Hans Olden: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Liebe, Jazz und Ÿbermut

1957 | Muziek

Duitsland 1957. Muziek van Erik Ode. Met o.a. Peter Alexander, Bibi Johns, Grethe Weiser, Rudolf Platte en June Richmond.

'Toekomstige' Schlagersterren zitten op een armlastig muziekinternaat, waar leraren uit bezuiniging worden ontslagen. De jonge leerlingen formeren een jazz-band en worden een eclatant succes. Een mager verhaaltje om gevestigde schlagersterren voor het witte doek te halen. Optreden van beroemde bands uit de periode 1950-1960: Kurt Edelhagen en Erwin Lehn. Songs van Erwin Lehn en Heinz Gietz. Verder nog optredens van Moonlights, Comedian-Quartett en Schöneberger Sängerknaben.

Der Graf von Luxemburg

1957 | Muziek

Duitsland 1957. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Gerhard Riedmann, Renate Holm, Germaine Damar, Gustav Knuth en Gunther Philipp.

René, graaf van Luxemburg, vindt het geluk bij de zangeres Angèle, die aanvankelijk door een ander werd bemind. Jacobs heeft gemeend de filmversie van Franz Lehárs operette o.a. met revue-scènes te moeten opsieren. Minder was beter geweest.

Das einfache Mädchen

1957 | Muziek, Komedie

Duitsland 1957. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Caterina Valente, Ruth Stephan, Rudolf Prack, Hans Olden en Helen Vita.

Toneelspeelster zonder werk Valente houdt zich in leven met gymnastieklessen voor heren met buikjes. Als ze proefopnames mag maken voor de filmcamera, wordt er gestaakt. In de studio ziet ze de van huis uit gefortuneerde scenarioschrijver Prack (want dat is geen beroep waar je geld mee kunt verdienen); hij woont op een groot kasteel, waar Valente dienstmeisje wordt. Ze legt het met hem aan, want hij is bezig het script voor een schlager-film te schrijven. Curiosum over de film van toen en voer voor Valente-fans.

Kaiserball

1956 | Romantiek

Oostenrijk 1956. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hannelore Bollmann, Bully Buhlan en Hans Moser.

De moeder van prinses Christine vindt dat haar dochter met Georg moet trouwen, maar de prinses denkt daar heel anders over. Een operetteverhaal met de bekende romantische, sentimentele en grappige elementen. Ook Hans Moser ontbreekt niet als een zich van zijn waardigheid bewuste hotelportier. Het scenario is van Karl Leiter en Jutta Bornemann. Het camerawerk is van Hans Heinz Theyer.

Ja, ja die Liebe in Tirol

1955 | Muziek, Komedie, Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1955. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Paul Hörbiger, Carla Hagen, Gunther Philipp, Susi Nicoletti en Peter W. Staub.

Vertegenwoordiger Hans Bondy reist met zijn vriend Peter naar Tirol, waar ze in Gasthof Almenrausch belanden, dat geleid wordt door de weduwnaar Ignaz Musbauer. Wanneer Hans diens dochter Gretel ontmoet is hij op slag verliefd en vraagt haar ten huwelijk. Testamentair is echter vastgelegd dat Gretel pas in het huwelijk mag treden als haar lelijke zuster Liesel aan de man is. Hans denkt de oplossing te weten: hij trouwt eerst met Liesel, om zich dan zo spoedig mogelijk weer van haar te laten scheiden. Ondertussen vraagt hij zijn vriend zich om Gretel te bekommeren zodat er niemand anders zijn plannen kan dwarsbomen.

Drei Männer im Schnee

1955 | Komedie

Oostenrijk 1955. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Günther Lüders, Claus Biederstaedt, Nicole Heesters en Margarethe Haagen.

Een contactarme miljonair doet mee aan een prijsvraag van een van zijn bedrijven en hij behoort tot een der winnaars. Hij gaat incognito genieten van de prijs (een wintersportvakantie). Gezellige familiefilm zoals er in de jaren 1950-1960 in Duitsland en Oostenrijk een groot aantal gemaakt werd. Gebaseerd op het bekende boek van Erich Kästner. Camerawerk van Richard Angst.

Wirbel um Irene

1953 | Komedie

Joegoslavië​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa en Hans Olden.

Hupse secretaresse L[KA3]obel valt in voor een zangeresje in een dansgelegenheid en versgebakken jurist Giller die denkt dat zij de aangekondigde Nicoletti is, wordt verliefd op haar. Als hij haar later redt van een bijna-aanrijding brengt hij haar naar (het verkeerde) huis (van strenge directeur Olden van het grote bedrijf waar hij in dienst is). Als Olden thuiskomt en op bed een onmachtige jongedame vindt, is hij verward en zijn vrouw die even later van een reis terugkeert, denkt dat zij haar man betrapt heeft met een employée van de firma, omdat Löbel daar ook werkt. Kortom een komedie der verwisselingen. Routineus geregisseerd en gespeeld. Zeer in de geest van zijn tijd. Scenario van Lilian Belmont en Ernst WAldbrunn naar een novelle van Hans Nüchtern. Camerawerk van Oskar Schnirch. Ook bekend als IRENE IN NÖTEN.

Komm in die Gondel

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Georg Wildhagen. Met o.a. Hans Olden, Peter Pasetti, Jeannette Schultze, Marianne Schönauer en Alfred Neugebauer.

Tegen de schitterende achtergrond van het carnaval in Venetië begint op een gemaskerd bal een spel der vergissingen tussen heer en knecht. Ongeïnspireerde verfilming van de operette Eine Nacht in Venedig van Johann Strauß. Het scenario is van Rudolf Österreicher. Het camerawerk is van Walter Tuch.

Fräulein Bimbi

1952 | Romantiek, Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1952. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Paul Kemp, Hermann Thimig en Hans Olden.

Pittige Bimbi (Schroth) zit zonder werk en ze wordt uit haar pension gesmeten, maar ze legt de hand op een aanbevelingsbrief die van een vorige gaste was. Hierdoor wordt ze aangenomen als secretaresse bij de cosmeticafirma van Thorm[KA3]alen (Thimig). Zijn knappe zoon Thomas (Holt) werkt er ook. Thomas is verliefd op revuedanseres Evelyn (Künneke), maar zijn oude heer maakt een eind aan die verhouding. Bijgevolg loopt Thomas met een kwaaie kop weg met medename van een zeer belangrijk, geheim recept. Bimbi wordt erop afgestuurd en maakt zich waar tegenover Thomas, die voor haar warm loopt. Als hij met Bimbi terugkeert en zijn vader vertelt dat hij met Bimbi wil trouwen, steekt Herr Direktor Thormälen er opnieuw een stokje voor, maar Thomas houdt echt van Bimbi en zij van hem, zodat er een happy-end in zit. Oubollige dijenkletser zonder grappen, die eigenlijk niet om aan te zien is. Het scenario is van Werner Riedl en het camerawerk is van Albert Benitz.

Das unmögliche Mädchen

1951 | Romantiek, Komedie

Oostenrijk 1951. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Paul Kemp, Hermann Thimig en Hans Olden.

Bimbi (Schroth), die rond de dertig is, zit zonder werk en zonder geld. Haar hospita geeft haar een vergeten getuigschrift van een voormalige huurster, waardoor ze een baantje krijgt bij het cosmeticabedrijf van Thorm[KA3]alen (Thimig), die haar aanziet voor de dolle nicht van een invloedrijk politicus. Zoon Thomas (Holt) is verliefd op een revuedanseres (Künneke). Vader Thormälen vindt haar voor zijn zoon een te grote losbol en koopt haar af met een leuke sommetje. Als Thomas dit ontdekt, neemt hij met een rood hoofd en zeer verongelijkt de benen. Bovendien heeft hij in zijn binnenzak de geheime formule voor een nieuw preparaat, dat een groot succes belooft te worden. Bimbi die niet al te veel doen heeft op kantoor, ruikt een kans en reist Thomas achterna. Er bloeit een romance op die bijna in het water valt als Thormälen beweert, dat hij Bimbi heeft gestuurd om Thomas te verleiden terug te komen. Een intrige van niks en een luchtige film die de tand des tijds op den duur niet zal kunnen doorstaan. De rolbezetting, die zijn best doet, raakte al snel in het vergeetboek. Neutraal vermaak voor Duitsland en Oostenrijk onder het wakend oog van de vier mogendheden, die het land bezet hielden, terwijl de overwonnenen zich bezighielden met de wederopbouw. Het scenario is van Werner Rield. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Das Doppelte Lottchen

1950 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1950. Komedie van Josef von Báky en Joseph von Baky. Met o.a. Jutta Günther, Isa Günther, Peter Mosbacher, Antje Weissgerber en Senta Wengraf.

Naar het populaire boek van Erich Kästner: door de scheiding van de ouders raakt de tweeling Lotte en Luise uit elkaar. In een vakantiekolonie ontmoeten de zusjes elkaar, verwisselen van plaats en brengen de ouders weer bij elkaar. Een ontwapenende film met veel succes bij het publiek. Camerawerk van Walter Riml.

Der himmlische Walzer

1948 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1948. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Paul Kemp, Curd Jürgens, Paul Hubschmid en Gretl Schörg.

Een brave na-oorlogse komedie over engelen die in de hemel opstandig worden over het dragen van hun saaie witte gewaden. Mayerhofer (van huis uit een operettezangeres) wordt naar de aarde gestuurd om bij kleermaker Jürgens het modevak te leren, die haar woedend over haar slechte resultaat een vleugel ontrukt. Ze kan nu nog alleen maar terug, als ze een goede daad verricht. Oudbollig. Karlheinz Böhm was het piepjong regie- assistentje bij de rolprent. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Ludwig Berger.

Du bist Musik für mich

1947 | Muziek, Komedie

Duitsland 1947. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Olly Holzmann, Rudolf Prack, Hans Olden, Georg Lorenz en Paul Kemp.

Een slimme componist met wat verouderde ideeën over zijn vrouwelijke collega's raakt er desondanks van overtuigd, dat het andere geslacht goede muziek kan componeren. Een typisch oppervlakkig na-oorlogs muzikaal blijspel. Camerawerk van Hans Schneeberger. Ook bekend als LIEBE NACH NOTEN.

Zwei glückliche Menschen

1943 | Komedie

Oostenrijk 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Charlotte Daudert, Jane Tilden, Hans Thimig en Wolf Albach-Retty.

Een juristenechtpaar komt tot de ontdekking dat hun huwelijk niet bepaald ideaal is. In dit aardige blijspel zijn Schneider en Albach-Retty vooral op dreef wanneer ze in hun eigen echtscheidingszaak pleiten.

Der weiße Traum

1943 | Musical

Duitsland 1943. Musical van Géza von Cziffra. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Olly Holzmann, Oskar Sima, Hans Olden en Lotte Lang.

Schlagers: `Wie sch[KA3]on w[KA3]ar` heut` die Welt f[KA3]ur mich` en `Kauf dir einen bunten Luftballon` en het Weense ijsballet van Karl Sch[KA3]afer. Ruzie tussen vriendinnetjes van een vari[KA1]et[KA1]e-theaterdirecteur en dito eigenaar veroorzaken de sluiting, waarna de eerste zijn nieuwe revue met zijn schaatsende vriendin maar op het ijs uitbrengt. De film bracht 35 miljoen mark op en liep nog jarenlang in Sovjet- bioscopen. De regisseur filmde hetzelfde verhaal in 1960 nog eens met Toni Sailer in de hoofdrol onder de titel KAUF DIR EINEN BUNTEN LUFTBALLON. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Sommerliebe

1942 | Romantiek

Duitsland 1942. Romantiek van Erich Engel. Met o.a. O.W. Fischer, Siegfried Breuer, Winnie Markus, Lotte Lang en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge actrice en een jonge baron worden tijdens de zomervakantie verliefd op elkaar. Zij ziet echter tegen een huwelijk op, omdat dat het einde van haar carri[KA2]ere zou betekenen. Romantiek rond de eeuwwisseling in bijpassend kostuum en interieur; veel m[KA1]e[KA1]er valt er niet te beleven. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Liebe ist zollfrei

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Karl Skraup, Hans Olden, Theodor Danegger en Oskar Sima.

Een overijverige douanier brengt een regeringscrisis teweeg. Tijdens de jaren van de Anschlu[KL29] trachtte de Wien-Film zich zoveel mogelijk aan de invloed van Berlijn te onttrekken. Dat lukte niet altijd, getuige deze parodie op de democratie. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Die Kellnerin Anna

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Peter Paul Brauer. Met o.a. Franziska Kinz, Otto Wernicke, Winnie Markus, Walter Janssen en Theodor Danegger.

Een serveerster heeft de man die haar zoon heeft geadopteerd, beloofd dat ze zich nooit als de moeder bekend zal maken. De film is met vaart en zonder de voor de hand liggende sentimentaliteit gemaakt. Opvallende bijrollen van Danegger, Datzig, Waldau en Olden.

Wiener G'schichten

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Paul Hörbiger, Hans Moser, Siegfried Breuer en Olly Holzmann.

Het heeft heel wat voeten in de aarde, voordat de eigenares van een Weens `Kaffeehaus` op het huwelijksaanzoek van haar oberkellner ingaat. Wenen rond de eeuwwisseling herleeft, vooral dankzij Moser en H[KA3]orbiger als de twee oerechte obers. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Meine Tochter lebt in Wien

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Elfriede Datzig, Hans Olden, O.W. Fischer en Dorit Kreysler.

De kruidenier Florian Klaghofer zoekt de fabrikant Felix Frisch in Wenen op omdat hij in de veronderstelling verkeert dat zijn dochter met hem getrouwd is. Moser maakt van de `schoonvader` een kostelijke creatie. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Casa lontana

1940 | Muziek, Drama

Italië​/​​Duitsland 1940. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Hilde Horeber, Beniamino Gigli, Kirsten Heiberg, Hans Olden en Rudolf Platte.

De film begint met een moord, waarvan operazanger Carlo Franchetti (Gigli) wordt beschuldigd. In terugblik zien we hoe het zover gekomen is. Franchetti is een beroemd, veelgevraagd zanger, maar toch zit hij financieel aan de grond. Zijn vrouw Maria (Horeber), waarvan hij zielsveel houdt, is van hem vervreemd. Ze wil een eigen zangcarrière opbouwen. Een hoffelijke jongeman stelt haar voor aan een duistere, doch steenrijke figuur. De lichtgelovige vrouw trapt in hun smoesjes totdat haar man, uit liefde en wanhoop, haar redt door de rijkaard te vermoorden.

Männer müssen so sein

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Hertha Feiler, Hans Söhnker, Hans Olden en Paul Hörbiger.

Door toedoen van haar afgewezen minnaar wordt een danseres in een circus aangevallen door de tijgers waarmee ze optreedt. Haar carrière is kapot, maar gelukkig komt de dompteur op wie ze eens op slag verliefd raakte weer in haar leven. Rabenalt voelt zich in de circuswereld goed thuis.

Leinen aus Irland

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Heinz Helbig. Met o.a. Otto Tressler, Irene von Meyendorff, Rolf Wanka, Georg Alexander en Hans Olden.

Een intrigant tracht in het keizerlijke Oostenrijk van het parlement toestemming te krijgen om Iers linnen in te voeren. In deze onder invloed van Berlijn gemaakte, nogal saaie film uit het vrijwillig bij Duitsland aangesloten Oostenrijk moet het parlementaire stelsel het ontgelden. Ook niet vrij van antisemitische trekjes.

Das Glück wohnt nebenan

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Maria Andergast, Olly Holzmann, Wolf Albach-Retty, Hans Olden en Grethe Weiser.

Een kunstschilder wordt verliefd op een meisje dat hem, toen hij een rendez-vous met een getrouwde vrouw had, uit een netelige situatie heeft gered. Andergast en Albach-Retty vormen een aantrekkelijk liefdespaar en Roberts is in een fraaie komische rol te bewonderen. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Die Ganz grossen Torheiten

1937 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1937. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Paula Wessely, Hilde Wagener, Hedwig Bleibtreu, Gretl Theimer en Rudolf Forster.

Therese Brandl wordt verliefd op de leraar van de toneelschool, maar voor hem betekent ze aanvankelijk alleen maar een avontuurtje. Imposante rollen van Paula Wessely en Rudolf Forster in een dikwijls indrukwekkende film.

Singende Jugend

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van Max Neufeld. Met o.a. Hans Olden, Ferdinand Mayerhofer, Otto Hartmann en Franz Schafheitlin.

Een weesjongen, die lid is geworden van de Wiener Sängerknaben, wordt ten onrechte van diefstal verdacht. In de film gaat het natuurlijk voornamelijk om het befaamde koor, maar de jongens acteren heel natuurlijk en de zang is, evenals het landschap, aardig in het geheel verwerkt.

Prater

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van Willy Schmidt-Gentner. Met o.a. Magda Schneider, Hilde von Stolz, Willy Eichberger, Hans Olden en Fred Hennings.

De ontslagen assistente van een goochelaar leert een werkeloze schilder kennen en probeert diens werk aan de man te brengen. Daarbij komt ze in penibele situaties terecht. Een tamelijk conventionele film, maar met toch enkele boeiende momenten.

Csárdás

1935 | Komedie

Tsjechoslowakije​/​​Oostenrijk 1935. Komedie van Walter Kolm, Jakob Fleck en Luise Fleck. Met o.a. Max Hansen, Irene von Zilahy, Tibor von Halmay en Hans Olden.

De vrouw van een advocaat sleept haar man op de eerste huwelijksdag van het ene café naar het andere maar intussen slaan inbrekers hun slag in de echtelijke woning. Echt leuk wil het maar niet worden en de acteurs zijn bovendien niet goed in de hand gehouden.

Die Grosse Liebe

1931 | Drama

Oostenrijk 1931. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Hansi Niese, Attila Hörbiger, Ferdinand Mayerhofer, Maria Waldner en Betty Bird.

Een oude vrouw meent in een soldaat haar zoon te herkennen, die na WO I (1914-18) is teruggekeerd. Deze speelt het spel mee. Niet opvallend geregisseerde eerste film van Otto Preminger, waaraan hij liever niet herinnerd werd, maar die tot zijn schrik veertig jaar later in een retrospectief opdook. Scenario van Siegfried Bernfeld en Artur Berger. Naar een ware gebeurtenis. De enige film die Preminger in Europa heeft gedraaid. Men heeft lang gedacht dat de originele versie van de film verloren gegaan was, maar men heeft in het filmarchief van het Bundesarchiv te Berlijn de negatieven teruggevonden. Deze waren helaas niet compleet. De ontbrekende gedeeltes konden echter aangevuld worden met materiaal uit het Zwitserse filmarchief en daarmee was de film volledig gerestaureerd.