Davis Guggenheim: regie, scenario, productie en camera.
Er zijn 4 films gevonden.

He Named Me Malala

2015 | Documentaire

Verenigde Staten​/​​Verenigde Arabische Emiraten 2015. Documentaire van Davis Guggenheim.

Braaf portret van de Pakistaanse Nobelprijs-winnares Malala Yousafzai, die in 2012 op vijftienjarige leeftijd door de Taliban in haar hoofd werd geschoten, maar wonder boven wonder de aanslag overleefde. Regisseur Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth) zocht haar op in haar nieuwe huis in Birmingham en volgde haar gedurende haar wereldtournee. Doorvragen op ongemakkelijke momenten doet hij helaas zelden, en te vaak blijven de gesprekken aan de oppervlakte steken. Maar de scènes waarin Malala simpelweg een blozende en verlegen tiener is, zijn prachtig.

Waiting for Superman

2010 | Documentaire

Verenigde Staten 2010. Documentaire van Davis Guggenheim.

Documentaire van Davis Guggenheim over het Amerikaanse schoolsysteem, dat niet altijd even openstaat voor kinderen die willen uitblinken.

An Inconvenient Truth

2006 | Documentaire

Verenigde Staten 2006. Documentaire van Davis Guggenheim.

Opmerkelijk interessante registratie van een lezingenreeks van Al Gore, 'de voormalige toekomstige president van de Verenigde Staten'. Gore maakt de ongerustheid van wetenschappers over een mogelijke verandering van het klimaat begrijpelijk voor een groot publiek. Hij brengt zijn boodschap over de noodzaak tot terugdringen van de CO2-uitstoot met humor en een persoonlijke toets, en eindigt hoopvol: het is nog niet te laat. Niet alle feiten in de film kloppen, weten we inmiddels. Niettemin: verplichte kost. De film won een Oscar, en Gore kreeg een Nobelprijs voor zijn inspanningen.

Gossip

2000 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 2000. Thriller van Davis Guggenheim. Met o.a. James Marsden, Kate Hudson, Joshua Jackson, Norman Reedus en Eric Bogosian.

'Nieuws is roddel,' zegt een docent op een universiteit. Drie studenten proberen slim te zijn en bedenken een studieproject op het onderwerp: ze brengen het fabeltje in de wereld dat medestudent Beau (Jackson) zijn dronken vriendinnetje Naomi (Hudson) heeft verkracht. Iedereen gelooft het, inclusief Naomi. De roddel loopt uit de hand. De filmmakers probeerden net als hun personages slim te zijn met hun onderwerp. Maar ondanks de goede opzet, het mooie motto 'It could turn you on, or turn on you' en de barokke beelden loopt ook hun project uit de hand. Aan het einde heeft Gossip de diepgang van collegehorror als Urban Legend.