maar zullen dat niet uitbuiten. Wong slaagt erin de onvervulde liefde sensueel, puur en intrigerend op het scherm te krijgen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn hoofdrolspelers: twee van de grootste sterren van Azië, een mooie man en een mooie vrouw die iedereen zou willen zien zoenen. De film won een César voor beste buitenlandse film en in Cannes de Grand Prix technique.

Hai shan hua

1998 | Drama, Historische film

Japan​/​​Taiwan 1998. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Fang Shuan, Carina Lau, Tony Leung Chiu Wai, Carina Liu en Rebecca Pan.

'Mood' is alles voor filmmaker Wong. Zijn twee hoofdpersonages, Chow Mo-wan (Tony Leung) en Su Li-zhen (Maggie Cheung), wonen anno 1962 naast elkaar in Hongkong; ze vallen op elkaar, zijn 'in de stemming voor liefde', maar zullen dat niet uitbuiten. Wong slaagt erin de onvervulde liefde sensueel, puur en intrigerend op het scherm te krijgen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn hoofdrolspelers: twee van de grootste sterren van Azië, een mooie man en een mooie vrouw die iedereen zou willen zien zoenen. De film won een César voor beste buitenlandse film en in Cannes de Grand Prix technique.

Nanguo Zaijian, Nanguo

1996 | Drama, Thriller

Japan​/​​Taiwan 1996. Drama van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Jack Kao, Hsu Kuei-ying, Lim Giong, Annie Shizuka Inoh en Hsi Hsiang.

Portret van een verveeld viertal tussen de twintig en 35 uit Taiwan dat zich via de kleine misdaad snel hoopt te verrijken om met genoeg geld een disco te openen in Shanghai en op die manier nog veel rijker te worden. Rond Kao (Kao), een jonge getatoeëerde gangster en zijn viendin Ying (Kuei-ying), een gescheiden moeder die als animeermeisje werkt, popzanger Flat Head (Lim Giong) en een barzangeresje, de onschuldig kijkende Pretzel (Inoh), gebeurt verder nauwelijks iets, behalve als zij van de stad land inwaarts trekken om gangster Hsi (Hsiang) op te zoeken, waar Pretzel een poging doet haar polsen door te snijden. Genomineerd voor een Gouden Palm, maar niet verkregen.

Nuiyan seisop

1995 | Komedie

Hongkong SAR van China 1995. Komedie van An Hui en Ann Hui. Met o.a. Roy Chiao, Law Kar Ying, Lo Koon Lan, Ha Ping en Allen Ting.

May (Siao) is midden in de veertig. Als gehuwde vrouw met een boeiende job heeft May een drukke dubbele taak. Die wordt nog zwaarder als haar schoonmoeder plotseling overlijdt. Haar schoonvader Sun Lin (Chiao) lijdt aan de ziekte van Alzheimer en kan niet alleen gelaten worden.

The Legend 2

1993 | Actiefilm, Komedie, Historische film

China​/​​Hongkong SAR van China 1993. Actiefilm van Corey Yuen. Met o.a. Jet Li, Josephine Siao, Adam Cheng, Michelle Reis en Amy Kwok.

De eerste Legend staat te boek als een van de beste martial arts-films aller tijden vanwege de perfecte mix van humor, stokoude legendes en weergaloze kungfu-actie. Deel twee is net zo sterk. Jet Li speelt opnieuw de legendarische volksheld Fong Sai-Yuk. De schimmige Red Lotus Society wil dat hij een heilig kistje opspoort. Een lastige klus die uiteindelijk via de dochter van de eigenaar moet worden klaargespeeld, tot ontsteltenis van Fong Sai-Yuk's verloofde. Maar Fong Sai-Yuk - met zijn gouden hart (en handen en voeten) - gaat de bovenmenselijke strijd uiteraard aan.

Hsimeng jensheng

1993 | Biografie

Taiwan 1993. Biografie van Hou Hsiao-hsien. Met o.a. Lin Chung, Cheng Kuei-chung, Cho Ju-wei, Tsai Chen-nan en Yang Li-Yin.

Een brok van veertig jaar uit een leven in Taiwan van de beroemde marionettenspeler Li Tien-Lu die als 85-jarige commentaar in de camera geeft, over zijn bewogen carrière. Hij wordt in 1909 geboren in een gezin dat de Chinese tradite hoog houdt. Nadat zijn moeder gestorven is, trouwt zijn vader met een ex-hoer; Li leert het vak van poppenspeler. Met een eigen gezelschap toert hij door het land maar onder de Japanse bezetting is dat verboden: hij wordt zelfs verplicht propaganda voor de vijand te maken. Tegen het einde van WO II vlucht hij naar het platteland waar zijn familie door malaria getroffen wordt. Trage, maar indrukwekkende biografie, onconventioneel, met intimistische scènes, afgewisseld met prachtige landschappen en fragmenten uit het poppentheater. Scenario van Wu Nien-Jen en Chu Tien-Wen. Camerawerk van Lee Pin-Bing. Meesterlijke cinema.