Carson McCullers: schrijver.
Er zijn 2 films gevonden.

The Ballad of the Sad Cafe

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Drama van Simon Callow. Met o.a. Vanessa Redgrave, Keith Carradine, Cork Hubbert, Rod Steiger en Austin Pendleton.

Rijke complexiteiten van de Amerikaanse Deep South komen heerlijk aan bod in deze film naar de gelijknamige novelle van Carson McCullers en de toneelversie van Edward Albee. Een bij momenten gewelddadige Redgrave deelt de lakens in een gehucht uit; ze zette ooit haar kersverse echtgenoot Carradine in de huwelijksnacht de deur uit, waarna ze het tot de plaatselijke legende schopte. Gesitueerd rond 193O aan het begin van de Grote Depressie. Verder is er nog Hubbert die een gebochelde speelt en tot Redgrave's entourage hoort. Callow's filmregiedebuut is zelfverzekerd en scherpzinnig; hij haalt al het mogelijke uit de acteurs. Het oogt en klinkt allemaal goed, maar echt gezellig is het beslist niet en de finale is moeilijk te accepteren. Wellicht wat te toneelmatig en zeker niet naar ieders gading. Het scenario is van Michael Hirst. Het camerawerk is van Walter Lassally.

Reflections in a Golden Eye

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van John Huston. Met o.a. Elizabeth Taylor, Marlon Brando, Brian Keith, Julie Harris en Robert Forster.

Taylor bedriegt haar man, majoor Brando, bijna openlijk met kolonel Keith. Behalve enkele bedekte toespelingen, wordt niet dieper ingegaan op de affaire, aangezien het huwelijk tussen beiden toch al seksloos is. Keiths vrouw Harris is de enige die eronder lijdt. Ze kampt met minderwaardigheidsgevoelens, sinds ze drie jaar geleden een misvormd kind ter wereld bracht. Pikante kroniek van onderlinge liefde en afkeer. Brando voelt meer voor de soldaat die het gras maait, dan voor zijn vrouw. Taylor laat niets onverlet om een schandaal te doen losbarsten. Harris heeft zo'n afkeer van haar vrouwelijkheid dat ze haar tepels afknipt met een heggeschaar. En Keith tenslotte, beweegt zich als een speelbal van het lot tussen deze personages. Een onmogelijk scenario van Chapman Mortimer en Gladys Hill, naar een roman van Carson McCullers, waarmee alleen een extrovert cineast als Huston uit de voeten kan. Zeker niet zijn beste film, maar de sadistische manier waarmee hij de personages manipuleert, is onvergetelijk. De acteurs spelen het spelletje gelukkig mee. Fotografie van Aldo Tonti. Gedraaid in Panavision.