Kurt Cobain: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Kurt & Courtney

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Nick Broomfield. Met o.a. Kurt Cobain, Courtney Love, Alan Barker, Al Bowman en Jack Briggs.

Op 5 april 1994 werd Kurt Cobain, de 27-jarige leadsinger van grungeband Nirvana, met een kogel door zijn hoofd dood aangetroffen in zijn huis. Zelfmoord, was het oordeel van justitie. Of toch niet? Broomfield vermoedt dat er meer achter zit en verzamelt in deze documentaire een verzameling bizarre personages die allen de beschuldigende vinger richting Cobains geliefde Courtney Love wijzen. Zonder twijfel een onaangenaam mens (zo probeerde ze de film te verbieden), maar de samenzweringstheorieëen van Broomfield hebben uiteindelijk toch weinig overredingskracht.

Straight Dope

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Pete Demas. Met o.a. Kurt Loder, David Byrne, Kurt Cobain, Keith Richards en Dr. Dre.

Kurt Loder presenteert doelmatig, zij een beetje zat van alles, een overzicht van het drugsgebruik in de V.S. Hij brengt de wettelijke, fysieke en emotionele consequenties van verslaving voor het voetlicht, maar ziet het probleem door vanuit het pro- legaliseringsstandpunt. Het is informatief zonder prekerig, moraliserend of arrogant te zijn. Oude en nieuwe, repressief bedoelde wetten worden toegelicht. Er wordt geconcludeerd dat die voor het merendeel zinloos zijn gebleken en veel geld en energie hebben verspild. Men had die middelen beter besteden aan praktische en effectieve programma's. Cocaïne was in de V.S. toegestaan tot 1914 en marihuana tot 1937. Toen werd er een misplaatste, hysterische kruistocht tegen drugs gevoerd die een einde aan het vrije gebruik ervan maaktwe. Nog steeds worden medische en wetenschappelijke gegevens over de wenselijkheid van het legaliseren van soft drugs, zoals marihuana en hasjiesj, niet openbaar gemaakt. Het is genoegzaam bekend dat alcohol en sigaretten veel gevaarlijker zijn, maar deze genotmiddelen zijn juist legaal. Waarom is niet duidelijk, maar vast staat dat het grote geld een belangrijke rol speelt. Illegale drugs zijn meer big business dan legale. Als drugs gelegaliseerd zouden worden zou dat een enorme strop betekenen voor drugshandelaren en corrupte politici. Vele politiecommissarissen zijn vóór legalisering na een tientallen jaren durende verloren strijd tegen drugs. Bekende personen vertellen over hun ervaringen en geven hun mening. Lou Reed zegt dat de strijd tegen drugs zinloos is zolang mensen ze willen hebben. Ook opgenomen in het overzicht zijn het zeer tolerante beleid in Nederland en men ziet een jonge Engelse heroïne-verslaafde, die, vooropgesteld dat ze geen strafblad heeft, haar dosis per recept kan ophalen.