Christina Schollin: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

De Tvȧ saliga

1985 | Drama

Ierland​/​​Zweden​/​​Italië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Nederland 1985. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Harriet Andersson, Per Myrberg, Christina Schollin, Lasse Pöysti en Irma Christenson.

Op een dag ontmoet de vijftig-jarige professor Andersson Myrberg die in een depressie zit, en op de rand staat van zelfmoord. Het leven heeft voor hem geen zin meer. Andersson neemt hem onder haar bescherming en geeft hem een kans een nieuw leven te beginnen. De vrouw blijkt echter minder sterk dan hij gedacht had. Ook zij heeft haar zwakheden en is getraumatiseerd door frustraties uit haar jeugd. In deze film rijdt Bergman al zijn stokpaardjes: wanhoop, liefde, eenzaamheid en de grens tussen tussen zin en waanzin. Schitterende acteursprestaties. Ulla Isaksson, die reeds meermaals met Bergman werkte, schreef het scenario naar haar eigen roman. Een diepgaande studie van de menselijke geest in beeld gebracht door Per Norén, Per-Olaf Runa en Jan Wictorinus.

Vill sȧ garna tro

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Gunnar Höglund. Met o.a. Johnny Nash, Christina Schollin, Lars Lind, Essy Persson en Catrin Westerlund.

De liefde tussen een zwarte balletleraar en een stewardess weerstaat de vooroordelen en jaloezie van hun omgeving, tot een zwarte man verantwoordelijk lijkt voor een ernstig ongeval van het zoontje van de vrouw (die hem als enige zonder bedenkingen had geaccepteerd). Als het misverstand is opgehelderd krijgt de man een oproep voor het leger in Amerika. De politieke en racistische referenties zijn slechts oppervlakkige ingrediënten in deze simpele smartlap, die door te lief acteren van de hoofdrollen eerder wee dan romantisch werkt.

Linus

1979 | Drama, Erotiek

Zweden 1979. Drama van Vilgot Sjöman. Met o.a. Harald Hamrell, Viveca Lindfors, Sven Wollter, Harriet Andersson en Christina Schollin.

Een puber is in de jaren twintig toevallig getuige van een moord op de binnenplaats van het huis waarin zijn zijn vader zich bevindt. Om vader van verdenking te vrijwaren gaat hij zelf in het gebouw op onderzoek uit. Het onderzoek is alleen aanleiding voor de tekening van de symbolische microkosmos in de verschillende woonlagen. Aangedikte excessen en corruptie alom overtuigen niet (zeker niet van de oprechtheid van de filmmaker). Het zwake spel van de jonge, onwaarschijnlijk naïeve hoofdrol wordt slechts gedeeltelijk gecompenseerd door indringende bijrollen, vooral van de actrices.

Dante, akta're för hajen!

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad, Komedie

Zweden 1978. Familiefilm van Gunnar Höglund. Met o.a. Jan Ohlsson, Ulf Hasseltorp, Christina Schollin, Börje Ahlstedt en Meg Westergren.

Avontuurlijke pubers assisteren ongevraagd de politie bij het oplossen van een serie ingewikkelde misdaden, wat hun zelden in dank wordt afgenomen. De toevallige vondst van een kostbare ring brengt hen op het spoor van een complot van juwelendieven en ze belanden in allerlei spannende situaties. Vlot gemaakte avonturenfilm op basis van een in Scandinavië zeer succesvolle reeks jongensboeken van Bengt Linder over de ondernemende Dante en zijn vriendje Tvärsan.

Garaget

1975 | Thriller

Zweden 1975. Thriller van Vilgot Sjöman. Met o.a. Agneta Ekmanner, Frej Lindquist, Christina Schollin, Kerstin Hänström en Peter Lindgren.

De vrouw van een godsdienstonderwijzer bedriegt hem met zijn schoolhoofd en beste vriend sinds jaren. Na haar zelfmoordpoging komt de waarheid aan het licht die de echtgenoot tot moord zal brengen. Sjömans poging tot psychologische thriller faalt op kardinale punten: de psychologie rammelt en de spanning ontbreekt. Goed spel biedt geen soelaas, evenmin als Sjömans slinkse pogingen om zijn reputatie van erotische openhartigheid trouw te blijven.

Song of Norway

1970 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1970. Muziek van Andrew L. Stone. Met o.a. Florence Henderson, Toralv Maurstad, Christina Schollin, Frank Porretta en Edward G. Robinson.

Een verschrikkelijke film. De biografische gedeelten over Edvard Grieg zijn armzalig, om maar te zwijgen van de verbrokkelde stukken van zijn beste muziek.

Adamson i sverige

1967 | Erotiek

Zweden 1967. Erotiek van Stig Ossian Ericson. Met o.a. Hans Ernback, Christina Schollin, Margareta Krook en Gio Petré.

De liefdes- en andere avonturen van een aankomend schrijver. Soms leuk, maar niet erg overtuigend. Veel bloot, maar geen echte seksfilm.

Käre John

1964 | Komedie

Zweden 1964. Komedie van Lars Magnus Lindgren. Met o.a. Jarl Kulle, Christina Schollin, Helena Nilsson, Morgan Andersson en Synnöve Liljebäck.

Een vrachtschipper ontmoet tijdens zijn verlof in Malmö een serveerster en maakt met haar en haar kind een uitstapje naar Kopenhagen. Ze brengen de nacht samen door en vlak voor zijn vertrek vraagt hij haar telefonisch ten huwelijk. Deze film naar een roman van Olle Länsberg was een groot internationaal succes, maar achteraf is moeilijk te zien waarom. Spontaniteit waarmee simpel gegeven aanvaardbaar had kunnen worden, ontbreekt. Kulle is te precieus voor stoere zeebonk en drinkt pils met geheven pink, Schollin is tijdens uitvoerige bedscène constant bezig om zich met de lakens bedekt te houden.

Nils Holgerssons underbara resa

1962 | Familiefilm, Fantasy

Zweden 1962. Familiefilm van Kenne Fant. Met o.a. Sven Lundberg, Max von Sydow, Christina Schollin, Gösta Ekman en Axel Düberg.

Een stout jongetje wordt voor straf tot miniatuurformaat getransformeerd en maakt op de rug van een gans een avontuurlijke tocht boven Zweden. Het sprookje van Selma Lagerlöf kreeg een weinig magische filmbewerking met doorzichtige trucages. Het geheel is een afwisseling van een uit de lucht gefotografeerde natuurdocumentaire met al te praterige dialoogscènes en werkt voor kinderen weinig onderhoudend, al is Lundberg grappig in de titelrol.

Änglar, finss dom?

1960 | Komedie, Erotiek

Zweden 1960. Komedie van Lars Magnus Lindgren. Met o.a. Christina Schollin, Jarl Kulle, Isa Quensel, Edvin Adolphson en Margit Carlqvist.

Een rijke erfgenaam wil zijn maatschappelijk nut bewijzen en wordt bankemployé. Zo leert hij een admiraalsdochter kennen en slaagt, ondanks vele weerstanden, zowel in de liefde als in een zelfstandige carrière. Deze ongewoon lichtvoetige Zweedse film heeft verder weinig oorspronkelijkheid, behalve een ietwat verdergaande pikanterie. De succescombinatie van het sterduo en de regisseur leverde later KÄRE JOHN op.