Lien Deyers: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Punks kommt aus Amerika

1935 | Avonturenfilm

Duitsland 1935. Avonturenfilm van Karl Heinz Martin. Met o.a. Lien Deyers, Attila Hörbiger, Ralph Arthur Roberts en Sybille Schmitz.

Na zeven jaar geleden na een ruzie naar Amerika te zijn geëmigreerd keert Punks in de schoot van zijn familie terug. Hij lost een juwelendiefstal op en vindt een bruid. Tamelijk zwak geregisseerd. Het spel van Attila Hörbiger en Ralph Arthur Roberts doet wat geforceerd aan; de Nederlandse Lien Deyers is bescheidener en beter. Het was haar laatste Duitse film; ze ging met haar joodse echtgenoot, regisseur Alfred Zeisler, naar Engeland.

Ich liebe alle Frauen

1935 | Muziek

Duitsland 1935. Muziek van Karl Lamac. Met o.a. Lien Deyers, Jan Kiepura, Paul Bildt, Fritz Imhoff en Margarete Kupfer.

De beroemde zanger Jan Moreno heeft een dubbelganger die in een delicatessenzaak werkt en daaruit vloeien heel wat verwikkelingen voort. Jan Kiepura speelt met veel plezier z'n dubbelrol en zingt het hoogste lied, o.a. 'Ob blond, ob braun, ich liebe alle Frau'n' van Robert Stolz. Een van de laatste Duitse films van de Nederlandse Lien Deyers.

Karneval und Liebe

1934 | Komedie

Oostenrijk 1934. Komedie van Karl Lamac. Met o.a. Hermann Thimig, Hans Moser, Rudolf Carl, Herbert Rübner en Lien Deyers.

Een revue-ster houdt van een zangstudente, maar moet met de dochter van een autofabrikant trouwen. Gelukkig blijkt het één en hetzelfde meisje te zijn. Een lusteloos blijspel hoezeer Deyers en Thimig ook hun best doen. Om Moser en Carl kan men af en toe nog wel eens hartelijk lachen.

Ich sing' mich in Dein Herz hinein

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fritz Kampers. Met o.a. Hans Söhnker, Lien Deyers, Adele Sandrock, Harald Paulsen en Max Gülstorff.

Een slecht gemaakte komedie over een jongeman (S[KA3]ohnker), die onder de naam van zijn vriend (Paulsen) de dochter van een grootgrondbezitter (Gülstorff) het hof maakt. Tussen de bedrijven door ontmaskert hij een roversbende, die het op de familiejuwelen heeft voorzien. Als beloning krijgt hij natuurlijk zijn geliefde. Deze film is uitsluitend het aanzien waard vanwege Adele Sandrock, die, zoals altijd, verrukkelijk is. Voor de rest is het beter dit werkje maar over te slaan. Ook bekend als DIE KLEINE UNBEKANNTE.

Gold

1934 | Sciencefiction

Duitsland 1934. Sciencefiction van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Friedrich Kayssler, Brigitte Helm, Lien Deyers en Rudolf Platte.

Een geleerde kan uit lood goud maken, maar door sabotage vliegt zijn laboratorium de lucht in. Een spannende SF-film. De geallieerde troepen namen na 1945 de film in beslag omdat zij dachten dat hij over atoomsplitsing ging.

Der Vetter aus Dingsda

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte en Paul Heidemann.

De operette, die in 1921 in premi[KA2]ere ging, was een blijvend succes, zodat er in 1934 een film van werd gemaakt. De tenor Walter von Lennep speelt hier de zwerver, die verliefd wordt op een keurig meisje (Deyers). Hij geeft zich uit voor haar neef Roderik en hij verovert haar hart, ook al is in die tijd haar echte neef (Wilmsen) verschenen. Doorsnee operetteprent waarin gelukkig alle rollen (behalve die van Von Lennep) door acteurs gespeeld worden, zodat je niet alleen van de muziek, maar ook een beetje van het spel kunt genieten. De Nederlandse actrice Lien Deyers heeft tot 1935 in Duitse films gespeeld, daarna emigreerde ze naar Engeland. Over haar verdere loopbaan is weinig bekend. Ook bekend als DAMENWAHL.

Lachende Erben

1933 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1933. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Heinz Rühmann, Lien Deyers, Lizzi Waldmüller, Max Adalbert en Ida Wüst.

R[KA3]uhmann als wijnverkoper tegenover de Nederlandse Deyers (die in Duitsland als actrice groot succes had) in een alleraardigste stijlvolle romantische komedie van de theaterregisseur Ophüls. Het scenario is van Felix Joachimson en de regisseur. Het camerawerk is van Eduard Hoesch.

Die vom Niederrhein

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Max Obal. Met o.a. Lien Deyers, Albert Lieven, Fritz Kampers, Helene Fehdmer en Elisabeth Wendt.

Verfilming van een boek van de populaire schrijver Rudolf Herzog die vlak voor 1900 heel populiar was. De zoon van een industrieel (Lieven) wordt verliefd op de dochter van een wasvrouw (Fehdmer). Maar als de jongeman uit Düsseldorf in Heidelberg gaat studeren, is hij zijn liefje gauw vergeten. Toch is zij het die hem redt als hij later zelfmoord wil plegen, en de gelieven krijgen elkaar alsnog. Middelmatige verfilming van een middelmatige roman. Een stoffige film die in 1933 al uit de tijd was. Jammer van de goede acteurs.

Die Verliebte Firma

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Gustav Fröhlich, Anny Ahlers, Lien Deyers, Leonard Steckel en Ernst Verebes.

Het sympathiek, humoristisch en stijlvol debuut van Ophüls over een filmploeg die in z'n geheel verliefd is op een telefoniste, vervolgens een talentloze hoofdrolspeelster ontslaat om van de aanbeden dame een ster te maken. De Nederlandse Deyers is de aanbedene in haar zestiende Duitse film.

Sein Scheidungsgrund

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Alfred Zeisler. Met o.a. Lien Deyers, Johannes Riemann, Blandine Ebinger en Paul Hörbiger.

Om wat geld te verdienen fungeert een studente op verzoek van de advocaat als het 'motief' voor de scheiding van een haar onbekend echtpaar. Een vlot, geestig blijspel met een prima rol van Deyers.

Der Mann, der seinen Mörder sucht

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Robert Siodmak. Met o.a. Heinz Rühmann, Lien Deyers, Hans Leibelt, Raimund Janitschek en Hermann Speelmans.

Een scenario van Billie Wilder naar het toneelstuk van Ernst Neubach: Jim, der Mann mit der Narbe. Typisch zwarte komedie uit de jaren dertig zoals ze in Hollywood werden gemaakt. Een man is te laf om zelfmoord te plegen, struikelt thuis over een inbreker en zegt: Ha! Jij kunt wat voor me doen. Maar als de aspirant-zelfmoordenaar opeens verliefd wordt, kost het de grootste moeite de afspraak met de moordenaar weer ongedaan te maken. In 1965 verfilmde Philippe de Broca het oorspronkelijke Jules Verne-verhaal LES TRIBULATIONS D'UN CHINOIS EN CHINE.

Der Hampelmann

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van E.W. Emo. Met o.a. Lien Deyers, Max Hansen, Paul Heidemann, S.Z. Sakall en Otto Wallburg.

Een nieuwe vinding: een sprekende pop inspireert de minnaar van een getrouwde vrouw om zich als zodanig bij haar te laten bezorgen. Haar man gooit de pop het raam uit, denkt een moord begaan te hebben en laat zijn vrouw vrij. Deze valt in de armen van haar minnaar, omdat niet hij maar de echte pop naar beneden gevallen is! Een vrolijke verfilming van de gelijknamige operette van Robert Stolz, waarin de Nederlandse Lien Deyers voortreffelijk wordt gesecondeerd door Max Hansen en Szöke Szakall.

Le Capitaine Fracasse

1929 | Romantiek, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk 1929. Romantiek van Alberto Calvacanti. Met o.a. Pierre Blanchar, Lien Deyers, Charles Boyer, Daniel Mendaille en Marguerite Moreno.

De berooide baron de Sigognac (Blanchar) ontvangt op zijn vervallen manoir in Gascogne (in de Dordogne in het Zuid-Westen van Frankrijk) een theatergroep. Verliefd op het jonge talent Isabelle (Deyers) besluit hij het reizende toneelgezelschap te volgen. Onderweg kan hij bewijzen wat hij waard is als ze worden overvallen door roverhoofdman Agostin (Mendaille) en zijn bende. Als de snel schermende edelman slaat hij de gehele bende van zich af en gaat voortaan door het leven als de onverschrokken held, de legendarische Capitaine Fracasse; in die hoedanigheid was de weg open voor nog veel meer avonturen. Deze zwijgende film kwam uit vlak voordat de geluidsfilm in Europa zijn intrede deed en zo raakte dit werk algauw in het vergeetboek. In 2000 restaureerde Lobster Films in opdracht van de Frans-Duitse cultuurzender ARTE met steun van het Conseil régional d'Aquitaine de film en Michel Portal componeerde er een score bij. Het scenario is van regisseur Cavalcanti en Henry Wulschleger naar een roman van Théophile Gautier. Het camerawerk is van Pierre Benoît en Paul Portier. Een voor cinefielen niet te versmaden werk. Talloze keren herverfilmd. Oorspronkelijke lengte: 2.900 meter.