Jan Tesarz

Acteur

Jan Tesarz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dekalog V

1989 | Drama

Polen 1989. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Miroslaw Baka, Krzysztof Globisz, Jan Tesarz, Zbigniew Zapasiewicz en Barbara Dziekan.

Van Kieslowski's op de tien geboden gebaseerde cyclus was dit een van de twee afleveringen die - iets verlengd - in de bioscoop werden uitgebracht. Deel vijf was gebaseerd op 'Gij zult niet doden'. Een jonge man neemt een taxi en vermoordt de chauffeur. De scène waarin dat gebeurt duurt lang, erg lang, en is onthutsend gedetailleerd in beeld gebracht. En daarna volgt nog de scène waarin de jongen ter dood wordt gebracht. Kieslowski maakte een zeer realistisch, monumentaal, oersomber drama, dat kan worden gezien als een statement tegen de nonchalance waarmee vooral Hollywood het thema moord doorgaans behandelt.

Krotki film o zabijaniu

1988 | Drama, Experimenteel

Polen 1988. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Mirsolaw Baka, Krzysztof Globisz, Jan Tesarz, Zbigniew Zapasiewicz en Aleksander Bednarz.

Een onderdeel van een groot project: tien moralistische vertellingen gebaseerd op de Tien Geboden. Deze film is een controversiële verbeelding van het vijfde gebod: gij zult niet doden. Een taxichauffeur wordt op brute wijze vermoord door een jongen, die op zijn beurt genadeloos in de gevangenis wordt opgehangen. Een sombere film die heftig ageert tegen de doodstraf. Ondanks de schokkende en extreem realistische beelden van de executie laat de film teveel morele vragen onbeantwoord om effectief te kunnen zijn. Scenario van Krzystóf Piesiewicz en de regisseur. Camerawerk van Slawomir Idziak. Ook bekend als A SHORT FILM ABOUT LOVE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Tesarz op televisie komt.

Reageer