Nic Balthazar (1964): regie, scenario en schrijver.
Er zijn 3 films gevonden.

Everybody Happy

2016 | Drama

België 2016. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Rik Verheye en Veerle Malschaert.

'Everybody happy?' is de opgetogen vraag van stand-up comedian Ralph Hartman aan zijn publiek. Maar Ralph (komiek Peter Van den Begin) is de sad clown, een gedeprimeerde paljas omringd door fopperij. Regisseur en ervaringsdeskundige Nic Balthazar, de man van de ergerlijk vrolijke Filmfan-inleidinkjes, schreef zelf het draaiboek en leunde daarbij zwaar op het vijfde seizoen van Louie C.K.'s komedieserie Louie (2015). Het schrijven van de grappen deden de acteurs zelf, met wisselend succes. Leuk voor film- en theateringewijden, voor fans van de makers, en wellicht voor liefhebbers van onbedoelde schutterigheid.

Tot altijd

2012 | Drama

België 2012. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Eva van der Gucht en Iwein Segers.

Verfilming van de strijd die de Vlaamse politicus en MS-patiënt Mario Verstraete voerde voor het recht op euthanasie, dat in België in 2002 wettelijk werd geregeld. Verstraete was vervolgens op veertigjarige leeftijd de eerste die van dat recht gebruik maakte. Net als in de Nederlandse euthanasiefilm Simon speelt morbide humor een belangrijke rol in Tot altijd. Jammer genoeg wil regisseur/scenarist Balthazar te veel kwijt in zijn film: over vriendschap, liefde, de ziekte en euthanasie. Dat gaat ten koste van de diepgang van de personages.

Ben X

2007 | Drama

België​/​​Nederland 2007. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen en Titus De Voogdt.

Online is hij een fiere held, die op level 80 van de adventure game Archlord vijanden en monsters aan mootjes hakt. In de echte wereld is Ben niks: Ben X voelt zich een minkukel, hij durft nauwelijks de straat op en wordt gepest door zijn klasgenoten. Want Ben is autistisch. De goede bedoelingen in deze debuutfilm van recensent en tv-presentator Nic Balthazar druipen er vaak vanaf, maar de spectaculaire vorm maakt veel goed: film en game, droom en werkelijkheid, gaan naadloos in elkaar over.