Heather Tobias: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Beautiful People

1999 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van Jasmin Dizdar. Met o.a. Charlotte Coleman, Charles Kay, Roger Sloman, Heather Tobias en Danny Nussbaum.

Wat doet een heroïneverslaafde Britse hooligan in een veldhospitaal in voormalig Joegoslavië? Wat is de heilzame werking van een saucijzenbroodje? En, kunnen een Kroaat en een Serviër een ziekenhuiskamer delen met een Welshman? Grootse gebeurtenissen op het wereldtoneel krijgen smoel in Jasmin Dizdars debuut Beautiful People. De caleidoscoop van verhaallijnen speelt in oktober 1993, standplaats Londen. De oorlog in voormalig Joegoslavië vult de journaals, afgewisseld met nieuws over de aanstaande voetbalwedstrijd tussen Engeland en Nederland. Ondertussen wordt in de straten van Londen een Serviër achtervolgd door een ziedende Kroaat. Ze takelen elkaar voldoende toe om in het ziekenhuis te belanden, hetzelfde ziekenhuis waar een lokale arts wordt gevraagd om een baby te doden die het product is van een vijandelijke soldaat. Zelf probeert de arts zijn hyperactieve tweeling uit handen te houden van zijn ex-vrouw. De verschillende verhalen grijpen uiteindelijk losjes in elkaar met als gemene deler verzoening. Verzoening met elkaar maar vooral met het eigen lot. Een lofzang op het leven.

All the King's Men

1999 | Oorlogsfilm, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1999. Oorlogsfilm van Julian Jarrold en Julian Jarroid. Met o.a. David Jason, William Ash, Sonya Walger, Stuart Bunce en James Murray.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog meldt de toezichthouder van het koninklijk buiten Sandringham zich samen met zijn werknemers vrijwilllig aan voor de strijd. Later zou deze eenheid op mysterieuze wijze tijdens de Slag van Gallipoli verdwijnen. Dit prima geacteerd, emotioneel drama (voor de BBC gemaakt) laat zien dat oorlog niets met glorie en alles met gruwelijkheden te maken heeft. In eigen land genomineerd voor een BAFTA voor de kostuums. (RdL/VPRO Gids)

The Island on Bird Street

1997 | Oorlogsfilm, Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Denemarken​/​​Duitsland 1997. Oorlogsfilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Patrick Bergin, Jordan Kiziuk, Jack Warden, James Bolam en Simon Gregor.

Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Dat lijkt echter niet op te gaan voor Alex, een elfjarige jongen die gedurende de Tweede Wereldoorlog in een joods getto in Polen moet overleven. Tijdens de voortdurende invallen van de nazi's zoekt hij zijn toevlucht in zijn favoriete boek: Robinson Crusoe. Op een dag slaat het noodlot toe, de nazi's vallen het huis van Alex binnen. Ternauwernood weet hij zich te verbergen, maar hij moet toezien hoe zijn vader en zijn oom worden weggevoerd. De jonge Alex blijft alleen achter, op de bovenste etage van een gebombardeerd flatgebouw in Bird Street. Daarvandaan ziet hij hoe andere kinderen buiten het getto een normaal leven leiden.

Testimony of A Child

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Peter Smith. Met o.a. Jill Baker, John Bowe, Jonathan Leigh, Victoria Skalet en Paul Copley.

De familie Taylor lijkt een harmonisch gezin te vormen. Tot de kleine Mark (Leigh) nog weigert te eten. Het jongetje wordt naar het ziekenhuis gebracht waar de artsen tot een onthutsende vaststelling komen. De jongen werd misbruikt. De verbaasde moeder Jill (Baker) kan niet geloven dat haar man Paul (Bowe) tot zoiets in staat kan zijn. Een uiterst gevoelig onderwerp werd met veel gevoel behandeld. Een alles behalve sensationeel pamflet tegen elke vorm van kindermisbruik of -mishandeling. Haast documentaristisch brengt scenariste Lucy Gannon dit schrijnende verhaal naar voor, met alle kwetsende gevolgen op menselijk vlak, het bankroet van een gezin. Een niet bepaald opwekkende film die je niet vlug zal loslaten. Achter de camera stond Remi Adefarasin.

High Hopes

1988 | Drama, Komedie, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Mike Leigh. Met o.a. Phil Davis, Ruth Sheen, Edna Dore, Philip Jackson en Heather Tobias.

Een buitengewone sociale komedie over liefde en vervreemding. Centraal staan een echtpaar, de bejaarde moeder en de enigszins gekke zuster van de man. Een genadeloze visie op Engeland onder Margaret Thatcher. Naast stof tot nadenken, biedt de film ruime gelegenheid tot lachen. Pas de tweede bioscoopfilm van Leigh in zeventien jaar. In de tussentijd maakte hij een flink aantal tv- films. Scenario van regisseur Leigh. Camerawerk van Roger Pratt.