Maurice Cammage: regie.
Er zijn 5 films gevonden.

L' Ennemi sans visage

1946 | Sciencefiction, Misdaad

Frankrijk 1946. Sciencefiction van Maurice Cammage en Robert-Paul Dagan. Met o.a. Louise Carletti, Jean Tissier, Frank Villard, André Fouché en Huguette Montréal.

Wheeler maakte een uitstekende bewerking van een detective van Stanislas-André Steeman. De regie van de film kan daar helaas niet aan tippen. Dit was de laatste film van Cammage die zich daarna terugtrok. Cammage mag dan niet altijd een slechte regisseur geweest zijn, de onbekende Dagan draagt absoluut niets bij. Wat rest is een grote aanstellerij-partij.

Monsieur Hector

1939 | Komedie

Frankrijk 1939. Komedie van Maurice Cammage. Met o.a. Fernandel, Denise Grey, Georges Grey, Madeleine Suffel en Raymond Rugnoni.

De bediende van een aristocraat trekt het kostuum van zijn meester aan en ontmoet zo een rijke erfgename. In werkelijkheid is zij echter haar kamermeisje. Intussen nemen de werkgevers de identiteit van hun bedienden aan. Deze simpele en nauwelijks verrassende komedie rond persoonsverwisselingen wordt van de saaiheid gered door de uitbundige karikatuur van Grey als de echte rijke dame en zeker níet door Fernandel als het overbekende typetje.

Les cinq sous de Lavarède

1939 | Komedie

Frankrijk 1939. Komedie van Maurice Cammage. Met o.a. Fernandel, Josette Day, Jean Dax, Marcel Vallée en Andrex.

Armand Lavar[KA2]ede (Fernandel) schept graag op met fictieve avonturen om indruk te maken op de vrouwen. Zijn oom, die ook op de hoogte is van de 'ervaringen' van zijn neef, sterft. Hij laat hem een fortuin na, maar er is een voorwaarde: om de erfenis te kunnen opstrijken moet hij binnen de honderd dagen een reis rond de wereld hebben gemaakt, met op zak niet meer dan vijf stuivers. Twee vrienden van de overledenen moeten hem controleren. Slaagt hij niet erin dan krijgen zij de erfenis. Materie genoeg om met Fernandel een geslaagde komedie te maken, die op zijn beurt een echte one-man show ervan heeft gemaakt. De film heeft veel vaart en de climax - de tocht naar Parijs - is knap gefilmd. Een van de betere resultaten van de samenwerking Fernandel-Cammage. Jean- Louis Bouquet, René Wheeler, Jean Rioux en Claude Legentil baseerden hun scenario op een werk van Paul d'Ivoi en Henri Chabrillat. Fotografie van Géoges Clerc, Jean-P. Goreaud en Edouard Meyer. Al eerder verfilmd in 1928 met dezelfde titel door Maurice Champreux.

Vacances payées

1938 | Komedie

Frankrijk 1938. Komedie van Maurice Cammage. Met o.a. Frédéric Duvallès, Christiane Delyne, Suzanne Dehelly, Pierre Palau en Andrex.

De eerste soldaten met betaald verlof (1936) gaan met vakantie naar de C[KA4]ote d`Azur, waar de jeugdige werknemers verscheidene liefdesavontuurtjes met werkstertjes beleven. Tamelijk vermoeiend, zoals alle werken van Cammage (met uitzondering van CINQ SOUS DE LAVARÈDE). Hij was in zijn tijd de koning van de schuine moppen, de boulevard-cinema en de soldatenhumor.

Prête-moi ta femme

1936 | Komedie

Frankrijk 1936. Komedie van Maurice Cammage. Met o.a. Pierre Larquey, Pierre Brasseur, Monique Rolland, Suzanne Dehelly en Colette Darfeuil.

Bewerking van een luchtig blijspel van Maurice Desvallières. Klassieke misverstanden en wendingen rond een dubbel huwelijk. De bruid treedt op dezelfde dag met twee mannen in het huwelijk en strijkt daarmee een aardig bedrag op; met alle consequenties van dien.