nieuwe site?

Lisa Hartman-Black

Acteur, Producer

Lisa Hartman-Black is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Still Holding On: The Legend of Cadillac Jack

1998 | Romantiek, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1998. Romantiek van David Burton Morris. Met o.a. Clint Black, Lisa Hartman Black, Mac Davis, Rodger Boyce en Bill Bolender.

In 1967 wordt de legendarische rodeoster Cadillac Jack Favor (Black) in Louisiana - onschuldig - tot levenslang veroordeeld wegens roofmoord. Hoe heeft het met deze populaire volksheld zo ver kunnen komen? Vijf jaar ervoor ontmoette hij in Texas de mooie Ponder (Hartman-Black). Binnen de kortste keren trouwden zij en kregen een zoontje. Het leven lachte hen toe. Tot hij op een dag twee lifters oppikte. Hij beseft niet dat het dieven zijn, die niet voor moord terugdeinzen. Als het misdaddige duo later door de politie gearresteerd wordt, tracht een van hen zijn rol te minimaliseren door te 'bekennen' dat Jack een lid van hun bende was. Jack wordt aangehouden en de openbare aanklager ziet in hem de symboolfiguur om aan het publiek duidelijk te maken dat niemand, ook al is hij bekend en beroemd, boven de wet staat. Het is allemaal echt gebeurd, maar de matte vertolking van de titelfiguur door countryzanger Black laat de hele film als een pudding in elkaar zakken. Echtgenote Hartman had beter een andere partner kunnen krijgen. John Miglis schreef het zwakke, zwaar geromantiseerde scenario dat opgebouwd is uit flashbacks. Het camerawerk is van Jack Wallner.

Have You Seen My Son?

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Paul Schneider. Met o.a. Lisa Hartman-Black, Jameson Parker, William Russ, Anne Francis en Scott Solomon.

Lael (Hartman-Black) verbouwt kruiden in het N.W. van de V.S. niet ver van de kust. Ze is officieel gescheiden van haar echtgenoot (Parker), maar wie de voogdij krijgt over hun astmatische zoontje Ace (Duke) moet nog door de rechter bepaald worden. Aangezien de kansen voor de vader van Ace nul-komma-nul zijn, ontvoert hij zijn eigen kind, maar zijn wanhoopsdaad mislukt op het allerlaatste moment door de actie van Lael, die geholpen wordt door haar advocaat (Russ) en de politie. Pappa geeft niet op en bij een volgende poging heeft hij succes. Vader en zoon duiken onder in Oregon, terwijl iedereen die erbij betrokken is, naar hem zoekt. Laels gemene schoonmoeder (Francis) is altijd jaloers geweest op haar schoondochter en helpt haar zoon een handje. Lael krijgt een tip van de vriendin van haar ex en volgt zo een spoor dat haar naar Mexico voert. Daar heerste een cholera-epidemie, die heel veel slachtoffers onder de kinderen heeft gemaakt. Ze vindt er het grafje van Ace. De vraag werpt zich op of dit nu werkelijk de laatste rustplaats van haar zoontje is of dat iemand haar tracht een rad voor ogen te draaien. Een romance tussen Lael en haar raadsman bloeit op; ze belandt achter de tralies wegens een poging tot ontvoering als ze een jongetje probeert mee te lokken dat ze voor Ace houdt. Het verhaal kabbelt ondertussen rustig voort zonder een dramatisch hoogtepunt; zo krijgt de kijker ook niet te zien hoe het Ace verging (of vergaat). Regisseur Schneider zit met de handen in het haar door het verschrikkelijk slechte scenario van Vivienne Radkoff, dat zij baseerde op het boek van Jack Olsen. De spelprestaties zijn mat, hoewel Francis een gunstige uitzondering is. Het camerawerk van David Geddes is goed en de productiewaarden zijn in orde, maar al met al stelt deze tv-film diep teleur.

Elvis: His Life And Times

1993 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1993. Documentaire van J.D. Hansen. Met o.a. Lisa Hartman-Black en Mac Davis.

Met Hartman-Black en Davis als gidsen worden we in een vlot tempo geloodst door het leven van Elvis Aaron Presley, 'The King', vanaf zijn prille jeugd in Tupelo, waar hij in 1935 werd geboren, zijn schooljaren, de eerste pogingen om te zingen en de ontmoeting in 1953 met Sam Phillips van Sun Records, de doorbraak, de dienst in het leger in West-Duitsland en de come-back. De kennismaking met Priscilla Ann Beaulieu, het huwelijk in 1967 en de onvermijdelijke scheiding in 1972 krijgen uiteraard ruim de aandacht. Daarop volgt Elvis' afgang, de tijdelijke terugkeer rond 1975 en tenslotte zijn dood in 1977, die een schok betekende voor zijn fans over de hele wereld. Helaas heeft scenarioschrijver Robynn Lee niet veel nieuws weten te verzinnen en voor de fans heeft deze documentaire daarom weinig betekenis. Op de soundtrack horen we fragmenten uit zijn grote successen. De montage is van Charlie Liotta. Het camerawerk van Eric Pletcher, Steve Hunt, Tony Jackson en Greg Rose, die het nieuwe materiaal schoten. Deze muziekdocumentaire is gebaseerd op een film, die in 1989 voor BBC werd gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lisa Hartman-Black op televisie komt.

Reageer