Michael Jary: cast en muziek.
Er zijn 57 films gevonden.

Mein Mann, das Wirtschaftswunder

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland 1961. Komedie van Ulrich Erfurth. Met o.a. Marika Rökk, Fritz Tillmann, Fritz Tillman, Cornelia Froboess en Heinz Erhardt.

Een zakenman sluit terwille van zijn dochter een schijnhuwelijk met een actrice. Na veel geharrewar wordt de schijn werkelijkheid. Het verhaaltje dient als alibi om een schlagerzangeres van de oude (Marika Rökk) generatie en haar jongere collega (Conny Froboess) te kunnen laten dansen en zingen. Het scenario is van Dieter Hildebrandt. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Kauf dir einen bunten Luftballon

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1961. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Ina Bauer, Toni Sailer, Oskar Sima, Paul Hörbiger en Heinz Erhardt.

Een nieuwe versie van de ijsrevuefilm uit 1943, Der Weiße Traum, in kleur en CinemaScope met schaatskampioene Inge König (Bauer) (1957, 1958, 1959) in de hoofdrol. Een theatermusical met hoofdrolspeelster Mia (Stephan), die niet zingen kan, dreigt te floppen, maar wordt beschermd door financier Miffke (Philipp), en wordt vlot omgebouwd tot ijsfestijn, zodat Inge schitteren kan - en dat doet ze ook. Het scenario is van regisseur Von Cziffra. Het camerawerk is van Willy Winterstein.

Pension Schöller

1960 | Komedie

Duitsland 1960. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Rudolf Vogel, Christa Williams, Ann Smyrner, Helmut Lohner en Theo Lingen.

De lotgevallen van student in de medicijnen Lohner die van jazz houdt en naar 20.000 mark zoekt om een bandje op te richten. Daartoe probeert hij zijn rijke oom Vogel centjes af te troggelen onder het motto `de schijn bedriegt maar al te graag`. Banaal en knoeierig. Joachim Wedekind, Gustav Kampendonk en de regisseur fabriekten het zwakke scenario naar de klucht van Wilhelm Jacoby (vader van de regisseur) en Carl Lauff. De derde verfilming; de eerste was in 1930 en tweede in 1952 van Jacoby zelf. Deze zelfherhaling is tevens zijn zwanenzang. Achter de camera stond Willy Winterstein.

Als geheilt entlassen

1959 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1959. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Wolfgang Neuss, Wolfgang Müller, Wera Frydtberg, Günther Schramm en Loni Heuser.

Von Cziffra verfilmde de toneelklucht van Sergio Paolini en Stelio Silvestri over twee would-be gauwdieven, Neuss en Müller, die de kluis van een bank willen kraken. Ze boren daartoe een gat in de vloer van de erboven gelegen woning, die toebehoort aan het pasgetrouwde, maar flink kibbelende echtpaar Schramm en Frydtberg. Bedoeld als parodie op de toen zeer populaire RIFIFI-reeks, maar slechts matig boeiend en tegenwoordig behoorlijk belegen. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Friedel Behn-Grund.

Vater sein dagegen sehr

1957 | Romantiek, Komedie

Duitsland 1957. Romantiek van Kurt Meisel. Met o.a. Heinz Rühmann, Marianne Koch, Hans Leibelt, Maren Bielenberg en Rolf Pinegger.

Wanneer twee kinderen na het overlijden van hun ouders bij hun wettelijke voogd worden gebracht, zijn beide partijen alles behalve gelukkig. Een oom (Rühmann) wil de kinderen wel adopteren, maar brengt daarmee zijn voorgenomen huwelijk ernstig in gevaar. Een ouderwetse familiefilm met Rühmann in de voor hem karakteristieke rol van de vrome en goedmoedige burger. Het scenario is van Hans Jacoby en Gustav Kampendonk naar de roman van Horst Biernath. Het camerawerk is van Kurt Hasse.

Es wird alles wieder gut

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Johanna Matz, Paul Hartmann, Trude Hesterberg, Franz Schafheitlin en Bernard Wicki.

Als de vader van Beate Horstmann komt te overlijden, stort haar wereldje ineen. Ze kan haar school niet meer afmaken, maar ze krijgt een baantje bij de tv (die net in opkomst is) als secretaresse. Haar baas is de sympathieke, maar verlegen Dr. Johann Krapp (Wicki). Toch blijkt onze Beate onder een gelukkig gesternte geboren te zijn: ze heeft zangtalent en met behulp van de handige Peter Link (Biederstaedt) stijgt ze snel naar de top. Dan moet Beate kiezen tussen Peter en Johann. Onrealistisch, lichthartig gedroom uit het tijdperk van het Wirtschaftwunder, niet oncharmant gebracht en gespeeld, maar op den duur verslagen door Vadertje Tijd. Het scenario werd geschreven door Robert A. Stemmle (zelf een regisseur die dergelijke onzinfilms ook draaide) en Manfred Barthel. Het camerawerk is van Willi Sohm.

Drei Mann auf einem Pferd

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Walter Giller, Nadja Tiller, Gardy Granass, Theo Lingen en Kurt Meisel.

Erwin Tucke is dichter, maar hij moet de kost winnen met het maken van vier-regelige rijmpjes voor ansichtkaarten. Daarmee kan hij nauwelijks het zout in de pap verdienen. In zijn vrije tijd vult hij als hobby de paardentoto in, want voor Erwin is dit net zoiets als een kruiswoordpuzzel.

Die Zürcher Verlobung

1957 | Musical, Komedie

Duitsland 1957. Musical van Helmut Käutner. Met o.a. Liselotte Pulver, Bernhard Wicki, Paul Hubschmid, Wolfgang Lukschy en Roland Kaiser.

Een verfilming van Barbara Noack's roman met schlagers als 'Du hast mir nie gesagt: es gibt nur dich' en 'Ja, ja die Liebe in der Schweiz' over een schrijfster die haar verse liefdeservaringen verkoopt aan een filmregisseur.

Die Beine von Dolores

1957 | Muziek

Duitsland 1957. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Ruth Stephan, Germaine Damar, Theo Lingen en Claus Biederstaedt.

Een nachtclubdanseres vertelt haar ouders dat ze als nachtzuster in een ziekenhuis werkt. Wanneer haar vader een baan in de nachtclub krijgt, ontstaan er allerlei verwikkelingen. Matige revuefilm met pittige muziek van Michael Jary.

Der schräge Otto

1957 | Komedie, Musical

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Germaine Damar, Grethe Weiser, Walter Giller, Paul Hörbiger en Gunther Philipp.

Flauwe komedie der verwisselingen over het hoofd van de persdienst Otto Schräge (Giller) van de vermaarde Korty- Revue, die verliefd wordt op Topsy Müller (Damar), een leuk jong ding dat heel aardig kan dansen. Ze heeft één vurige wens: carrière maken bij de revue. Ze vindt Otto een leuke vent, die ze voor Herr Korty houdt. Voordat Otto haar kan uitleggen wie hij nu wel werkelijk is, maakt Topsy's vader, die chefkok is van Hotel Esplanade, een einde aan hun verhouding en het eerste misverstand is aldus geboren. Kortom Topsy wordt toch een revue-ster en ze trouwt met Otto, maar dan is de kijker een dikke anderhalf uur verder en heeft zich onthutst afgevraagd wát er nou zo grappig aan deze film zou moeten zijn.

Das Herz von St. Pauli

1957 | Misdaad, Drama

Duitsland 1957. Misdaad van Eugen York. Met o.a. Hans Albers, Gert Fröbe, Hansjörg Felmy, Jürgen Wilke en Karin Baal.

De trotse ex-kapitein Jonny Jensen wil zijn havencafé redden van een faillissement. Hij trekt de boef Jabowski aan als partner en moet vervolgens toezien hoe Das Herz von St. Pauli verwordt tot een nachtclub.

Mädchen mit schwachem Gedächtnis

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Germaine Damar, Peter Weck, Rudolf Platte, Heinz Erhardt en Loni Heuser.

Vehikel voor toenmalige schlagerster Weck als Poldi Kohlegger en populaire komediant Erhardt als persfotograaf Albert in een verwisselingsklucht, waar nu toch wel de glans vanaf is. Anny Prechtl (Damar) is een wicht uit Beieren, wier jeugdvriend Weck revuester in München is. Ze droomt ook van zo'n carrière en neemt de trein naar de grote stad waar ze berooid aankomt omdat ze onderweg bestolen werd. Weck blijkt in werkelijkheid kelner te zijn en samen belanden ze in een erfeniszwendel, die door het echtpaar Turner uit Amerika (Buhlan-Leibelt) is opgezet.

Große Starparade

1954 | Musical

Duitsland 1954. Musical van Paul Martin. Met o.a. Adrian Hoven, Renate Holm, Aribert Wäscher, Gunther Philipp en Michael Jary.

Een jong muzikaal stel, dat door een piratenzender grote populariteit heeft verworven, mag tenslotte tóch trouwen nadat de rijke vader van het meisje lang tegengestribbeld heeft. Dun verhaaltje, maar een bonte opeenvolging van shownummers.

Keine Angst vor grossen Tieren

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Ulrich Erfurth. Met o.a. Heinz Rühmann, Gustav Knuth, Ingeborg Körner, Gisela Trowe en Werner Fuetterer.

Een aardige komedie, waarin R[KA3]uhmann een schuchter burgermannetje speelt, Emil Keller (met een dito verloofde), die drie leeuwen erft van een oom die tot zijn dood dompteur in een circus was. Goed spel en vermakelijk. Het scenario is van Louis Agotay, Just Scheu en Ernst Nebhut. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Heimlich, still und leise

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Gretl Schörg, Walter Giller, Hans Nielsen en Theo Lingen.

Een beroemde operettezangeres moet heel wat doorstaan voordat het geluk haar toelacht. Een niet onaardige operettefilm, waarvoor Paul Linckes muziek door Michael Jary in een nieuw jasje werd gestoken.

Das singende Hotel

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Hans Söhnker, Ursula Justin, Fita Benkhoff, Paul Westermeier en Rudolf Platte.

Een als jongen verklede muzikante gaat inplaats van haar gewonde broer naar een wintersporthotel als skileraar. Prompt wordt ze verliefd op de eigenaar van het hotel. Pas na heel wat gedoe kan ze haar ware identiteit bekendmaken. Oppervlakkig doch niet onaardig blijspelletje met veel liedjes, waarin je bekende schlager-zangers van toen zoals Zacharias, Buhlan en Paul de mist in ziet gaan als acteur.

Unter den tausend Laternen

1952 | Misdaad

Duitsland 1952. Misdaad van Erich Engel. Met o.a. Hanna Rucker, Michel Auclair, Gisela Trowe, René Deltgen en Inge Meysel.

Een aardige, vakkundige politiefilm over de moord op een componist wiens muziek in feite door een ander werd geschreven. Ook bekend als DIE STIMME DES ANDEREN.

Toxi

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Toxi, Paul Bildt, Johanna Hofer, Carola Höhn en Elisabeth Flickenschildt.

Flauwe, hypocriete nonsens over een ouder echtpaar dat het zwarte meisje Toxi adopteert dat alle racisme overwint en alle harten verovert.

Tanzende Sterne

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Fita Benkhoff, Germaine Damar, Axel von Ambesser, Georg Thomalla en Oskar Sima.

Moeder en dochter, die een verlopen nachtclub beheren, zetten het leven van een aristocratische Engelse familie op stelten. Na veel misverstanden en jaloerse scènes vormen zich toch de juiste paren. Alles hangt als los zand aan elkaar in deze revuefilm, die typerend voor de jaren 1950-60 is. Met veel muziek, maar zonder samenhang en zonder humor. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Georg Bruckbauer.

Königin der Arena

1952 | Muziek, Drama

Duitsland 1952. Muziek van Rolf Meyer. Met o.a. Maria Litto, Hans Söhnker, Grethe Weiser, Paul Kemp en Jan Hendriks.

Een danseresje moet kiezen tussen twee mannen: haar collega- danser bij het circus, en een professor in de kunstgeschiedenis, die haar zekerheid en rijkdom kan bieden. Maar haar hart is bij het circus, ze kiest dus voor een reizend, onzeker bestaan. Een ongeloofwaardige revue-film, gebaseerd op de novelle Wanda van Gerhart Hauptman.

Fräulein Bimbi

1952 | Romantiek, Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1952. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Paul Kemp, Hermann Thimig en Hans Olden.

Pittige Bimbi (Schroth) zit zonder werk en ze wordt uit haar pension gesmeten, maar ze legt de hand op een aanbevelingsbrief die van een vorige gaste was. Hierdoor wordt ze aangenomen als secretaresse bij de cosmeticafirma van Thorm[KA3]alen (Thimig). Zijn knappe zoon Thomas (Holt) werkt er ook. Thomas is verliefd op revuedanseres Evelyn (Künneke), maar zijn oude heer maakt een eind aan die verhouding. Bijgevolg loopt Thomas met een kwaaie kop weg met medename van een zeer belangrijk, geheim recept. Bimbi wordt erop afgestuurd en maakt zich waar tegenover Thomas, die voor haar warm loopt. Als hij met Bimbi terugkeert en zijn vader vertelt dat hij met Bimbi wil trouwen, steekt Herr Direktor Thormälen er opnieuw een stokje voor, maar Thomas houdt echt van Bimbi en zij van hem, zodat er een happy-end in zit. Oubollige dijenkletser zonder grappen, die eigenlijk niet om aan te zien is. Het scenario is van Werner Riedl en het camerawerk is van Albert Benitz.

Der keusche Lebemann

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Georg Thomalla, Joe Stöckel, Grethe Weiser, Karl Schönböck en Dorit Kreysler.

Een bekwaam zakenman wil dat zijn dochter met zijn partner trouwt. Zij wil echter een echtgenoot, die heel veel beleefd heeft. Zo wordt voor de door en door brave burgerman onverwijld een voorgeschiedenis bedacht, wat niet meevalt... Een van de talloze voorbeelden van een Duitse doorsnee-komedie van na de oorlog.

Der bunte Traum

1952 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Molnar, Felicita Busi, Oscar Sima, Josef Meinrad en Alexander Engel.

Tegen het decor van een pompeuze ijsrevue en in het filmmilieu speelt zich een onbeduidende geschiedenis rond de grote liefde en het willen maken van carrière af. Von Cziffra probeerde met deze film vergeefs een vervolg te geven aan zijn succes DER WEIßE TRAUM uit 1943.

Schön muß man sein

1951 | Muziek

Duitsland 1951. Muziek van Akos von Ratony. Met o.a. Sonja Ziemann, Willy Fritsch, Hardy Krüger, Rudolf Platte en Hans Richter.

Ziemann speelt het brutale revuesterretje Maria Schippe dat bij de repetities voor de nieuwe operette van producent Enrico Zwickel (Platte) brutaal opmerkt dat diva Rose de Lila (Ondra) valse noten aanslaat. Hoewel ze geen ongelijk heeft, eist hoofdrol Ondra dat koorzangeresje Ziemann ontslagen wordt. Platte`s hoofd staat daar helemaal niet naar, want vader en zoon Holunder (Fritsch/Krüger) hebben de arrangementen nog niet klaar en de show moet de volgende dag in première. Weinig opwindende film over de verwikkelingen achter de schermen van een operette. Nodeloos om op te merken dat Ziemann over het juiste 'talent' beschikt om de show te redden, terwijl de jonge Krüger verliefd op haar wordt. De muziek is van Michael Jary, die in de film het rolletje van 'kapellmeister' van het operette-orkest speelt. Het scenario is van Dr. Gustav Kampendonk, die assistentie kreeg van Kurt Schwabach en Fritz von Woedtke. Het camerawerk werd verzorgd door Willy Winterstein.

Kommen sie am Ersten

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Erich Engel. Met o.a. Hannelore Schroth, Günther Lüders, Käte Pontow, Inge Meysel en Ernst Lothar.

Een aardige kleine komedie van Erich Engel (niet te verwarren met Erich Engels) over een verkoopstertje dat haar baan bij een bijna failliete winkel niet wil verliezen en op pad gaat om de schulden te incasseren. Schlagers: 'Ausgerechnet Du' en 'Das Schicksal hat Ja gesagt'.

Engel im Abendkleid

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Bruni Löbel, Rudolf Prack, Paul Kemp, Rudolf Platte en Hubert von Meyerinck.

Een jongeman heeft na zijn terugkeer uit Amerika (toentertijd heel magisch) een oogje op een schone dame, die gerechtsdeurwaarder (toen iets heel verschrikkelijks) is, maar zij wil niks van hem weten. Hij weet in het plaatselijke suffertje een berichtje te plaatsen dat zij een kasteel geërfd heeft - dat in werkelijkheid niets meer is dan een onbeheerde ruïne. Allerlei dilettanten dringen zich op en dingen naar haar hand, maar hij weet ten slotte haar hart toch te veroveren. Een komedie die lijkt op de voorstelling van de plaatselijke amateurtoneelvereniging; de waardering is voor de professionele rolbezetting. Scenario van Kurt Bortfeldt en Fritz von Woedtke. Camerawerk van Albert Benitz.

Das unmögliche Mädchen

1951 | Romantiek, Komedie

Oostenrijk 1951. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Paul Kemp, Hermann Thimig en Hans Olden.

Bimbi (Schroth), die rond de dertig is, zit zonder werk en zonder geld. Haar hospita geeft haar een vergeten getuigschrift van een voormalige huurster, waardoor ze een baantje krijgt bij het cosmeticabedrijf van Thorm[KA3]alen (Thimig), die haar aanziet voor de dolle nicht van een invloedrijk politicus. Zoon Thomas (Holt) is verliefd op een revuedanseres (Künneke). Vader Thormälen vindt haar voor zijn zoon een te grote losbol en koopt haar af met een leuke sommetje. Als Thomas dit ontdekt, neemt hij met een rood hoofd en zeer verongelijkt de benen. Bovendien heeft hij in zijn binnenzak de geheime formule voor een nieuw preparaat, dat een groot succes belooft te worden. Bimbi die niet al te veel doen heeft op kantoor, ruikt een kans en reist Thomas achterna. Er bloeit een romance op die bijna in het water valt als Thormälen beweert, dat hij Bimbi heeft gestuurd om Thomas te verleiden terug te komen. Een intrige van niks en een luchtige film die de tand des tijds op den duur niet zal kunnen doorstaan. De rolbezetting, die zijn best doet, raakte al snel in het vergeetboek. Neutraal vermaak voor Duitsland en Oostenrijk onder het wakend oog van de vier mogendheden, die het land bezet hielden, terwijl de overwonnenen zich bezighielden met de wederopbouw. Het scenario is van Werner Rield. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Mädchen mit Beziehungen

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Rudolf Prack, Bruni Löbel, Rudolf Platte, Ursula Herking en Willy Fritsch.

Een werkloze ingenieur bereikt eindelijk zijn doel: hij krijgt een baan bij een grote onderneming en kan met zijn verloofde trouwen. Maar het toeval wil dat de heer, waarmee hij in de trein woorden krijgt, zijn toekomstige chef blijkt te zijn... Uit dit meer dan zwakke idee ontspint zich een zeldzaam domme komedie met de gebruikelijke schlagers uit die jaren.

Gabriela

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Géza von Cziffra. Met o.a. Zarah Leander, Carl Raddatz, Vera Molnar, Gretha Weiser en Käte Haack.

Leander is nachtclubzangeres Gabriela en mede-eigenaresse van het etablissement 'Bei Gabriela'. Ze verkoopt haar aandeel en trekt zich terug om zich te gaan wijden aan haar dochter Molnar, die inmiddels twintig is. Daartoe is het echter te laat, want die neemt het moeder kwalijk dat ze in een pleeggezin moest opgroeien. Mamma Leander kon echter niet anders want ze was gescheiden om musicus Raddatz van haar vader Breuer, een rijke industrieel in Zweden. Het nachtlokaal gaat door Leander's vertrek minder lopen. Haar voormalige zakenpartner Assmann neemt contact op met haar ex en voor de hand liggende verwikkelingen leiden naar een voorspelbare finale; melodramatische cliché- film met goed spel van de hoofdrollen en om de legendarische Leander de moeite waard. Eerste Duitse film van Leander na WO II; ze zingt o.a. 'Wann wirst Du mich fragen' en 'Im Leben ist alles so wunderschön'.

Die Dritte von rechts

1950 | Komedie, Musical, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Mollnar, Grethe Weiser, Peter van Eyck, Robert Lindner en Marianne Wischmann.

Een prototypische revuefilm over een dansgroep. Een van de meisjes blijkt verdwenen en een financier probeert de zaak op te lichten. Het zijn slechts voorwendsels voor een film vol zang en dans. Charmant en lichtvoetig. Het scenario is van regisseur Von Cziffra. Het camerawerk is van Willy Winterstein. Mono.

Des Lebens Ÿberfluß

1950 | Romantiek, Komedie

Duitsland 1950. Romantiek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Erika Müller, Margarete Slezak, Ingeborg Körner, Olaf Torsten en Gunnar Möller.

Een opgewekte romantische liefdesgeschiedenis in het Duitse studentenmilieu van vlak na WO II. Licht amusement, een beetje niveau en goede vertolkers.

Der Mann, der sich selber sucht

1950 | Mysterie, Muziek, Komedie

Duitsland 1950. Mysterie van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Molnar, Wolf Albach-Retty, Petra Trautmann, Karl Schönböck en Paul Kemp.

Een jonge Amerikaanse miljonaire wordt verliefd op een juwelendief, die het louter en alleen om haar sieraden te doen is. De man die werkelijk van haar houdt, slaagt erin het bedrog aan het licht te brengen. Tamelijk spannende muzikale misdaadkomedie uit het naoorlogse Duitsland, waarin steeds andere locaties te zien zijn.

Und finden dereinst wir uns wieder

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Hans Müller. Met o.a. Lutz Moik, Hans Neie, Käthe Haack, Paul Dahlke en Willi Rose.

Een film die aan Rossellini's GERMANIA ANNO ZERO doet denken over een groepje jongeren dat in het laatste oorlogsjaar naar Berlijn trekt om het tegen de Russen te verdedigen. Fraai camerawerk van Claus von Rautenfeld en gevoelige regie van jonge mensen.

Du bist Musik für mich

1947 | Muziek, Komedie

Duitsland 1947. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Olly Holzmann, Rudolf Prack, Hans Olden, Georg Lorenz en Paul Kemp.

Een slimme componist met wat verouderde ideeën over zijn vrouwelijke collega's raakt er desondanks van overtuigd, dat het andere geslacht goede muziek kan componeren. Een typisch oppervlakkig na-oorlogs muzikaal blijspel. Camerawerk van Hans Schneeberger. Ook bekend als LIEBE NACH NOTEN.

Intimitäten

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Viktor de Kowa, Greti Schörg, Ernst Waldow, Harald Paulsen en Camilla Horn.

De Kowa is een jonge toneelspeler, die `verloofd` is met modinette Sch[KA3]org. Ze ontvangt sedert kort elke dag een bloemenhulde en dat blijkt afkomstig te zijn van de oudere, snoeperige graaf Paulsen, die in een naburig hotel logeert en haar uitnodigt te komen dineren. De verpauperde edelman wil zijn tijd aangenaam verpozen terwijl hij wacht op de komst van de rijke weduwe Horn met wie hij wil gaan trouwen. De Kowa die groen ziet van jaloezie zal het etentje eens grondig verzieken door telkens weer in andere gedaantes en vemommingen op te komen, een peuleschilletje voor een toneelspeler, die zijn vak verstaat. Als onderwijl de weduwe is gearriveerd, blijkt zij niet alleen steenrijk, ook nog een schoonheid (wat wil een man nog meer!) en raakt De Kowa tot over zijn oren verliefd op haar. Hij staat voor een dilemma. Een vrolijke komedie met effectieve verkleedpartijen van De Kowa, die nog niets van zijn kracht heeft ingeboet. De film viel de twijfelachtige eer ten deel om zich in 1948 als de eerste te onderwerpen aan de vrijwillige zelfcensuur (FSK, Freiwillgen Selbstkontrolle der Filmwirtschaft).

Karneval der Liebe

1943 | Musical

Duitsland 1943. Musical van Paul Martin. Met o.a. Johannes Heesters, Dora Komar, Hans Moser, Dorit Kreysler en Axel von Ambesser.

De tenor Peter Hansen staat op het punt met een danseres (Kreysler) te trouwen, maar huwt op het laatste moment toch liever een zangeres van wie hij echter na vier weken weer gescheiden is. Het paar uit Immer nur du, Dora Komar en Johannes Heesters, opnieuw in een revuefilm vol liedjes die de status van 'evergreens' hebben bereikt, zoals 'Durch dich wird diese Welt erst schön' en 'Haben Sie schon mal im Dunkeln geküßt?'. De componist is ditmaal Michael Jary.

Grossstadtmelodie

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Werner Hinz, Karl John, Will Dohm en Paul Henckels.

Een jonge persfotografe heeft succes in haar beroep en in de liefde. Een zeer vlot gemaakte film die door de opnamen van Berlijn in oorlogstijd ook documentaire waarde heeft. In de oorspronkelijke versie zitten als nazi-propaganda bedoelde fragmenten. Scenario van de regisseur naar een manuscript van Geza von Cziffra, Maria von der Busche en een idee van Else Feldbinder. Camerawerk van Walter Pindter.

Geliebter Schatz!

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Johannes Riemann, Dorit Kreysler, Ida Wüst, Sonja Ziemann en Harald Paulsen.

Een liefdesbrief die in verkeerde handen valt brengt drie huwelijken aan het wankelen. Een pittige komedie waarin aanstekelijk wordt geacteerd.

Gabriele Dambrone

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Gusti Huber, Siegfried Breuer, Ewald Balser, Eugen Klöpfer en Theodor Loos.

Na teleurstelling in de liefde wacht Gabi Berghofer een geslaagde loopbaan als actrice. De uitstekende cameraman Richard Angst kon zich uitleven in fraaie landschapopnamen. Voor het overige liet regisseur Steinhoff hem bijna uitsluitend toneelspel registreren, maar dat is dan wel van voortreffelijke kwaliteit.

Ein Mann mit Grundsätzen?

1943 | Muziek, Komedie, Drama

Duitsland​/​​Duitsland 1943. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Lola Müthel, Ursula Herking, Ernst Waldow en Fritz Odemar.

Omdat ze weet dat dr. Hans Winhold uit principe niets van gestudeerde vrouwen wil weten, geeft zijn collega, de chemicus Christl Weiden, zich voor danseres uit. Hij vergeet tenslotte zijn vooroordelen en Christl wordt zijn vrouw. Na een aardig begin verzandt de zaak spoedig. De muziek van Jary is een pleister op de wonde. Scenario van Maria von der Osten-Sacken. Camerawerk van Reimar Kuntze.

Maske in Blau

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Clara Tabody, Hans Moser, Wolf Albach-Retty, Ernst Waldow en Richard Romanowsky.

Een vrije verfilming van Heinz Hentschke en Fred Raymonds bekende operette.

Die Grosse Liebe

1942 | Musical

Duitsland 1942. Musical van Rolf Hansen. Met o.a. Zarah Leander, Viktor Staal, Grethe Weiser, Paul Hörbiger en Wolfgang Preiss.

Deze film bevat de beroemde schlager 'Davon geht die Welt nicht unter', maar ook 'Mein Leben für die Liebe' en 'Ich weisz, es wird einmal ein Wunder gescheh'n', liedjes die in die jaren een dubbele betekenis meekregen. Vliegenier Viktor Staal moet steeds maar weer afscheid nemen van zijn grote liefde, variété-zangeres Leander. Bijna 30 miljoen Duitsers zagen de film nog voordat de oorlog afgelopen was, waarmee de erotiek uitstralende Leander er een van de grootste commerciële successen in Duitsland van maakte.

Das Grosse Spiel

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Robert A. Stemmle. Met o.a. René Deltgen, Gustav Knuth, Heinz Engelmann en Maria Andergast.

Twee voetballers zijn verliefd op hetzelfde meisje en daardoor komt de eenheid van het elftal in gevaar. Onderhoudende, vlot gemaakte film met een prima in beeld gebrachte voetbalwedstrijd aan het slot.

Was geschah in dieser Nacht?

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Theo Lingen, Lucie Englisch, Irene von Meyendorff, Karl Ludwig Diehl en Hans Brausewetter.

Marion is te verlegen om de, niet minder verlegen, dr. Johannes Petersen te bekennen dat ze van hem houdt. Een resoluut nichtje zorgt ervoor dat ze een paar worden. Een amusant blijspel met goede dialogen, aantrekkelijke muziek van Jary en een spitse regie van Lingen.

Familienanschluss

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Karin Hardt, Hermann Speelmans, Ludwig Schmitz, Olga Limburg en Rudolf Platte.

Een gepensioneerde kapitein, die aan de vaste wal van alles heeft aangepakt maar steeds failliet gaat, opent een familiepension. Dit gemoedelijke volksstuk speelt in Keulen zodat het Keulse dialect niet van de lucht is.

Auf Wiedersehen, Franziska

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Marianne Hoppe, Hans Söhnker, Fritz Odemar, Rudolf Fernau en Hermann Speelmans.

Een journaalfilmer is zo vaak op pad dat hij vrouw Franziska (fijne rol van Hoppe) en kinderen steeds verwaarloost. Als hij het eindelijk kalm-aan kan doen, breekt de oorlog uit en moet hij naar `t front. Pas dan (let op de propaganda!) kan vrouwlief zich met het afscheid verzoenen. In 1957 werd een nieuwe versie AUF WIEDERSEHEN FRANZISKA gemaakt.

Zwei Welten

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Gustaf Gründgens. Met o.a. Max Eckard, Joachim Brennecke, Paul Bildt, Berta Monnard en Hansi Wendler.

Romantiek en vriendschap tussen jongelui die bij het binnenhalen van de oogst moeten helpen. Een film, die tot heimelijk plezier van hen die Gründgens' geaardheid kenden, duidelijke homoseksuele toespelingen bevatte, ofschoon hij ongetwijfeld bedoeld was als nazi-propaganda.

Falschmünzer

1940 | Misdaad

Duitsland 1940. Misdaad van Hermann Pfeiffer. Met o.a. Kirsten Heiberg, Rudolf Fernau, Karin Himboldt, Hermann Brix en Theodor Loos.

In deze spannende krimi gaat het om een bende geldvervalsers die vanuit Zwitserland veel vals geld Europa in pompt. Juliette (Heiberg), die verliefd is op een Italiaanse professor (Loos), probeert zich tevergeefs uit de bende los te maken. De professor geeft de politie belangrijke tips, die uiteindelijk leiden tot de arrestatie van de misdadigers (Fernau und Speelmans). Juliette pleegt zelfmoord als de professor niets meer met haar te maken wil hebben. Vooral het overtuigende spel van de Noorse hoofdrolspeelster verdient vermelding, maar ook de film als geheel is duidelijk beter dan de doorsnee misdaadfilm.

Blutbrüderschaft

1940 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1940. Drama van Philipp Lothar Mayring. Met o.a. Hans Söhnker, Ernst von Klipstein, Anneliese Uhlig, Rudolf Platte en Paul Westermeier.

Twee bevriende officieren (S[KA3]ohnker en Klipstein) in WO I ervaren de wapenstilstand in november 1918 en het Verdrag van Versailles als een vernedering. Terwijl de een geen doel meer heeft in zijn leven en eraan onderdoor dreigt te gaan, sluit de ander zich aan bij de nazi`s. Beide mannen zijn op dezelfde vrouw (Uhlig) verliefd. Dit veroorzaakt rivaliteit tussen de voormalige kameraden. Vlak nadat Hitler de macht heeft overgenomen, komt de verzoening tot stand. De film eindigt met een sc[KA2]ene waarin de twee vrienden vrolijk de oorlog tegen Polen (1939) in marcheren. Een kwalijke propagandafilm, die nog steeds niet in Duitsland vertoond mag worden. Toch wordt er overtuigend ingespeeld en de vlotte handeling maakt hem boeiend.

Paradies der Junggesellen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Brausewetter, Josef Sieber, Albert Florath en Rudolf Schündler.

Vrienden beloven een ambtenaar te behoeden voor een derde huwelijk, omdat de vorige twee misliepen. Uiteindelijk belandt iedereen in de huwelijksboot. Karl Peter Gillmann en Günter Neumann bewerkten de roman van Johannes Boldt tot scenario. Camerawerk van Carl Drews.

Männer müssen so sein

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Hertha Feiler, Hans Söhnker, Hans Olden en Paul Hörbiger.

Door toedoen van haar afgewezen minnaar wordt een danseres in een circus aangevallen door de tijgers waarmee ze optreedt. Haar carrière is kapot, maar gelukkig komt de dompteur op wie ze eens op slag verliefd raakte weer in haar leven. Rabenalt voelt zich in de circuswereld goed thuis.

Kitty und die Weltkonferenz

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Hannelore Schroth, Fritz Odemar, Maria Nicklisch, Christian Gollong en Paul Hörbiger.

Een verfilmde bewerking van Stefan Donats toneelstuk 'Weltkonferenz' over een manicurie die haar vriend, een journalist, een interview bezorgt met een belangrijke Engelse minister. Käutners debuutfilm werd enkele maanden na de première verboden.

Der Florentiner Hut

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heinz Rühmann, Herti Kirchner, Christl Mardayn, Hans-Georg Laubenthal en Christi Mardayn.

Een bruidegom komt op zijn trouwdag in moeilijkheden, omdat zijn paard aan een strooien dameshoed heeft zitten knabbelen. Labiches komedie LE CHAPEAU DE PAILLE D'ITALIE werd al eens door René Clair verfilmd. Diens esprit is in deze Duitse versie echter ver te zoeken.

Nanu, Sie kennen Korff noch nicht?

1938 | Mysterie, Komedie

Duitsland 1938. Mysterie van Fritz Holl. Met o.a. Heinz Rühmann, Viktor Janson, Franz Schafheitlin, Fritz Rasp en Agnes Straub.

De fluitist Niels Korff (Rühmann) wordt door twee gangsters voor een auteur van detectiveboeken gehouden en raakt op deze manier in allerlei avonturen verwikkeld. De rol van held- tegen-wil-en-dank is geknipt voor Rühmann in dit naar een thriller-parodie neigende blijspel. Scenario van Jakob Geis en Peter Francke. Camerawerk van Georg Bruckbauer.

Lauter Lügen

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Heinz Rühmann. Met o.a. Hertha Feiler, Albert Matterstock, Fita Benkhoff, Paul Bildt en Wolfgang Staudte.

Rühmanns eerste zelf geregisseerde komedie over een autoracer die verliefd wordt op een verpleegster; maar zijn vrouw steekt er bijtijds een stokje voor.

Mädchen für alles

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Ralph Arthur Roberts, Ellen Frank, Rudolf Platte en Irmgard Nowak.

Hanni (Weiser), `meisje-voor-alles` bij dr. F[KA3]urgartner (Robets) en zijn vrouw Lissy (Frank), is verliefd op een beroemde vlieger met wie ze onder de naam Isabella correspondeert. Lissy wil dat deze met de schoonzuster van haar man trouwt en ontslaat Hanni, die na veel verwikkelingen tóch in de armen van de piloot belandt. Er valt vooral dankzij Grethe Weiser heel wat af te lachen hoewel het er hier en daar wel wat te dik bovenop wordt gelegd. Scenario van B.E. Lüthge naar het toneelstuk van Hans Adler. Camerawerk van Carl Drews.

Spiel an Bord

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Viktor de Kowa, Susi Lanner, Alfred Abel, Carsta Löck en Jakob Tiedtke.

Een jonge man (Kowa) gaat als - ogenschijnlijk - blinde passagier aan boord van het stoomschip Bremen, dat naar Amerika zal vertrekken. Hij wordt aangezien voor een miljonair en prompt door twee boeven (Meyerinck en Heidemann) achtervolgd. De echte miljonair (Abel) reist echter incognito met zijn dochter (Lanner). Na allerlei verwikkelingen worden zij en de jonge man een paar. De boeven, die het op de postzegelverzameling van de miljonair gemunt hadden, worden door een vrouwelijke detective (Löck)ontmaskerd. Een fantasieloze film, die alleen dankzij de goede acteurs nog middelmatig is.