Danny Huston: regie en cast.
Er zijn 31 films gevonden.

Richard Says Goodbye

2018 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2018. Komedie van Wayne Roberts. Met o.a. Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Odessa Young, Danny Huston en Zoey Deutch.

Wanneer professor Richard hoort dat hij terminaal ziek is besluit hij dit niet te delen, maar gaat er wel een knop bij hem om. Zijn keuze om vanaf nu optimaal van zijn leven te gaan genieten leidt tot bizarre maar ook roekeloze situaties.

Stan & Ollie

2018 | Biografie, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2018. Biografie van Jon S. Baird. Met o.a. Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda en Stephanie Hyam.

Anno 1953 zijn de Dikke (Reilly) en de Dunne (Coogan) enigszins in de vergetelheid geraakt. De komieken Stan Laurel (Coogan) en Oliver Hardy (Reilly) maken al een poos geen films meer, hebben wat zakelijke conflicten achter de rug en kwakkelen met hun gezondheid. Ze besluiten nog één tournee langs Britse en Ierse theaters te ondernemen. Tikje melancholieke biopic moet het vooral hebben van het fraaie acteerwerk; met name de slapstickreconstructies zijn ijzersterk. Inhoudelijk kabbelt de film van begin tot eind onderhoudend maar ook een tikje gezapig voort. Desalniettemin genomineerd voor en bekroond met veel filmprijzen, vooral in Groot-Brittannië en ­omstreken.

Wonder Woman

2017 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2017. Actiefilm van Patty Jenkins. Met o.a. Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston en David Thewlis.

Nadat een Britse spion (Chris Pine) met zijn vliegtuigje neerstort bij het Amazonen-eiland, vergezelt superheldin Wonder Woman (Gal Gadot) hem naar de mensenwereld om de Eerste Wereldoorlog te helpen stoppen. Weinig verfijnde big budget actiefilm met een matig slot, maar alle gebreken worden ruimschoots goedgemaakt door een spervuur aan geslaagde grappen en het sprankelende spel van Gadot, die Wonder Woman neerzet als het ultieme symbool voor rechtvaardigheid. Regisseur Patty Jenkins (Monster) ging dankzij Wonder Woman de geschiedenisboeken in: niet eerder bracht een film geregisseerd door een vrouw zoveel geld op. In 2020 verschijnt een vervolg, met als titel Wonder Woman 1984.

Big Eyes

2014 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 2014. Biografie van Tim Burton. Met o.a. Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston en Krysten Ritter.

De eigenzinnige Tim Burton (Edward Scissorhands, Big Fish) vertelt het waargebeurde verhaal van Margaret Keane. Haar kitscherige afbeeldingen van trieste kindjes met spookachtig grote ogen waren in de jaren zestig immens populair, maar lange tijd nam haar man Walter krediet voor de schilderijen. Het verhaal over bedrog, onderdrukking en ontluikend feminisme had naast een prachtige karakterstudie ook een interessante exploratie van de grenzen tussen kunst, kitsch en commercie kunnen opleveren. Jammer genoeg weet Burton er niet meer van te maken dan een oppervlakkig verhaaltje vol cartooneske componenten.

Two Jacks

2012 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2012. Drama van Bernard Rose. Met o.a. Danny Huston, Jack Huston, Sienna Miller, Billy Zane en Jacqueline Bisset.

Komisch drama van Bernard Rose over zoon van beroemde Hollywoodregisseur die in de voetsporen van zijn vader probeert te treden.

Hitchcock

2012 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2012. Biografie van Sacha Gervasi. Met o.a. Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, James D'Arcy en Danny Huston.

Alfred Hitchcock hield van lekker eten en blondines, had voyeuristische trekjes en werkte intensief samen met zijn vrouw, scenariste Alma Reville (Mirren). Veel meer dan zulke inkoppers komen we in deze biografische film niet te weten over de beroemde Britse regisseur. Centraal staat de verfilming van horrorklassieker Psycho, maar naast een summiere blik achter de schermen krijgen we vooral een inkijkje in het huwelijk van de Hitchcockjes (Hopkins met overtuigende onderkin en de altijd sublieme Mirren). Amusant, meer niet.

Stolen

2012 | Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 2012. Thriller van Simon West. Met o.a. Nicolas Cage, Josh Lucas, Danny Huston, Malin Akerman en Mark Valley.

Twaalf uur. Tien miljoen. Eén ontvoerde dochter. Maar dan wel de dochter van Nicolas Cage, die alleen nog maar opgejaagde filmpersonages lijkt te spelen. Dat verklaart misschien de routine in Stolen. Maar dat is niet routine in de beste betekenis van het woord. Het is routine die gemakzuchtig heeft gemaakt. Stolen is een voorspelbare thriller. En eigenlijk verdient de film, die nauwelijks de aandacht van de kijker weet te trekken, die genrenaam niet eens.

You Don't Know Jack

2010 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2010. Biografie van Barry Levinson. Met o.a. Al Pacino, Susan Sarandon, Danny Huston, Brenda Vaccaro en John Goodman.

De onconventionele Amerikaanse arts en patholoog-anatoom Jack Kevorkian pleegde euthanasie bij, volgens eigen zeggen, meer dan honderd mensen. Zijn critici vonden dat hij te makkelijk toestemde om mee te werken aan iemands zelfgekozen dood. Hij bracht een aantal jaar door in de gevangenis. In deze door HBO gemaakte tv-film wordt Kevorkian gespeeld door Pacino, in topvorm. Zijn weergave van Kevorkians flamboyante persoonlijkheid zorgt voor welkome, luchtige momenten in een zware film, die interessante vragen oproept over het euthanasievraagstuk. Sterke bijrollen van Sarandon en Huston.

The Warrior's Way

2010 | Actiefilm

Zuid-Korea​/​​Nieuw-Zeeland 2010. Actiefilm van Sngmoo Lee. Met o.a. Jang Dong-gun, Kate Bosworth, Geoffrey Rush en Danny Huston.

Ergens in de negentiende eeuw weigert de Aziatische vechtersbaas Yang (Jang) in een clan-oorlog een baby te vermoorden. Hij vlucht met het meisje naar de VS. Daar verstopt hij zich in een klein western-stadje, waar hij nieuwe vrienden maakt. Maar zijn verleden haalt hem in, en hij zal het op moeten nemen tegen de ninja's van zijn oude baas. De acteurs in dit spektakel moesten grotendeels voor green screens acteren. De achtergronden werden naderhand ingevuld door de WETA-studio van Peter 'Lord of the Rings' Jackson. Het resultaat is fraai, goedgemaakt amusement.

Robin Hood

2010 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2010. Actiefilm van Ridley Scott. Met o.a. Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Max von Sydow en Matthew Macfadyen.

Op de terugtocht van een kruistocht naar het Heilige Land stuiten Robin Longstride (Crowe) en zijn strijdmakkers op landgenoten die op verraderlijke wijze zijn vermoord, door de Fransen en een vuige verrader. Robin neemt de identiteit aan van een gestorven edelman om in Engeland een lekker leventje te gaan leiden, maar in zijn vaderland is het niet pluis. Crowe en regisseur Scott werkten eerder samen in Gladiator, en dat is te zien, maar zo goed als Gladiator is Robin Hood lang niet, al is Blanchett leuk als daadkrachtige Maid Marian.

Edge of Darkness

2010 | Thriller, Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2010. Thriller van Martin Campbell. Met o.a. Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Caterina Scorsone en Shawn Roberts.

Emma, de volwassen dochter van de Bostonse politieman Craven (Gibson) wordt voor zijn deur neergeschoten. Craven is er natuurlijk kapot van, ook omdat hij denkt dat de kogels voor hem bedoeld waren. Maar dan hoort hij dat zijn dochter verwikkeld was in geheimzinnige, smerige zaakjes. Hij gaat uit op onderzoek. De eerste acteerklus in lange tijd voor Gibson, die in voorgaande jaren The Passion of the Christ en Apocalypto regisseerde. Hij is al wat oud om voor een actieheld te kunnen doorgaan. Winstones rol, als geheimzinnige tipgever, is veel leuker, in deze redelijke thriller.

Clash of the Titans

2010 | Actiefilm, Fantasy, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 2010. Actiefilm van Louis Leterrier. Met o.a. Sam Worthington, Liam Neeson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes en Mads Mikkelsen.

De oude Griekse goden zijn verbolgen over het gebrek aan adoratie dat de mensheid voor ze tentoonspreidt. En onderling hebben ze ook het nodige oud zeer te verhapstukken. Aan visserszoon Perseus (Worthington) de taak om de wereld te redden, en misschien nog wel meer. Gelukkig krijgt hij hulp van bovennatuurlijke schoonheid Io (Arterton) en van wat moedige krijgers onder aanvoering van de stoere Draco (Mikkelsen). De film is een niet bijster interessante verzameling special effects; ondanks de sterrencast blijven de personages vlak. In 2012 opgevolgd door Wrath of the Titans.

X-Men Origins: Wolverine

2009 | Actiefilm, Fantasy, Sciencefiction

Verenigde Staten 2009. Actiefilm van Gavin Hood. Met o.a. Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Lynn Collins en Ryan Reynolds.

Na de bevlogen drama's Tsotsi en Rendition koos de Zuid-Afrikaanse regisseur Gavin Hood voor lichtere kost: de ontstaansgeschiedenis van superheld Wolverine, een soort gevaarlijke grote broer van Edward Scissorhands. Terwijl er toch al heel wat over dat verhaal uit de doeken was gedaan in de X-Men-films van Bryan Singer. Centraal staat nu de strijd tussen Wolverine (Jackman) en Sabretooth (Schreiber), een mutant met opvallend vergelijkbare gaven. Een strijd die op dramatisch vlak niet erg overtuigt, maar de actie en special effects doen dat gelukkig wel.

The Number 23

2007 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 2007. Thriller van Joel Schumacher. Met o.a. Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston en Lynn Collins.

Bij de begintitels van The Number 23 moet je meteen het griezelige gevoel bekruipen dat alles is te herleiden tot het getal 23: van het aantal chromosomen in ons lichaam tot de datum 11-9-2001. Tenminste, daarvan is de paranoïde Walter Sparrow (een gepijnigd kijkende Jim Carrey) overtuigd. Hoewel de aardig opgezette verhaallijn een paar mooie film noir-achtige sequenties oplevert, wordt het nooit echt mysterieus. Het script verzandt in een vreemde whodunnit waarbij ook Sparrows familie - in tegenstelling tot de kijker - overtuigd raakt van de macht van het nummer.

30 Days of Night

2007 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2007. Horror van David Slade. Met o.a. Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster en Mark Boone Junior.

Een uiterst noordelijk gelegen stadje in Alaska stelt het dertig dagen zonder zonlicht, en wordt zo een duister paradijs voor een horde even hongerige als nihilistische vampiers. Josh Hartnett houdt er evenwel de moed in als de politieagent die een kluitje burgers van de ene naar de andere schuilplek smokkelt. David Slade, die in 2005 sterk debuteerde met het rauwe drama Hard Candy, toont zich een bekwaam horrorregisseur. Hij weet een naargeestige, haast apocalyptische sfeer neer te zetten. Alsof zich in de bloedbesmeurde sneeuw het einde van de wereld voltrekt.

Marie Antoinette

2006 | Historische film, Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Japan 2006. Historische film van Sofia Coppola. Met o.a. Kirsten Dunst, Jason Schwartzman, Danny Huston, Judy Davis en Rip Torn.

Marie Antoinette was nog geen vijftien toen ze in 1770 trouwde met de Franse troonopvolger, die uiteindelijk heerste tot de Franse Revolutie. Het moet voor haar, ondanks alle - schitterend in beeld gebrachte - luxe, bepaald geen pretje zijn geweest aan het hof van Versailles, als we regisseur Coppola moeten geloven. Die zet Marie Antoinette niet neer als verwend kreng, maar als tamelijk gewone jonge vrouw, van wie vooral een troonopvolger geëist wordt. Geweldig gespeeld door Dunst, die eerder met Coppola samenwerkte in The Virgin Suicides. Oscar voor de kostuums.

Alpha Male

2006 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2006. Drama van Dan Wilde. Met o.a. Jennifer Ehle, Mark Wells, Amelia Warner, Danny Huston en Patrick Baladi.

Broeierig familiedrama speelt zich volledig af in en rondom het landhuis van de welgestelde Britse familie Ferris. Wanneer patriarch Jim (Huston) plotseling overlijdt, hertrouwt weduwe Alice (Ehle, uit de BBC-serie Pride and Prejudice) alweer snel, wat de jonge kinderen haar niet in dank afnemen. Film begint tien jaar later als verloren zoon Jack thuiskomt om zijn 21ste verjaardag te vieren, en blikt dan veel terug. Tijdens het feest komt de ingehouden spanning tot een kookpunt. Sfeer en acteurs zijn prima, maar het geheel blijft wat afstandelijk. Debuterend regisseur en scenarist Wilde was zelf ontevreden; de producenten zouden te rigoureus hebben gesneden.

The Proposition

2005 | Western, Drama

Australië​/​​Verenigd Koninkrijk 2005. Western van John Hillcoat. Met o.a. Guy Pearce, Ray Winstone, Danny Huston, Emily Watson en John Hurt.

Engelse kapitein Stanley heeft een zware opdracht: beschaving brengen in de Australische outback anno 1880. Tussen Stanley en zijn beschaving staan onder andere aboriginals met speren en Ierse outlaws met pistolen en geweren. Het scenario voor deze eerste Australische western schreef zanger Nick Cave. En hij schreef een verhaal even donker en tegenstrijdig als zijn muziek: intens en dromerig, gewelddadig en romantisch. Regisseur Hillcoat, die eerder al videoclips voor Cave maakte, filmde op locatie en met veel gevoel voor sfeer en detail.

Birth

2004 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2004. Drama van Jonathan Glazer. Met o.a. Nicole Kidman, Cameron Bright, Danny Huston, Lauren Bacall en Anne Heche.

Jonathan Glazer, de regisseur die stormachtig debuteerde met Sexy Beast (2000), maakte een gelikt drama over een vrouw (Kidman) die tien jaar na de dood van haar man nog worstelt met diens verscheiden. Vlak voor haar tweede huwelijk verschijnt een eigenwijs joch, dat beweert de reïncarnatie van haar dode echtgenoot te zijn. Glazer, die Lauren Bacall castte als Anna's nuchtere moeder, flirt met zaken als reïncarnatie en het bovennatuurlijke, maar het blijft allemaal op een afstand. Het scenario van Jean-Claude Carrière, Milo Addica en Glazer geeft veel surrealistische hints. Het eindresultaat is een goed geacteerd en schematisch opgebouwd verhaal over geluk, onthechting, leegte.

21 Grams

2003 | Drama, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 2003. Drama van Alejandro G. Iñárritu. Met o.a. Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts, Charlotte Gainsbourg en Melissa Leo.

Ex-veroordeelde Jack Jordan (Del Toro) verliest na het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk alle houvast in zijn toch al wankele bestaan. Voor Cristina (Watts), die door het ongeluk in één klap haar gezin verliest, is de ravage nog veel groter. En dan is er de wiskundeprofessor Paul (Penn), wiens leven door een harttransplantatie op het nippertje verlengd wordt. Zijn nieuwe hart is afkomstig van Cristina's echtgenoot. Het auto-ongeluk brengt de drie personages samen in een verstikkende houdgreep van wederzijdse schuld- en wraakgevoelens. De zeer getalenteerde regisseur Iñárritu ontregelt de kijker door zijn verhaal op te dienen als een serie door elkaar gehusselde puzzelstukjes. De chronologie wordt langzaam maar zeker duidelijk; de complexe verhoudingen in dit overweldigende en fascinerende drama krijgen gaandeweg vorm.

Eden

2001 |

Frankrijk 2001. Amos Gitai. Met o.a. Arthur Hiller, Daphna Kastner, Luke Holland, Danny Huston en Thomas Jane.

Ex-veroordeelde Jack Jordan (Del Toro) verliest na het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk alle houvast in zijn toch al wankele bestaan. Voor Cristina (Watts), die door het ongeluk in één klap haar gezin verliest, is de ravage nog veel groter. En dan is er de wiskundeprofessor Paul (Penn), wiens leven door een harttransplantatie op het nippertje verlengd wordt. Zijn nieuwe hart is afkomstig van Cristina's echtgenoot. Het auto-ongeluk brengt de drie personages samen in een verstikkende houdgreep van wederzijdse schuld- en wraakgevoelens. De zeer getalenteerde regisseur Iñárritu ontregelt de kijker door zijn verhaal op te dienen als een serie door elkaar gehusselde puzzelstukjes. De chronologie wordt langzaam maar zeker duidelijk; de complexe verhoudingen in dit overweldigende en fascinerende drama krijgen gaandeweg vorm.

Ivans XTC

2000 |

2000. Bernard Rose. Met o.a. Danny Huston, Peter Weller, Lisa Enos en James Merendino.

Ex-veroordeelde Jack Jordan (Del Toro) verliest na het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk alle houvast in zijn toch al wankele bestaan. Voor Cristina (Watts), die door het ongeluk in één klap haar gezin verliest, is de ravage nog veel groter. En dan is er de wiskundeprofessor Paul (Penn), wiens leven door een harttransplantatie op het nippertje verlengd wordt. Zijn nieuwe hart is afkomstig van Cristina's echtgenoot. Het auto-ongeluk brengt de drie personages samen in een verstikkende houdgreep van wederzijdse schuld- en wraakgevoelens. De zeer getalenteerde regisseur Iñárritu ontregelt de kijker door zijn verhaal op te dienen als een serie door elkaar gehusselde puzzelstukjes. De chronologie wordt langzaam maar zeker duidelijk; de complexe verhoudingen in dit overweldigende en fascinerende drama krijgen gaandeweg vorm.

Spanish Fly

1998 | Romantiek, Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Romantiek van Daphna Kastner. Met o.a. Daphna Kastner, Toni Canto, Martin Donovan, Danny Huston en Marianne Sägebrecht.

Nadat er positieve reacties waren gekomen op het artikel van Zoe (Kastner) over macho`s in het damesblad [KL]Vanity Fair[KLE] tekende Zoe een contract om een boek over de machocultuur te schrijven. De bakermat ervan bevindt zich in Spanje. Zoe vertrekt van New York naar Madrid om mannen te interviewen. Omdat ze nauwelijks Spaans spreekt, huurt ze als tolk Antonio (Cant[KA1]o) in. Antonio geeft opzettelijk een draai aan de antwoorden op Zoe`s bitcherige vragen. Zoe zoekt in Madrid haar collegeprofessor Carl (Donovan) op, die een Engelse boekwinkel is begonnen, maar hun relatie loopt op niets uit. Zoe laat zich verleiden door de flamencogitarist Julio (Castro), maar dat is zo`n ijdeltuit dat hij in bed in de spiegel kijkt of zijn haar nog wel goed zit en of zijn tanden wit genoeg zijn. Bovendien denkt hij serieus dat hij de beste minnaar ter wereld is. Een regelrechte ramp. Zoe`s ex-vriendje John (Huston) duikt ook nog even op, maar van het aanhalen van de vriendsschapsbanden is geen sprake. Als Zoe in het gezelschap van Antonio naar de Spaanse Costa del Sol gaat, komt het tot een toenadering en een onthulling over Zoe`s jeugd, die veel verklaart. Op dat punt is de film afgegleden naar een moeder-en-dochter verhaal (per telefoon met de stem van Mary McDonell, want Zoe`s moeder krijg je niet te zien). Het weinig opzienbarende scenario van regisseusse/hoofdrol Kastner (in haar tweede film) is idioot, de humor wordt als zout in de wonden gewreven en de romantiek is ver zoek. In cameo's maken Sägebrecht als Rosa en De Medeiros als Rossy hun opwachting. De film draaide een weekje in de Amerikaanse bioscopen, leverde aan de kassa vijftienduizend dollar op, om daarna geruisloos te verdwijnen. Het camerawerk is van Arnaldo Catinari. Dolby.

Leo Tolstoy's Anna Karenina

1997 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1997. Biografie van Bernard Rose. Met o.a. Sophie Marceau, Sean Bean, Alfred Molina, Mia Kirshner en James Fox.

Nadat er positieve reacties waren gekomen op het artikel van Zoe (Kastner) over macho`s in het damesblad [KL]Vanity Fair[KLE] tekende Zoe een contract om een boek over de machocultuur te schrijven. De bakermat ervan bevindt zich in Spanje. Zoe vertrekt van New York naar Madrid om mannen te interviewen. Omdat ze nauwelijks Spaans spreekt, huurt ze als tolk Antonio (Cant[KA1]o) in. Antonio geeft opzettelijk een draai aan de antwoorden op Zoe`s bitcherige vragen. Zoe zoekt in Madrid haar collegeprofessor Carl (Donovan) op, die een Engelse boekwinkel is begonnen, maar hun relatie loopt op niets uit. Zoe laat zich verleiden door de flamencogitarist Julio (Castro), maar dat is zo`n ijdeltuit dat hij in bed in de spiegel kijkt of zijn haar nog wel goed zit en of zijn tanden wit genoeg zijn. Bovendien denkt hij serieus dat hij de beste minnaar ter wereld is. Een regelrechte ramp. Zoe`s ex-vriendje John (Huston) duikt ook nog even op, maar van het aanhalen van de vriendsschapsbanden is geen sprake. Als Zoe in het gezelschap van Antonio naar de Spaanse Costa del Sol gaat, komt het tot een toenadering en een onthulling over Zoe`s jeugd, die veel verklaart. Op dat punt is de film afgegleden naar een moeder-en-dochter verhaal (per telefoon met de stem van Mary McDonell, want Zoe`s moeder krijg je niet te zien). Het weinig opzienbarende scenario van regisseusse/hoofdrol Kastner (in haar tweede film) is idioot, de humor wordt als zout in de wonden gewreven en de romantiek is ver zoek. In cameo's maken Sägebrecht als Rosa en De Medeiros als Rossy hun opwachting. De film draaide een weekje in de Amerikaanse bioscopen, leverde aan de kassa vijftienduizend dollar op, om daarna geruisloos te verdwijnen. Het camerawerk is van Arnaldo Catinari. Dolby.

The Maddening

1995 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1995. Thriller van Danny Huston. Met o.a. Burt Reynolds, Angie Dickinson, Mia Sara, Brian Wimmer en Josh Mostel.

Cassie Osborne (Sara) is het beu dat manlief David (Wimmer) meer tijd besteedt aan zijn werk dan aan haar en hun dochtertje Samantha (Buglewitz). Ze pakt de auto en vertrekt met haar kind naar haar zus. Onderweg stopt ze bij een bezinepomp waar de aardige exploitant Roy Scudder (Reynolds) haar over een kortere route vertelt. E[KA1]en kilometer verderop krijgt ze autopech. Het is uitgerekend (!) op een verlaten plek.

Die Eisprinzessin

1995 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1995. Familiefilm van Danny Huston. Met o.a. Katarina Witt, Vernon Dobtchef, Daniela Lunkewitz, Rosalynn Sumners en Toller Cranston.

Vrije bewerking van het bekende sprookje van Assepoester verplaatst naar het ijs als vehikel voor charmante ex-DDR kunstschaatster Witt, die al lang voor de val van de Muur geleerd had wat Amerikaans kapitalisme betekende. Ella (Witt) wordt door de dood van haar moeder wees en wordt opgenomen in het gezin van rijke graaf Desny. Er zijn twee dochters, die Ella als oud vuil behandelen. Een van hen zou door middel van gekonkel van de raadsheer een prins moeten trouwen omdat deze op zoek is naar een levensgezellin. Als Ella in het gevang wordt geslingerd wegens een vermeende aanslag op de prins, bevrijdt hij haar en gaan zijn ogen open voor het bedrog van de anderen. Onderhoudende film, die vooral ijsliefhebbers van acht tot tachtig zal aanspreken. Het verhaaltje werd tot scenario bewerkt door Diether Dehm, John Goldsmith en hoofdrolspeelster Witt. Het camerawerk is van Robin Vidgeon. Exporttitel: Ice Princess.

Becoming Colette

1991 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1991. Biografie van Danny Huston. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Mathilda May, Virginia Madsen, Paul Rhys en Jon van Dreelen.

Onwaarachtige biografie over de voor haar tijd vrij beruchte Franse romanschrijfster Colette (May), die als onnozel gansje uit de provincie uitgever Willy (Brandauer) trouwt. Hij geeft haar sensuele geschriften onder zijn naam uit en haalt haar over een triootje te vormen met hun vriendin Polaire (Madsen). Later krijgt hij een koekje van eigen deeg. Regisseur Huston is de zoon van zijn beroemde vader John. Scenario van Ruth Graham. Camerawerk van Wolfgang Treu.

Mr. Corbett's Ghost

1990 | Fantasy, Horror, Familiefilm

Verenigde Staten 1990. Fantasy van Danny Huston. Met o.a. Paul Scofield, Mark Farmer, John Huston, Burgess Meredith en Alexei Sayle.

Jonge apothekersknecht Farmer wordt door zijn harteloze baas Scofield op oudejaarsavond erop uitgestuurd om medicijnen af te leveren bij de duistere Huston. Farmer vervloekt zijn werkgever en wenst dat hij dood was, want hij had het oude jaar willen vieren. Bij zijn aankomst bij de geheimzinnige klant Huston, blijkt dat zijn bede in vervulling kan gaan, want Huston heeft als opdracht de zielen te verzamelen van die mensen, die de reis naar het hiernamaals moeten aanvaarden. Helaas, Scofield's ondankbare geest achtervolgt Farmer als spookverschijning. De gekwelde Farmer probeert nog voordat het nieuwe jaar wordt ingeluid een einde te maken aan deze onverkwikkelijke toestand. Effectief gemaakte spookvertelling in Charles Dickens-sfeer naar een verhaal van Leon Garfield dat door Gerald Wilson tot scenario werd bewerkt. Meredith en Sayle zijn even in een cameo te zien. Camerawerk van Robin Vidgeon. Gesitueerd in 1767 in Engeland. Regisseur Huston is de jongste zoon van de legendarische John Huston.

Mr. North

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Danny Huston. Met o.a. Anthony Edwards, Robert Mitchum, Lauren Bacall, Harry Dean Stanton en Anjelica Huston.

De debuutfilm van Huston, waar zijn vader John nog aan meewerkte als scenarioschrijver (samen met Janet Roach), is gebaseerd op het boek [KL]Theophilus North[KLE] van Thornton Wilder (1875-1975). Mr. North, een briljante jongeman (Edwards) zonder middelen, arriveert in een kustplaatsje Newport (Rhode Island) en maakt zich in korte tijd populair door zijn charme en zijn diverse bekwaamheden: leraar en tennisinstructeur. Hij geneest de voorname Mitchum van een winderige kwaal met pepermunt-pillen en maakt bekenden gelukkig met zijn electrostatische ontladingen. Daarna moet hij zich verantwoorden voor het uitoefenen van de geneeskunst zonder daarvoor gediplomeerd te zijn. Er was veel talent betrokken bij het maken van deze film, niettemin werd het een teleurstelling, ondanks de fraaie locaties. Camerawerk van Robin Vidgeon. Gesitueerd rond 1925.

John Huston: The Man - the Movies - the Maverick

1988 | Documentaire

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Frank Martin. Met o.a. John Huston, Robert Mitchum, Paul Newman, Lauren Bacall en Evelyn Keyes.

Een boeiend portret van een der grote meesters van de Zevende Muze. John Huston werd geboren in 1906 en stierf in 1987; hij was vijf keer getrouwd (twee vrouwen komen aan bod in deze film), en was voordat hij regisseur werd bokser, officier bij de cavalerie, beroepsgokker en verslaggever. Hij hield heel veel van een goed glas, vrouwen, paardenrennen en de vossejacht. Behalve dat Huston zelf aan het woord komt in opnieuw gemonteerd documentair materiaal, is de film doorspekt met vele (soms nog nimmer vertoonde) fragmenten uit zijn oeuvre. Robert Mitchum verbindt de stukken aan elkaar. Een must voor de cinefiel. Montage van Robert L. Sinise naar een scenario van regisseur Martin in samenwerking met Charles Degelman. John Bailey tekende voor het originele camerawerk.

Bigfoot

1987 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Danny Huston. Met o.a. Colleen Dewhurst, James Sloyan, Gracie Harrison, Joseph Maher en Adam Karl.

Professor 'Prikkebeen' Sloyan en Harrison willen trouwen, maar hun kinderen Karl en Oneger uit een vorig huwelijk kunnen niet met elkaar opschieten. Een kampeerpartijtje in de wouden van Oregon moet de twee pittige kemphaantjes bij elkaar brengen als Sloyan met Harrison op jacht gaat naar een zeldzame vlinder. Het bruidspaar in spe wordt echter achtervolgd door de legendarische, maar goedhartige reus 'Bigfoot'. Een typische Disney-familiefilm, die twee maanden eerder werd uitgezonden dan de redelijk succesvolle bioscoopfilm HARRY AND THE HENDERSONS met hetzelfde thema. Regisseur Danny is de zoon van de beroemde vader John Huston. Make-up specialist Robert Schiffer leverde buitengewoon werk met zijn 'creatie' van de twee Sasquatch-indianen. 'Sasquatch' betekent 'grote voet', ofwel Bigfoot.