Yveline Ailhaud: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Les Cordier, Juge et flic : Combinaison mortelle

1994 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1994. Drama van Alain Bonnot. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Antonella Lualdi en Jean-Pierre Bagot.

Meester Constantin (Briquet), bekend en rijk advocaat in Parijs, brengt de nacht door in een goktent. Hij neemt afscheid van zijn jonge minnares en wordt enkele uren later in zijn huis vermoord. Zoon Cordier (Madinier) denkt aan politieke implicaties, vader Cordier (Mondy), de flik, houdt het bij proza[KA3]ische motieven. De zaak geraakt in stroomversnelling wanneer Madame Patinella (Ailhaud), de vrouw van de concierge van het huis, vermoord wordt terwijl ook de concierge (Bagot), en de call-girl Sylvia (Courval), warempel een oud liefje van commissaris Cordier, bedreigd worden. Door regisseur Bonnot, André Nevers en Effem geschreven scenario zorgt voor een coctail van humor en suspense.

L'affaire Voltaire

1994 | Biografie

Frankrijk​/​​Zwitserland 1994. Biografie van Jacques Mény. Met o.a. Christian Rist, Charles-Antoine Decroix, Thomas Cousseau, Yveline Ailhaud en Corinne Kaoua.

Driedelige, geromantiseerde biografie over Voltaire, de bekende schrijver en filosoof (1694-1778) uit de Franse Verlichting, waaraan talloze wetenschappers, Voltaire- specialisten en kenners van zijn tijd hun medewerking verleenden. In 1778 keert Voltaire terug naar Parijs, na een verblijf van 28 jaar in het buitenland. De bevolking haalt hem binnen als een koning en hij kan in vrede sterven. Zestig jaar eerder zetten zijn ervaringen in Engeland hem aan tot het schrijven van [KL]Les lettres philosophiques[KLE], die bij de machtshebbers een storm van verontwaardiging veroorzaakten en hem de ballingschap in dreven. Uitgeweken naar Cirey-sur-Blaise leidden Voltaire (indrukwekkend gespeeld door Decroix) en zijn minnares Emilie du Châtelet een leven dat zij verdeelden tussen intensieve intellectuele arbeid en aards vertier. Gegrepen door de aardbeving die in Lissabon in 1755 30.000 mensen het leven kostte, schreef Voltaire Candide. Hij verhuisde naar Ferney, aan de Frans-Zwitserse grens, waar de Europese intelligentsia haar opwachting maakte. Toen ontstond de mythe Voltaire. Mede dankzij de Franse Revolutie belandde Voltaire in 1791, meer dan tien jaar na zijn dood, in het Panthéon. Traag, maar netjes in beeld gebracht. Poëzie voor oor en oog.

Le Tartuffe

1984 | Komedie, Romantiek, Drama

Frankrijk 1984. Komedie van Gérard Depardieu. Met o.a. Gérard Depardieu, François Périer, Paule Annen, Yveline Ailhaud en Elisabeth Depardieu.

Bewerking van Jacques Lassalle`s bewerking van het toneelstuk van Moli[KA2]ere over de arme sloeber Tartuffe, die onder de vleugels van de steenrijke Orgon (Périer) komt, hem zijn erfgenaam maakt en wil dat zijn dochter met hem trouwt. De alomvertegenwoordigheid van Depardieu in de titelrol lijkt bedoeld om een ster van hem te maken. Hij heeft zich heel trouw gehouden aan Moliére's schrift en geest, maar heeft daarentegen de afstand tussen het toneel en het publiek bewust weggelaten en het is dan alsof men niet meer naar een toneelstuk kijkt. Dat is echter een betwistbaar standpunt. Toch een goede prestatie, die prachtig gefilmd is. Het camerawerk is van Pascal Marti. Mono.

La femme publique

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Andrzej Zulawski. Met o.a. Alain Maline, Yannic Gilbert, Francis Huster, Valérie Kaprisky en Lambert Wilson.

Een duivels drama à la Dostojevsky en niet zonder reden, want de film wordt gemaakt binnen de film LES POSSÉDÉS. De hoofdpersonen zijn halfslachtig van aard, zijn psychisch ziek, gekweld en verscheuren elkaar. Een wereld die bijzonder veel lijkt op die van Ingmar Bergman. Het zou niet mogelijk zijn een juiste samenvatting van de film te geven zonder er tegelijk afbreuk aan te doen. De hoofdpersonen richten zich uiteindelijk tot het publiek en bewijzen zodoende dat het een verward en verwarrend spel van droom en werkelijkheid is. Zulawski is heer en meester over een eigenaardige, krampachtige en expressionistische wereld, die tegelijkertijd schoonheid uitstraalt.

La Petite Bande

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm, Mysterie

Frankrijk 1982. Familiefilm van Michel Deville. Met o.a. François Marthouret, Roland Amstutz, Nathalie Bécue, Françoise Lugagne en Georges Carmier.

Deville en zijn handlanger Perrault (DOSSIER 51) hebben zich laten inspireren door een authentieke gebeurtenis uit 1979: het zeer onverstandige uitstapje van zeven heel jonge Engelsen in Frankrijk hebben zij met een hele menigte bizarre personen en wonderlijke gebeurtenissen in verband gebracht. De film is een allegorie die een veelal bekrompen houding van volwassenen benadrukt. Andere bijzonderheid: de film bevat geen enkel geluid! Slim gedaan, met als enige fout het naast elkaar plaatsen van niet bij elkaar passende beelden en het mislukken van enkele komische scènes. Ook bekend als LES PETITS ANGLAIS.

La Gueule du loup

1981 | Film noir, Misdaad

Frankrijk 1981. Film noir van Michel Léviant. Met o.a. Miou-Miou, Paul Crauchet, Anémone, Gérard Sergues en Yves Bureau.

Begint als een heuse detective, compleet met overval en auto-ongeluk maar gaat dan snel over op schilderachtige beschrijvingen van randfiguren à la Simenon. Zeer gebrekkig plot en volledig voorspelbare ontknoping. Wel heerst er een eigenaardige sfeer in de stad waar het zich allemaal afspeelt. Een sfeerfilm, kortom, waaraan slechts een goed opgebouwd scenario ontbreekt.

Fernand

1979 | Drama, Komedie

Frankrijk 1979. Drama van René Féret. Met o.a. Bernard Bloch, Jany Gastaldi, Yves Reynaud, Dominique Arden en Roland Amstutz.

Sobere, tedere film met Bloch als een naïeve, brave man die gewoon te goed is voor deze wereld en die dan ook constant door iedereen bedrogen en bestolen wordt. Een bescheiden, geslaagde produktie met een uitstekende hoofdrol van Bloch.