Fernand Raynaud: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

On en rit encore

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Gilles Amado. Met o.a. Guy Bedos, Bourvil, Coluche, Louis de Funès en Raymond Devos.

Een film met sketches waarin deze soms zeer bekende, soms minder bekende en soms geheel van het toneel verdwenen komische talenten laten zien wat ze kunnen. Is uiteraard niet in enkele woorden samen te vatten. Beslist geen afgewogen geheel maar over het geheel genomen zijn de opvoerinkjes goed gekozen. Leuk.

La santé et la beauté

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Jean Poiret en Christian Morin. Met o.a. Guy Bedos, Fernand Raynaud, Michel Leeb, Bernard Haller en Alex Métayer.

De tweede film uit de serie FOU RIRE waarvan elk een afzonderlijk thema behandelt, met sketches van de artiesten in kwestie en Poiret en Morin die ongelofelijke wartaal uitslaan. Een onevenwichtig geheel, zoals gewoonlijk bij dit soort projecten maar er is sprake van goede momenten en soms wrede satires. Met tekeningen van Cabu.

L' Auvergnat et l'autobus

1969 | Komedie

Frankrijk 1969. Komedie van Guy Lefranc. Met o.a. Fernand Raynaud, Christiane Minazolli, Jacques Morel, Julien Guiomar en Michel Galabru.

Een man heeft een erfenis gekregen die hij in Straatsburg moet incasseren. Hij neemt voor het eerst van zijn leven de autobus en ziet in dit vervoermiddel een vruchtbare belegging van zijn nieuwe kapitaal. Hij besteedt al zijn geld aan de aanschaf van een bus die alleen nog rijp voor de schroot blijkt. Deze zeer voorspelbare komedie rond een naïef boertje, dat een gewillige prooi is voor allerhande uitbuiters, is ondanks de zich verwoed inspannende acteurs niet leuk.

Salut Berthe

1968 | Komedie

Frankrijk 1968. Komedie van Guy Lefranc. Met o.a. Fernand Raynaud, Martine Sarcey, Rosy Varte, Darry Cowl en Roger Carel.

Een Franse industrieel uit Ivoorkust moet een handelsverdrag bespreken in Parijs en hoopt daar zijn jeugdliefde terug te zien. Op het laatste moment besluit zijn vrouw hem te vergezellen, terwijl de Parisienne inmiddels ook een wantrouwende echtgenoot heeft. Het is een boulevardklucht volgens het overbekende recept en zonder fantasie gefilmd. De actrices brengen het er het beste af, mét Darry-Cowl als de bevriende uitvinder die tot elke prijs zijn vindingen op de markt wil laten brengen.

C'est pas moi, c'est l'autre

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Fernand Raynaud, Geneviève Kervine, Micheline Dax, Henri Virlojeux en Max Elloy.

De leider van een noodlijdend provinciaal revuegezelschap vindt een dubbelganger van de komiek Fernand Raynaud, die hij bij wijze van stunt een rol aanbiedt. De amateur heeft onverwacht veel succes bij het publiek en blijkt de ster zèlf te zijn die incognito een visvakantie hield. Simpele komedie moet het vooral hebben van zelfparodie van Raynaud, die buiten Frankrijk te weinig bekend is om deze grap effectief te maken.

Auguste

1961 | Komedie

Frankrijk 1961. Komedie van Pierre Chevalier. Met o.a. Fernand Raynaud, Valérie Lagrange, Jean Poiret, Pierre Palau en Roger Carrel.

Een impresario verzint voor een actricetje een publiciteitsstunt, waarbij ze tijdens de officiële opening van een luxe-zwembad een zelfmoordpoging door verdrinking moet doen, zodat ze gered kan worden door een aanwezige Hollywood-ster. In diens plaats duikt een simpele ambtenaar haar achterna, die zo in de pers de held van de dag wordt. Aardig gegeven van een toneelklucht zou een amusante film hebben kunnen opleveren, maar helaas blijkt de regisseur niet in staat om zelfs de simpelste scènes overzichtelijk in beeld te brengen.

Le Mouton

1960 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1960. Komedie van Pierre Chevalier. Met o.a. Fernand Raynaud, Danielle Lebrun, Jean-Pierre Ma, Kay en Patricia Karim.

Een sullige politieman wordt in de cel gesloten met een beruchte bandiet. Samen ontsnappen ze en beroven ze een spaarbank. Hoewel hij de politie tijdig heeft ingelicht, wordt de agent per ongeluk met de echte gangster verward en wordt hij weer in de cel gestopt, waaruit zijn makker hem dan komt bevrijden. Een lamlendig geregisseerde politiekomedie waarin door Raynaud zó overdreven onnozel wordt geacteerd, dat geërgerde verbazing over waar hij zijn succes in 's hemelsnaam aan te danken heeft het resultaat is.

Le Sicilien

1958 | Komedie

Frankrijk 1958. Komedie van Pierre Chevalier. Met o.a. Fernand Raynaud, Pascale Roberts, Raymond Devos, Marcel Bozzuffi en Jean-Roger Caussimon.

Een couturier die op weg is naar een Parijse modeshow wordt aangezien voor een moordenaar die gangsters in dezelfde trein moet liquideren. Een gangsterliefje palmt hem in, maar als het misverstand uitkomt, krijgt hij alle partijen achter zich aan. Het tientallen malen eerder gebruikt gegeven had toch nog een onderhoudende komedie kunnen opleveren, als de regisseur enig vakmatig benul had gehad. In de slonzige opvolging van willekeurige beelden doen de acteurs maar raak.

Houla-Houla

1958 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1958. Komedie van Robert Darène. Met o.a. Fernand Raynaud, Georges Rivière, Rita Gianuzzi, Maea Flohr en Noël Roquevert.

Een dorpsonderwijzer wordt door een administratieve vergissing overgeplaatst naar Tahiti. Daar wordt hij door een misverstand tot een huwelijk gedwongen met een inheemse schone, terwijl hij nota bene thuis een verloofde heeft en zijn beste vriend op Tahiti verliefd is op zijn bruid. Door de prentbriefkaartfotografie en de folkloristische zang en dans wordt deze flauwe komedie een klein beetje gered. De film is vooral bedoeld als vehikel voor de Franse theaterkomiek, aan wie in deze film niet te zien is waarom hij zo succesvol is.

Fernand clochard

1957 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1957. Komedie van Pierre Chevalier. Met o.a. Fernand Raynaud, Jean-Marc Tennberg, Renée Devillers, Magali de Vendeuil en Colette Castel.

Maakt deel uit van een serie films, speciaal gemaakt ten behoeve van de talentvolle komisch acteur Raynaud. Ditmaal is hij een eerlijke zwerver, die de juwelen die hij heeft gevonden, terugbrengt naar een rijke bourgeois-dame. Haar dochter wil hem daarop de meest uiteenlopende carrières laten maken, van bokser en vrij worstelaar tot volksvertegenwoordiger. Een dergelijke film moet het geheel hebben van de casting. De regie speelt nauwelijks een rol. Heeft niettemin de tand des tijds doorstaan en is het bekijken waard, vanwege verschillende humoristische scènes met uiteraard doldwaze grappen.

Assassins et voleurs

1957 | Misdaad

Frankrijk 1957. Misdaad van Sacha Guitry. Met o.a. Jean Poiret, Michel Serrault, Magali Noël, Darry Cowl en Clément Duhour.

Een man met zelfmoordneigingen vraagt een inbreker om hem te vermoorden en legt hem uit waarom: hij heeft ooit de echtgenoot van een minnares vermoord en daar een insluiper voor laten opdraaien, die inmiddels is vrijgekomen en wraak zal willen nemen. Hoewel de ontknoping zich laat voorspellen zijn er ondertussen genoeg verrassende verhaalswendingen en cynische dialogen om de aandacht geamuseerd vast te houden. De rolbezetting van cabaret- en theaterkomieken met (toen) te weinig filmervaring legt het er soms èrg dik op. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Paul Cotteret.

Arènes joyeuses

1957 | Komedie, Muziek

Frankrijk 1957. Komedie van Maurice Canonge. Met o.a. Fernand Raynaud, Colette Ripert, Danielle Godet, Jean Vinci en René Sarvil.

Een werkloze treedt als knecht in dienst van een fokker van corrida-stieren die drie aantrekkelijke dochters heeft. De complicaties en weerstanden die door zijn hofmakerij ontstaan, verdwijnen met het bericht dat hij een forse erfenis heeft gekregen. Zouteloze verfilming van toneeloperette, met deels dezelfde rolbezetting als op de planken, heeft als enig pluspunt de landschapsfotografie van de Midi. Ondanks flauwiteiten en banaliteiten heeft de film een mogelijk aanstekelijke opgewektheid.

Fernand cowboy

1956 | Western, Komedie

Frankrijk 1956. Western van Guy Lefranc. Met o.a. Fernand Raynaud, Dora Doll, Noël Roquevert, Pierre Dudan en Nadine Tallier.

Een Fransman erft een saloon in het Wilde Westen, maar ondervindt in het vreemde milieu niets dan tegenwerking. Hij krijgt zelfs de moord op een goudzoeker in de schoenen geschoven. Na zijn rehabilitatie trouwt hij met een aantrekkelijke squaw. Deze komische pseudo-western heeft enkele aardige vondsten, maar is vaak amusanter vanwege de doorzichtige nep-situering dan vanwege de grappen of de aangezette onnozelheid van de theaterkomiek Raynaud.