Peter Reynolds: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Sunday

2002 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 2002. Drama van Charles McDougall en Charles Dougall. Met o.a. Ciarán McMenamin, Barry Mullan, Paul Campbell, Julieann Campbell en Eva Birthistle.

Gedramatiseerde reconstructie van 'Bloody Sunday', de slachtpartij die het Britse leger op zondag 30 januari 1972 aanrichtte in Derry in Noord-Ierland onder katholieke demonstranten. Goed gedocumenteerd en gebaseerd op feiten, verstrekt deze drama-documentaire vooral inzicht in de politieke achtergrond van de tragedie. Desalniettemin geeft scenarist Jimmy McGovern wel een eenzijdig beeld van de gebeurtenissen: Engelse soldaten zijn zonder uitzondering schoften, katholieken kunnen geen kwaad doen.

The Breaking Point

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Lance Comfort. Met o.a. Peter Reynolds, Dermot Walsh, Joanna Dunham, Lisa Gastoni en Jack Allen.

Een hoge regeringsambtenaar in geldnood, wordt betrokken bij het complot van een communistisch land om de economie van een buurland te destabiliseren. Een om den brode gemaakte thriller.

Spare The Rod

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Leslie Norman. Met o.a. Max Bygraves, Donald Pleasence, Jean Anderson, Betty McDowall en Peter Reynolds.

Bygraves is een idealistische onderwijzer op een harde Londense school waar hij contact met de leerlingen en begrip voor het systeem probeert te krijgen. Goed drama.

Highway to Battle

1960 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1960. Oorlogsfilm van Ernest Morris. Met o.a. Gerard Heinz, Margaret Tyzack, Peter Reynolds, Richard Shaw en Gerhard Heinz.

Een beknopte film die in het Engeland van 1935 speelt met nazi-diplomaten die willen overlopen en die door Gestapo-agenten achterna worden gezeten.

Wrong number

1959 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Vernon Sewell. Met o.a. Lisa Gastoni, Peter Elliott en Peter Reynolds.

De zogenaamde perfecte misdaad dient zich weer aan in de vorm van een grote overval op een geldtransport. Natuurlijk lukt het weer niet.

Devil Girl From Mars

1954 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1954. Sciencefiction van David MacDonald en David McDonald. Met o.a. Patricia Laffan, Hugh McDermott, Hazel Court, Adrienne Corri en Peter Reynolds.

Gekleed in zwart leer, landt een Marsbewoonster (Laffan) met haar ijskastachtige robot in de binnenlanden van Schotland om te speuren naar menselijke echtgenoten! Deze lachwekkend ernstige, geaffecteerde Britse imitatie van een Amerikaanse B-film zou nog grappiger zijn geweest als hij niet zo saai en decorgebonden was.

The Woman's Angle

1952 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Romantiek van Leslie Arliss. Met o.a. Edward Underdown, Cathy O'Donnell, Lois Maxwell, Claude Farrell en Peter Reynolds.

Een van de allereerste, piepkleine filmrollen van de toen negentien-jarige Joan Collins in romantisch gevalletje rond een componist die tijdens een echtscheidings rechtzaak terugdenkt aan zijn romances met een verpleegster, een ballerina en een secretaresse. Naar de roman Three Cups of Coffee van Ruth Feiner.

The Last Page

1952 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1952. Thriller van Terence Fisher. Met o.a. Spencer, George Brent, Marguerite Chapman, Diana Dors en Raymond Huntley.

Verzorgde thriller met Brent als boekhandelaar, die op onhandige manier gechanteerd wordt door een van zijn medewerksters, gespeeld door Dors. Wanneer Dors door haar vriend vermoord wordt, is Brent verdachte nummer één. Opgejaagd door de politie en verraden door zijn collega's, kan hij alleen rekenen op hulp van Chapman om de ware moordenaar te ontmaskeren. Uitstekend spel en een goede montage maken van dit melodrama een spannende misdaadfilm. Frederick Knott bewerkte het toneelstuk van James Hadley Chase. Let echter wel op dat u de Britse versie te zien krijgt! De Amerikaanse versie duurt 78m. Ook bekend als MANBAIT.

I Vinti

1952 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1952. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Anna-Maria Ferrero, Franco Interlenghi, Eduardo Ciannelli, Etchika Choureau en Jean-Pierre Mocky.

Een drieluik over jeugdcriminaliteit in verschillende landen. Het eerste deel gaat over een Italiaanse jongen uit een rijke familie, die uit verzet tegen zijn komaf moordenaar wordt. In deel twee doden Franse jongelui uit verveling een vriend. Deel drie volgt een Engelsman die koste wat kost beroemd wil worden. De Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni maakte veertien jaar na I Vinti de klassieker Blow Up. Het Engelstalige deel van I Vinti loopt in thematiek alvast vooruit op die film. De overige twee delen van I Vinti werden flink gecensureerd in zowel Italië als Frankrijk. 'Zinloos geweld´ en zinloze censuur zijn van alle tijden en alle landen.