nieuwe site?

Frank Planer

Cameraman

Frank Planer is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Decision Before Dawn

1951 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1951. Oorlogsfilm van Anatole Litvak. Met o.a. Richard Basehart, Gary Merrill, Oskar Werner, Hildegarde Neff en Hildegard Knef.

Eind 1944. De Duitse soldaten voelen dat het einde van het Derde Rijk nadert en bestrijden de geallieerden met de moed der wanhoop. Kolonel Merrill stuurt drie mannen uit om een netwerk op te bouwen van sympathisanten: Karl, een Duitse arts die ervan overtuigd is dat het nazisme ook in het belang van Duitsland moet worden verslagen, Blech, een man met onduidelijke motivaties, en luitenant Basehart, die de missie leidt. Ze worden op drie verschillende punten in Duitsland geparachuteerd en moeten uitzoeken waar zich de 11e Pantserdivisie bevindt. Spannende oorlogsthriller met een uitstekende cast - vooral Werner als de ontgoochelde nazi-verrader is goed. Klaus Kinski is ook even te zien in een vroeg rolletje. Peter Viertel bewerkte de roman Call It Treason van George Howe. In beeld gebracht door Frank Planer.

Three Husbands

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Irving Reis. Met o.a. Eve Arden, Ruth Warrick, Vanessa Brown, Shepperd Strudwick en Billie Burke.

Na de dood van playboy Williams, die nooit verlegen zat om een practical joke, ontvangen zijn drie vrienden, DaSilva, Strudwick en Burke, een brief, waarin hij bekent met hun respectievelijke echtgenotes een affaire te hebben gehad. De drie overdenken het ogenblik in hun verleden dat hiervoor gelegenheid gaf. Onge[KA3]inspireerde variatie op het thema van A LETTER TO THREE WIVES, waaraan Vera Caspary, die samen met Edward Eliscu het scenario schreef, ook meewerkte. Williams probeert het allemaal door middel van flashbacks, recht te trekken, maar slaagt daar niet in. De film is niet overtuigend en mist stijl en gevatheid. De onbedoeld lachwekkende openings-en slotsc[KA2]enes spelen zich af in de hemel (buitenbeelds). Frank Planer was verantwoordelijk voor de fotografie.

Letter from an Unknown Woman

1948 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1948. Romantiek van Max Ophüls. Met o.a. Joan Fontaine, Mady Christians, Marcel Journet, Art Smith en Louis Jourdan.

Wenen, rond 1900. Fontaine, een vijftien-jarig meisje, wordt verliefd op haar tien jaar oudere buurman, de concertpianist Jourdan. Deze laatste merkt haar aanvankelijk niet eens op, maar na verloop van tijd ontstaat er toch een relatie. Korte tijd zijn ze gelukkig, maar dan gaat Jourdan op tournee en Fontaine verdwijnt uit zijn leven. Voor hem blijft ze slechts een herinnering, maar zij is zwanger en krijgt een zoon. Aangrijpende film over een vrouw die haar hele leven lang verliefd blijft op iemand die haar slechts beschouwt als schim uit het verleden. Knappe reconstructie van het Wenen uit de 'goede oude tijd', dankzij de decors van Alexander Golitzen. Howard W. Koch baseerde zijn scenario op een roman van Stefan Zweig. Ophuls weet de meeste clichés van het genre handig te omzeilen. Uitstekende vertolking van Fontaine. Frank Planer stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Planer op televisie komt.

Reageer