Raymi Sambo: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

All Stars 2: Old Stars

2011 | Komedie, Drama

Nederland 2011. Komedie van Jean van de Velde. Met o.a. Danny de Munk, Thomas Acda, Kasper van Kooten, Peter Paul Muller en Raymi Sambo.

Op de voetbalkomedie All Stars uit 1997 volgden een succesvolle televisieserie en diverse internationale remakes, dus een vervolg lag voor de hand. De antihelden uit deel één zijn intussen veertien jaar ouder, maar geen van allen veel wijzer. Wanneer een van hen in Spanje gaat trouwen, beschouwt de rest dat als excuus voor een zuidwaartse roadtrip. De slapstickhumor blijft een poos leuk, maar zodra regisseur/scenarist Van de Velde die afwisselt met bloedserieuze thema's begint de film te irriteren.

All Stars

1997 | Komedie, Sportfilm, Familiefilm

Nederland 1997. Komedie van Jean van de Velde. Met o.a. Antonie Kamerling, Danny de Munk, Thomas Acda, Isa Hoes en Daniël Boissevain.

All Stars gaat blijkens de ondertitel over 'buitenspel, diepgaan en gemiste kansen', een film dus over goede en slechte tijden bij het (amateur) voetbal. Veredelde soap of niet, All Stars werd een succes in de Nederlandse bioscopen en ook de pers was enthousiast. Het verhaal draait om zeven boezemvrienden die al vijftien jaar lang op zondag voetballen. Maar je zult het altijd zien, aan de vooravond van hun 500ste wedstrijd begint het te rommelen in het team. All Stars was uitverkoren als Nederlandse inzending voor de Oscars, maar Jean van de Velde was zo nobel om zijn plaats af te staan aan Karakter van Mike van Diem. Met het bekende resultaat.

Dafydd

1995 | Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Nederland 1995. Drama van Ceri Sherlock. Met o.a. Richard Harrington, William Thomas, Dirk Zeelenberg, Dick van Ooster en Raymi Sambo.

Harrington is een jonge homo die de puriteinse sfeer van Wales is ontvlucht, om zich in het meer wereldse Amsterdam te vestigen. Met vallen en opstaan kan hij hier een bestaan opbouwen in de marge als mannelijke prostitu[KA1]e. Op een avond ontmoet hij de hetero Thomas, een leraar van middelbare leeftijd uit Wales, die in Amsterdam is voor een conventie. Ook al is Thomas geen homo, toch raakt hij bezeten door de jeugd van Harrington. Een drama dat een niet bepaald positief beeld neerzet van Amsterdam dat wordt voorgesteld als een centrum van perverse seks. De film is bevolkt met een heel stel onconventionele personages, maar het werd gefilmd met een overtuigend rauw realisme. Sherlock schreef zelf het scenario, waarin een mengelmoes aan talen (met de nadruk op het Welsh) gesproken wordt. Groezelige fotografie van Paul Reed.

De tussentijd

1993 | Drama

Nederland 1993. Drama van Marianna Dikker en Marianne Dikker. Met o.a. Amanda Ooms, Jules Hamel, Pleuni Touw, Coen Flink en Eric Corton.

Flink, vader van de jonge vrouw Ooms, krijgt een hartaanval en sterft. De dierbare overledene neemt vervolgens telefonisch contact op met Ooms. Dat zorgt uiteraard voor enige verwarring: beschikt de jonge vrouw wel over al haar verstandelijke vermogens? De titel verwijst, volgens scenarioschrijfster/regisseur Dikker, naar een moment tijdens het sterfproces: als men als nabestaande de kans krijgt de stervende diep in de ogen te kijken, kan de dode, in de tijd die hij nog zou hebben gehad als hij was blijven leven, contact opnemen met een levende vertrouweling. Euthanasieproblematiek? Spookverhaal? Psychologische hoogstandjes? Zwarte humor? Hoe dan ook, het leven van de nabestaanden wordt flink door elkaar geschud: relaties komen in het gedrang, emoties leiden tot wanhoopsdaden en de geheimzinnige contacten van Ooms roepen antipathie[KA3]en op. Ingewikkeld, af en toe boeiend. Ooms is nagesynchroniseerd (door Gwen Eckhaus), Hamel is een kleurloze bedrieglijke arts, Corton het nuchtere vriendje van Ooms, maar de show wordt gestolen door een schitterende Touw als de aan de sherry verslaafde moeder van Ooms. Achter de camera stond Wouter Suyderhoud.