William Marlowe: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Amsterdam Affair

1968 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1968. Thriller van Gerry O'Hara. Met o.a. Wolfgang Kieling, William Marlowe, Catherine Von Schell, Pamela Ann Davy en Josef Dubin-Behrman.

Een inspecteur gelooft dat er meer achter de moord op een jonge vrouw steekt dan de op het eerste gezicht eenvoudige zaak tegen haar geliefde zou aantonen. Vrij behoorlijke thriller met aardige beelden van Amsterdam. In kleinere rollen o.a. Will van Selst, Lo van Hensbergen, André van den Heuvel en Guido de Moor.

Robbery

1967 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Actiefilm van Peter Yates. Met o.a. Stanley Baker, Joanna Pettet, James Booth, Frank Finlay en Barry Foster.

Baker en zijn bende zijn van plan de nachtposttrein van Glasgow te overvallen. De hold-up wordt tot in detail voorbereid en om aan de nodige uitrusting te komen plegen ze enkele kleinere diefstallen. De overval wordt een succes, maar één van de bendeleden begaat een kleine fout die fatale gevolgen zal hebben. Een fictieve misdaadfilm, die als uitgangspunt de beruchte treinoverval uit 1963 heeft. De film zit knap in elkaar en de acteurs presteren goed. Enkele opvallende achtervolgingsscènes. Yates schreef het ingenieuze scenario, dat sympathieke personages maakt van de gangsters, samen met Edward Boyd en George Markstein. Voor de fotografie tekende Douglas Slocombe.

The Uncle

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Desmond Davis. Met o.a. Rupert Davies, Brenda Bruce, Robert Duncan, William Marlowe en Ann Lynn.

De zeven-jarige Gus (Duncan) is het hele late nakomertje en daarom op prille leeftijd al oom van een even oud neefje, Tom (Ariss). Als Tom komt logeren, brengt dit feit hem in grote verlegenheid t.o.v. zijn speelkameraadjes en de volwassenen uit zijn omgeving. Hij beschouwt Tom als een blok aan zijn been. Hij begint zich vragen te stellen over zijn eigen ouders. Het scenario van regisseur Davis en Margaret Abrams naar haar roman bevat eigenlijk maar weing substantie. De film, die typisch Britse humor bevat, was indertijd een redelijk succes in de Engelse bioscopen en is tegenwoordig een curiositeit die op de thuisbuis even komt aanwippen. Het camerawerk is van Manny Wynn.